時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

超級討厭他們的父母
我唔係歧視他們窮
不過他們明知自己窮又要生
依家又將養兒育女責任推俾政府
可恥

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆:施小姐你又黎............課外動津貼

佢地到底有幾多個, 係自以為有天大的理由不能工作? 定係因為無骨氣? 定係因為懶惰先至攪到成日問政府攞?

男爵府

版主 的帖子

好討厭。。。

大宅

徒時間做埋呢啲野,返屋企讀書啦!唸下點解你老豆老母揾唔到錢比你地學野既原因係咩,要改善生活唔係發窮惡,去搶辛苦揾錢黎交稅既一班中産既血汗錢咯!
徒時間發窮惡,無家教真係無家教,將來難成大器!
學野啦!唔想第時好似你老豆老母噤窮,比啲心機讀書,將來咪出人頭地咯!

別墅

而家咩世界呀,完全顛倒是非,冇$$咪搵唔使$的活動囉!冇$就問正苦攞,教壞細路!

我細個果時想踢波,都是在球場邊拾人地甩皮甩骨果d波來踢咋,到拾到個舊波了,又冇波鞋,得對人字拖,著對人字拖又驚踢爛,咪惟有亦腳踢囉。想踏單車,咪5毫2毫1毫咁儲囉,儲了10蚊咪走去單車舖睇下老闆有冇舊車囉,10蚊唔得再儲,15蚊唔得又再儲,老闆見你咁有心想要,咪私人讓一架俾你囉。香港人邊個唔是甘樣長大呀,以前邊有正苦幫的,想要乜野就比心機讀書啦,大個有份好工,咪咩都可以買囉。

梁振英:深港同城免簽注往來,深圳人也可到香港上班
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

伯爵府

宜家香港又唔係冇好嘅官校津校
叩門亦唔係只有淨係靠課外活動
如果真係成績過人,自然有好學校收
一般嘅,咪入返一般嘅學校囉
係鑽石嘅,去到邊都發光

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:而家咩世界呀,完全顛倒是非,冇$$咪搵唔使

原帖由 samsam12182000 於 13-02-16 發表
而家咩世界呀,完全顛倒是非,冇$$咪搵唔使$的活動囉!冇$就問正苦攞,教壞細路!

我細個果時想踢波,都是 ...
你所寫的, 就真係好多人既童年日子。 以前既年代生活簡單, 多數人都很節儉, 識得睇餸食飯, 日子都係咁過。 我記得當時長輩成日話 [唔辛苦點得世間財!] 同埋 [好仔不論爺田地] , 就係叫我地要勤力要靠自己。呢啲說話雖然老土, 但一生受用。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

其實康民署, 青年中心有好多好平好甚至唔駛錢的課外活動, 其實佢地仲想點? 屎泥山, 唔該你做下好心, 唔好再教壞細路, 個個係鏡頭前話冇錢買補充比學校記過個小朋友, 講大話講到面不改容呀, 我打死都唔信因為你窮就要記過。

禁止訪問

水晶宮

香港甘克簿, 快D走啦:;pppp:

大宅

回覆:meichan5678 的帖子

好討厭,我自己生小朋友,都諗過度過,買餸都要睇荷包,政府無責任要請你去海外旅行,補習唔係必須,養唔起唔好生

大宅

禁止訪問

回覆:myww 的帖子

禁止訪問

引用:香港甘克簿,+快D走啦

子爵府

:;pppp::;pppp:成班人都好討厭, 好使人看不起

子爵府

珍珠宮

畀面勳章

引用:有個細路話因為無錢買音樂課外補充,俾學校

原帖由 chowqv 於 13-02-15 發表
有個細路話因為無錢買音樂課外補充,俾學校記左一個缺點,影響佢升中。

唔該教處要徹底查下,邊間小學咁做 ...
認同!

首頁

尾頁

跳至