自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

.........

公爵府

9:30pm ﹣10:30pm唔係合家歡時段啊
唔該唔好同我打招呼,不要點評!

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

自己見到唔對路好轉台,咪梯完全集先至話唔好

水晶宮

環保接龍勳章

其實樓主妳咁不滿呢個節目,
妳可以選擇轉台,
OR唔睇電視都得架喎.

妳可以同小朋友睇書都得架..

再唔係, 妳可以買DISCOVERY CHANNEL
D DVD, 啱唒妳口味...

男爵府

回覆:已寫好信,準備投訴《潛行狙擊》內容暴力...

咁得閒呀,難得有咁好作品,你又要投訴

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 dororo68 的帖子

大宅

邊個話俾你知警察係好人?

象牙宮

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jj7723 發表於 11-9-9 21:46
我屋企好少睇Tbb 劇集, 唔知呢套劇有幾暴力。但, 點解你覺得暴力, 又教壞細佬, 你只係用手掩住小朋友對眼, ...
可能對手就係掩住小朋友對眼而冇第三隻手去熄囉!

珊瑚宮

畀面勳章

回覆:funfunyuyu 的帖子

同意,樓主應該連報紙/新聞都唔好睇,因為現實中亦有好多暴力血腥事件發生。

大宅

回覆:ALAC 的帖子

M記廣告?

男爵府

As a parents also cannot so blind on something, you need to open your mind. Dont complaine that, complain this.

You should know what to do.

If like this, I suggest you using this time, (write a letter) to earn more money, become REALLY RICH, set up your own Nivana Planet to your kids or family.

子爵府

引用:Quote:原帖由+swas+於+11-09-09+發表本帖最

原帖由 leanna~ 於 11-09-09 發表
現實社會的確如此,如果怕教壞人不如睇卡通片!
一套電視劇就教得壞個小朋友,個家長應該檢討吓!

...

大宅

回覆:swas 的帖子

唔通早午晚都播放學icu,天線低低b咩:;pppp:

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

樓主你真喺好得意啊?
乜你晚晚都俾電視d小朋友睇到11點架?
你唔喺掛,唔喺正常d小朋友9點就訓啦,
你仲想要投訴?喺都喺投訴你先啦,浪費我哋時間睇你d無聊投訴信

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

來緊無記又播天與地,提下樓主寫定個draft 可以即播即e mail 過去,以表你的不滿。
除咗小孩不笨的好劇可以參考,仲可以要求各大電視台係非合家歡電段播埋恩雨之聲,咁e 個世界就美好啦

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

果套劇擺明唔係比小朋友睇的, 你身為家長亦應選擇合適節目給小朋友看.
一日24小時都放兒童節目, 大人睇咩?
你想在該時段親子看電視, 錄影適合兒童看的節目一起看吧.
咩都投訴, 你有冇諗過呢個世界唔係只有小朋友睇電視的?

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:nn010 的帖子

我都想投訴.......

有咩理由比細路仔睇電視劇架??mouth:

自己都唔做好父母責任仲話去投訴

首頁

尾頁

跳至