自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都唔鍾意男人幫女人"咩"手袋,因為男人都應該有男人專嚴,當然如個個女士唔舒服,如大肚或手抱小孩則另作別論啦!

男爵府

其實而家咩時代呀,
男女平等, 個人有自由,
又影響唔到人,而且係咪真係咁難睇呢,
又唔覺囉, 洗唔洗咁誇張

珍珠宮

好媽媽勳章

結論係, 覺得老公咩手袋難睇o既太太,
都係肯定老公唔會肯同佢咩先會講

呢句真係幾有問題......

我老公肯同我揹架..但我唔比咋......佢肉酸時,我又肉酸

比人覺得,一個圖中咁既袋,真係重得去邊丫...大人大姐,無事無幹,健健康康既話........

都係果句,真係諗住買野.....會拎個backpack....撞到佢d fd,比人話佢係老婆奴,佢同我都無晒面

話時話,可能我平時去街買餸,去超市老公唔係度,我都可以五六袋咁拎(唔興送貨果時),又真係好重既話,我會諗下係咪下次拎架車仔或者送貨......辛苦我時又辛苦佢,佢鍚你時唔想你辛苦...唔通就可以當佢係苦力咁駛咩?

以圖中既手袋計,除非裏面全部金條 ,唔係有幾重呀

話時話....有次我一個backpack,佢又一個backpack,兩個都鬼死咁重.....佢一人拎兩個添呀....我又係真手fing fing....不過....我隻手斷過骨......唔係健健康康既人 但我點都唔會叫佢幫我拎手袋

原帖由 prettysnow 於 10-8-23 15:00 發表

十卜十卜
根本呢d就係人地o既自由,

好似我咁, 我條腰唔多好, 有時手袋真係好重,
一同老公一齊佢就會搶住拎,我只會覺得係體貼,
可能有人覺得唔放咁多野就唔洗咁重,
但d野又真係要拎喎,
我老公有時仲會把佢d野放落 ...

複式洋房

原帖由 prettysnow 於 10-8-23 15:11 發表
其實而家咩時代呀,
男女平等, 個人有自由,
又影響唔到人,而且係咪真係咁難睇呢,
又唔覺囉, 洗唔洗咁誇張

~ 自由從心而發 ~

男爵府

1個男人幫個女伴孭手袋俾人話肉酸,

但係掉返轉1個女人幫個男人拎公事包又冇人會話5好睇bor

真係<男女大不同>:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無可能無下嘛?小狗叼拖鞋?
原帖由 sylcaca 於 10-8-23 17:50 發表

真係:;pppp:
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

好媽媽勳章

He is not a man, he is a 'lady' !

原帖由 qqbabe 於 10-8-23 14:58 發表

?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=EDF6F2F4F969CEBDE4FDA70E3DC348 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sylcaca 於 10-8-23 17:50 發表

真係:;pppp:

因為公事包可能會係個女人工作需要,但男人唔會需要個女人手袋....個手袋擺明唔係個男人架啦

而家唔係講緊個男人唔可以幫女人拎野,係講緊拎個女性化既手袋

男爵府

男女裝公事包樣子不同....
原帖由 Sindy 於 10-8-23 18:11 發表

因為公事包可能會係個女人工作需要,但男人唔會需要個女人手袋....個手袋擺明唔係個男人架啦

而家唔係講緊個男人唔可以幫女人拎野,係講緊拎個女性化既手袋 ...
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 dj.hkhk 於 10-8-23 18:14 發表
男女裝公事包樣子不同....

下....我無分架喎......

男爵府

吓.........
原帖由 Sindy 於 10-8-23 18:15 發表

下....我無分架喎......

大宅

好媽媽勳章

我老公都會幫我咩手袋 不過唔係名牌
都唔會係細細個我中意用大大個袋裝好多既野 包括bb用既野 老公既銀包手提 咩都係放係我個袋到
所以有時我個袋都幾重下
但就升我個袋無野我老公都好自然會拿左我個手袋去咩
我都問過佢唔會好無面咩 人地會睇你唔起嫁喎
佢話全世界睇我唔起又有乜所謂 你唔係就得了 同埋我好易唔見野-___- 所以d貴重野都係佢keep好
我老公仲好中意買袋比我用 佢有眼光過我
不過如果太低b佢就死都唔會咩

珊瑚宮

BK Milk勳章

原帖由 susi1024169 於 10-8-21 16:03 發表
agree~試問邊個男人可以唔理旁邊班c9睇唔起佢既目光,都要幫老婆拎手袋?老婆比自己尊嚴來得緊要既男人係世界上真係少之又少~
我老公有時都會幫我拎手袋,佢唔介意旁人點睇佢,佢只怕我手袋重(有好多小朋友既野係入面), ...

讚成~~~

珊瑚宮

BK Milk勳章

原帖由 ka媽 於 10-8-21 22:29 發表
其實女人使唔使男人咩袋,
同男人肯唔肯為個女人咩袋係兩回事,
有D女人話怕個男人核突唔使佢咩,
但事實上佢的男人根本就係唔會為佢咩袋,
呢D咪"食不到的葡萄是酸的"o羅!

男人為女人咩袋冇大不了的事, 只係一種關心 ...

超級認同, 呢d 男人係錫個女仔先會咁做啫

珊瑚宮

BK Milk勳章

其實依家呢個問題就係等同你地見到人地當街咀嘴既行為一樣囉

珍珠宮

好似張相入面個男人甘.. 咩住個女人手袋行街.我都接受吾到, 老婆有事唔方便咩就話啫.

不過有樣O野岩既...佢地吾需要理別人眼光!自己ENJOY就得啦! 但同樣地每個人都有自己感受, 有人覺得吾似樣..肉酸.."那"型大有人左!我覺得呢個POST都只係各人表達對男人咩手袋吾同GE睇法...要介意人地點講, 咪SKIP左佢囉!
好似有人中意食榴槤, 有人好抗拒,覺得佢又臭又核突... 甘唔通中意食果D人話抗拒榴槤GE人其實好想食, 不過冇錢買,恨唔到咩,係吾中意就吾中意架啦!攞來講

原帖由 qqbabe 於 10-8-23 14:58 發表

...

大宅

好媽媽勳章

我係街度見到幫女人揹手袋既...都有兩種感受...

一種...個袋大又重或者係奶粉袋,最起碼無蝴蝶無花邊...個男人昂首挺胸...呢d個感覺係「幫手」係「愛護」而不失尊嚴...仲要好有型加晒分...

另一種...女友兩手fingfing...袋細細又女人款...個男人好似奴隸咁跟住...男人面無神彩而女人趾高氣揚...呢d真係sorry...見到我會覺得睇唔起囉...

你地係邊種呢?我好開心...老公係第一種...男人氣概係需要既時候第一時間出現...

而第二種...問心...除左拎手袋...仲有咩功能呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 MC陳師奶 於 10-8-23 20:17 發表
我係街度見到幫女人揹手袋既...都有兩種感受...

一種...個袋大又重或者係奶粉袋,最起碼無蝴蝶無花邊...個男人昂首挺胸...呢d個感覺係「幫手」係「愛護」而不失尊嚴...仲要好有型加晒分...

另一種...女友兩手fingfing...袋細細又女人款...個男人好似 ...

首頁

尾頁

跳至