論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 為你的bun bun 印印算命

睇緊D? 係會對BB做D咩架? 係咪食得住佢就會好D?
fsforth 寫道:
IQ, 工作上無問題, 做到野不太聽話, 但係心地可能唔係太好, 如要她照顧老人小童, 你要睇緊D.
[quote]
lcf201 寫道:
fsforth,

我又想知呀! 我印印係84年2月19日, 唔該!
[/quote]

大宅

fsforth,

我入伙1/2年,之前風水先生已經話我間屋d工人會好勞氣,最好唔好請屬兔同mouse,因我同老公屬雞,我個仔屬馬.點知第一個工人真係激到嘔血.依家個印係屬兔,暫時都免強ok(都係勞氣).請左佢唔夠2星期,屋企就突然間係1星期內發現我最驚既昆蟲.... 一大一細"琴老" 同我幾年都冇見過既巨大蟑螂 真係好似好......
呢位亞姐係1975年12月31號生日.請指教

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我經驗上覺得呢D人又唔係虐待狂, 為左錢佢都會做得好, 不過, 唔好望佢會真心對你家人.
lcf201 寫道:
睇緊D? 係會對BB做D咩架? 係咪食得住佢就會好D?[quote]
fsforth 寫道:
IQ, 工作上無問題, 做到野不太聽話, 但係心地可能唔係太好, 如要她照顧老人小童, 你要睇緊D.
[quote]
lcf201 寫道:
fsforth,

[/quote][/quote]

男爵府

哦, 咁我都冇咁驚, 多謝你提點
fsforth 寫道:
我經驗上覺得呢D人又唔係虐待狂, 為左錢佢都會做得好, 不過, 唔好望佢會真心對你家人.[quote]
lcf201 寫道:
睇緊D? 係會對BB做D咩架? 係咪食得住佢就會好D?[quote]
fsforth 寫道:
[quote]
lcf201 寫道:
fsforth,

[/quote][/quote][/quote]

伯爵府

十二生肖相沖不能apply係請人方面, 人性咩都有, 呢d野只係風水先生搵錢方法, 人與人關係好複雜, 唔好以生肖相沖為據, 9成9不準...

以你工人為例:

x辛戊乙
x亥子卯

本身是非命, 請佢一定永無寧日, 而本身命格金水重, 如果屋企人多數忌金水, 就等如引狼入室...

此人早除為妙, othwise, 明年仲有好多野比你受!

Fattymom 寫道:
fsforth,

我入伙1/2年,之前風水先生已經話我間屋d工人會好勞氣,最好唔好請屬兔同mouse,因我同老公屬雞,我個仔屬馬.點知第一個工人真係激到嘔血.依家個印係屬兔,暫時都免強ok(都係勞氣).請左佢唔夠2星期,屋企就突然間係1星期內發現我最驚既昆蟲.... 一大一細"琴老" 同我幾年都冇見過既巨大蟑螂 真係好似好......

大宅

但係心地有問題,咪好容易傷害bb囉??
fsforth 寫道:
兩害取其輕, 第一個(1981年)啦...
[quote]
carolffbb@ 寫道:
Thanks...但係我產假所餘無幾,冇時間喇... :-( [quote]
fsforth 寫道:
人人都比$3400, 點解唔要個最好, 尤其照顧BB, 疑人不用!
一個懶, 一個心地有問題, 兩個都唔好!
[quote]
[/quote][/quote]

大宅

畀面勳章

fsforth 寫道:
人品ok, 不過要成日罵/提佢, 因為小問題實在太多...[quote]
kahki_y 寫道:
請幫忙計算:
印印,
1983年4月16日, many thanks!
[/quote]

fsforth,
thank you very much! 我想問小問題係關於什麼呢?
會否有大影響對小朋友, 再次痳煩你唔好意思。謝謝!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

fsforth,

妳真係好,咁快覆 .我地全家都好要水,咁係咪好d? 妳話早炒為妙 例如有物野會發生 佢個人會唔會好表面?心地點樣?會唔會黑我地?其實我請佢,我都覺得唔係好舒服,請佢都只係2星期,唔可以咁快炒,老公實話我,除非佢真係有衰野現形啦啦隊sorry,咁多問題
fsforth 寫道:
十二生肖相沖不能apply係請人方面, 人性咩都有, 呢d野只係風水先生搵錢方法, 人與人關係好複雜, 唔好以生肖相沖為據, 9成9不準...

以你工人為例:

x辛戊乙
x亥子卯

本身是非命, 請佢一定永無寧日, 而本身命格金水重, 如果屋企人多數忌金水, 就等如引狼入室...

[quote]
fsforth,

[/quote]

伯爵府

咁都好D, 唔怪得你地會請佢啦...
如果而家唔炒得, 比多一年佢玩, 明年年尾再算吧!
fsforth,

妳真係好,咁快覆 .我地全家都好要水,咁係咪好d? 妳話早炒為妙 例如有物野會發生 佢個人會唔會好表面?心地點樣?會唔會黑我地?其實我請佢,我都覺得唔係好舒服,請佢都只係2星期,唔可以咁快炒,老公實話我,除非佢真係有衰野現形啦啦隊sorry,咁多問題 [quote]
fsforth 寫道:

以你工人為例:

x辛戊乙
x亥子卯

[quote]
fsforth,

[/quote] [/quote]

伯爵府

做野大意...

大宅

fsforth,
Sorry ar, 我想問多少少,你話揀心地有問題嗰個,咪好容易傷害bb囉??
fsforth 寫道:
兩害取其輕, 第一個(1981年)啦...
[quote]
Thanks...但係我產假所餘無幾,冇時間喇... :-( [quote]
fsforth 寫道:
人人都比$3400, 點解唔要個最好, 尤其照顧BB, 疑人不用!
一個懶, 一個心地有問題, 兩個都唔好!
[quote]
[/quote][/quote][/quote]

伯爵府

未必...可能是照顧得唔夠好, 整個IP CAM 睇住佢啦.
[quote]
fsforth,
Sorry ar, 我想問多少少,你話揀心地有問題嗰個,咪好容易傷害bb囉??

洋房

My maid is Indonesia

1980 march 04

Please

洋房

Also, my friend's one is March 13, 1970 please , How about this one?

伯爵府

fsforth,
可吾可以幫我睇下, 我工人: 1974年. 4月22日. thanks

伯爵府

x丙戊庚
x子寅申

都可以, 勉強合格, 07-08年都可以一用, 09就唔好要了.

rainbowshiu 寫道:
My maid is Indonesia

1980 march 04

Please

伯爵府

x癸戊甲
x巳辰寅

奸奸地, 明年爆發, Good luck to you!
唔好信佢講野, 小心佢玩法律...
Little_cy 寫道:
fsforth,
可吾可以幫我睇下, 我工人: 1974年. 4月22日. thanks

伯爵府

下... 死喇... 咁點算呀...

別墅

Dear fsforth,

現時請緊個印印是13-09-1977,而我的先生是屬"牛",而本人屬"鼠",而BB屬"猴",下年初滿約,是否適合在我家繼續工作?

請自點迷津!謝謝!

fsforth 寫道:
如果你對你個工人有疑慮, 唔知佢奸唔奸? 請唔請得過, 炒唔炒好, 可以post 佢地出生年月日比我睇, 我試下比你地一些意見, 不過, 我有公務同家務在身, 未必有時間答得所有問題, 而沒有出生時辰下的推算, 有時未必完全準確, 請多多包涵!

伯爵府

佢會點樣

首頁

尾頁

跳至