自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我和家人真心支持CY做特首嫁, 啲挺唐/何, 唔好夾硬話我係打手呀!!!!!!!!!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

撐cy

男爵府

wyeth冷知識勳章

支持

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

支持 CY !

DoDoDo

珍珠宮

siuyon 發表於 12-3-22 07:16
見咁多人都話「全家一齊撐」一個人,真真奇怪,香港人幾時咁熱衷政治,而且不是自己有票選,仲要成家人一齊 ...

一家人長時間生活在一起, 有好多野累積, 例如感情同思維, 有相同理念係好正常嘅事!

齊心! 一家人齊心, 唔係奇怪事!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

追曬呢個Post,我就更加相信(唐營)嘅目的係玉石俱焚,搞流選,令香港大亂!

fullmama  我都覺........衰格.....  發表於 12-3-22 15:04
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

環保接龍勳章

我都係!

侯爵府

momo629 發表於 12-3-21 20:17
哈哈。佢正氣。俾人食咗都唔知。葉劉支持佢,又話要政府罵唐。話行會要保密。因為葉劉在23條都講過類似暴力 ...

我同意佢奸ga

不過做得政治邊個唔奸, 我比較prefer佢係佢有能力啲

男爵府

畀面勳章

我唔LIKE唐唐太小家,所以SUPPORT CY, 奸又如何? 政府官係咁架啦..
大家今朝有冇聽晴朗?李x玲不停話CY過橋抽板,大話精,講足大半個鍾,煩死人,講野一D都唔客觀

侯爵府

yayaya123 發表於 12-3-21 23:52
共狗上場後隨時從推廿三條,到時又有唔知幾多十萬人上街,共產黨搞到香港大亂咁唔算衰我無話可說

...
共產黨要攪到香港大亂嘅, 回歸時已經咁做啦, 係啲社x連啲憤青就真係唯恐天下不亂

我阿爸經歷過文革, 佢話真正似以前共產黨嗰啲就係而家呢班憤青! 口講一套話民主, 但行為上就先係極權一族, 唔俾人講嘢, 人地唔同意佢就以暴力同破壞去表達. 佢地實唔鍾意廿三條, 因唔可以堂而皇之咁借言論自由之名攪破壞

廿三條係無論邊個上場都要推, 經廣泛討論得到大部份人共識而推出嘅, 就唔係惡法ga la

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

撑CY

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

力撐 CY~~~~~

別墅

大宅

support CY
好憎唐唐嘴臉

翡翠宮

其實我覺得今次如果有得一人一票, CY好大機會會WIN架...

我試過好多次行街都聽到D小市民話會選CY,包括: 一次係PK買豬肉, 肉枱兩位阿姐...係茶餐廳食早餐, 啱啱電視新聞講緊唐唐D負面新聞, 我就同老公講緊單野...做侍應位阿姐主動同我講覺得CY會幫小市民;今朝吃早餐, 兩個太太邊食邊數唐生菜不是之處..好火架.....証明好多基層市民都覺得CY係幫基層, 唐生菜個大商家傀儡當選只會令佢地生活更加艱難...

男爵府

吓?冇人撐?中央搵人出手撐喇喎.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

申報: 我唔係打手,我只係一個C9仔,我唔係特別鍾意CY,但係響兩個揀一個之下,我會揀CY。

係因為唐唐擺到明係服侍地產商架啦,一旦佢當選,唔好話減建公屋,可能停建都有份,迫你地去買私人樓囉!家陣D樓價已經咁貴,低下階層既人真係捱一世都未必買到層樓。唔好話住劏房, 可能連訓街都冇位!!

共產黨可怕, 我覺得地產霸權仲可怕, 我唔信共產黨會日日出動軍隊鎮壓我地, 但係我相信好多人會為左層樓, 日日都捱生捱死!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止訪問

珍珠宮

公爵府

好媽媽勳章

我又揮揮手先~

首頁

尾頁

跳至