想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

chweebebe, blackypurin & tata,

加油~ 希望你哋順順利利~
[

大宅

原來仲有黃色,你有冇問姑娘點解係黃色嘅?

原帖由 lalamike 於 10-7-27 18:12 發表
我都聽細妹講
男仔粉藍色
女仔粉紅色
不過唔知點解
我果本係黃色嫁!
不過入面有晒男同女仔的生長圖表囉

大宅

好媽媽勳章

唔緊要啦, 我岩岩 upload 多左兩幅囡囡開眼既相呀~ 你地上 fb 睇呀!!

原帖由 blackypurin 於 10-7-28 14:34 發表

吓? 咁快? 啱啱先過37wk咋噃... 不過平時佢都唔係日日上來, 會唔會未得閒咋...

btw, 我本來想喺facebook讚你個囡囡啱啱出世就識微笑好得意, 點知原來我寫錯咗喺d舊post度, 真係好白痴呀, 哈哈哈!!! ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 janetyck 於 10-7-29 14:35 發表
唔緊要啦, 我岩岩 upload 多左兩幅囡囡開眼既相呀~ 你地上 fb 睇呀!!

JANET B 巧令女呀~~

我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chweebebe, blackypurin & tatama,

加油呀!!!祝你地一切順利呀!!!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

好媽媽勳章

你地一定會平安接小B返屋企架, 到時你地就會好忙照顧BB了!

原帖由 chweebebe 於 10-7-28 15:03 發表
係wor,tata唔知有無消息呢?
我會下星期一,blackypurin下星期四....希望個個都平平安安接小b返屋企喇~

大宅

好媽媽勳章

催生好呀! 我覺得產程會快好多, 祝一切順利!

原帖由 tata0409 於 10-7-28 15:59 發表
未生得,不過呢個星期係產假前最後一個working week, 琴朝同今朝分別去咗健康院同Dr.Chan度產檢,又趕住清file 同handover d 野俾同事,所以比較忙

今日同Dr. Chan約咗9/8入醫院催生la, 我晏d得閒d再同大家報告今日產檢既 ...

大宅

好媽媽勳章

係呀, 果種陣痛真係十級痛, 好似比洗衣機攪緊咁, 我真係頂唔住呀!! 所以打無痛分娩真係好架, 但就一定要係開始陣痛冇耐就要打,因為個身真係要卷到一隻蝦米咁, 如果你已經好痛肯定係做唔到呢個動作, 或者會郁左囉. 不過我諗你係私家生一定會好好服務, 一定能順利過關的! 如果你有什麼問題記住打電話比我問呀!

原帖由 tata0409 於 10-7-28 20:42 發表
你既產程好順利,真係好!我同c6睇完你既分享,都決定會打無痛分娩,因為其實我怕痛,c6驚我到時會失控

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

咦~~咁你bb有機會同雞蛋仔一樣有7磅幾重啊
講真,7磅幾雖然難d順產生(因為我矮啦)
但出左世就真係實淨d嫁
我99由佢出世開始
已經一直話佢實的的
條頸好快已硬(唔會好似nb bb軟lie lie)
幾好抱喎

原帖由 tata0409 於 10-7-28 21:05 發表
報告吓今日37w2d去Dr. Chan度產檢既情況,小B重6.3lb la, 胎心跳都好好,不過胎水都係麻麻地,梗梗合格得8.1,不過check 咗宮頸,Dr.Chan話仲未鬆,如果38week 試催生,未必成功,Dr. Chan話小B都重好健康,胎盤未老化,可以俾多小小時間 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janetyck 於 10-7-29 14:35 發表

janet b好靚女呀~~~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

chweebebe
咁又未必「無分日夜」咁慘嘅!
你bb或者好快戒到夜奶呢
比d信心

原帖由 chweebebe 於 10-7-28 21:15 發表
嘩,week 39時小b好可能有7lbs幾!到時我同blackypurin都已經出咗院,過緊d無分日夜嘅生活.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

bb實q
加油呀
希望你自然或者dr so可以幫你bb即刻出現!
我地一定支持你嫁!

原帖由 babies123 於 10-7-29 13:47 發表

多謝你!!!

我呢2個月試緊NATURAL,我下個月book咗睇Dr.So呀,睇吓佢幫唔幫到我啦,我見有jm講Dr.So對複雜case有一手,希望我呢個極度複雜case佢都攪得掂啦!!! ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

因為我初初以為分粉藍色同粉紅色係以前舊款(因為我細妹生我姨甥女都2年前)
而家全部都係黃色啊!
哈~~聽完你地講
我先知原來你地都仲係粉藍同紅啊

原帖由 kinoko 於 10-7-29 14:19 發表
原來仲有黃色,你有冇問姑娘點解係黃色嘅?

大宅

好媽媽勳章

以我係醫院幾日觀察所得,有些人放左藥宮頸都未必會放鬆的, 咁醫院就會第二朝再放多一粒藥睇下放唔放鬆, 如果都唔得就會開刀.

我果朝早6:00放左藥, 中午12時宮頸放鬆左跟住推入產房催生, 中間係一d陣痛都未有的, 因為藥力只令宮頸放鬆(我聽醫生話我宮頸有2隻手指, 可以推入產房催生), 跟住就人工穿水, 吊催生藥, 打無痛分娩, 4小時後生左.

原帖由 tata0409 於 10-7-28 21:05 發表
報告吓今日37w2d去Dr. Chan度產檢既情況,小B重6.3lb la, 胎心跳都好好,不過胎水都係麻麻地,梗梗合格得8.1,不過check 咗宮頸,Dr.Chan話仲未鬆,如果38week 試催生,未必成功,Dr. Chan話小B都重好健康,胎盤未老化,可以俾多小小時間 ...

侯爵府

原帖由 lalamike 於 10-7-29 15:24 發表
bb實q
加油呀
希望你自然或者dr so可以幫你bb即刻出現!
我地一定支持你嫁!

雞蛋媽,多謝你呀!!!

大宅

好媽媽勳章

babies123, 換個醫生都係好事, 或唔定佢就夾到你, 一擊即中呀!

原帖由 babies123 於 10-7-29 16:30 發表

雞蛋媽,多謝你呀!!!

大宅

我個人當然想試順產啦, 不過都唔知得唔得, 怕痛都擔心架

原帖由 janetyck 於 10-7-28 12:37 發表
咁你係咪都試順產架, 如果順產就先苦後甜, 如果開刀就先甜後苦, 各有不同, 你幾時要決定呀?

大宅

好媽媽勳章

怕痛可以做無痛分娩呀~

原帖由 catcat888 於 10-7-29 17:15 發表
我個人當然想試順產啦, 不過都唔知得唔得, 怕痛都擔心架

侯爵府

原帖由 janetyck 於 10-7-29 17:12 發表
babies123, 換個醫生都係好事, 或唔定佢就夾到你, 一擊即中呀!

我都希望係咁呀,承你貴言呀!!!

大宅

bebeu123,
多謝你呀!!!
我地一定支持你!!!

首頁

尾頁

跳至