美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:ngannatalie 的帖子

呢家呢啲天氣要查哂會否太笠?早上仲要化妝會好多step?

大宅

引用:Quote:原帖由+Sarahoney+於+14-01-05+發表

原帖由 homelai 於 14-03-26 發表
那裡買呀? 有 link 嗎?
gmarket買架,推介呢間

http://item2.gmarket.co.kr/English/detailview/Item.aspx?goodscode=289705280&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000018&pos_class_kind=T#289705280

大宅

引用:呢家呢啲天氣要查哂會否太笠?早上仲要化妝

原帖由 markbrother 於 14-04-15 發表
呢家呢啲天氣要查哂會否太笠?早上仲要化妝會好多step?
我已經慣左咁查,不過夏天唔會用天氣丹,其他照用,另外以為呢d 天氣用唔到鹿茸面膜,原來照用都ok, 效果都好好!

子爵府

想問下美白膏係咪就咁查上眼??(聽講去黑眼圈好), 定係有咩步驟??
因戚就咁查, 我覺得佢好杰身呀...

複式洋房

引用:Quote:原帖由+markbrother+於+14-04-15+發

原帖由 Sarahoney 於 14-04-16 發表
我已經慣左咁查,不過夏天唔會用天氣丹,其他照用,另外以為呢d 天氣用唔到鹿茸面膜,原來照用都ok, 效果 ...
我本來係天氣丹super fans,呢幾日用左水妍精華,幾吸收。但Jin cream 就唔係好適合我呢d油人。 lotion 我like both, balancer 未試

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

我想問吓水妍系列好唔好用呀, 我over 30 , tzone 油,兩邊面普通,較易起敏感

baby_ju  我買左黎用, 都係over30, 有油, 我覺得ok.
不過我都係鍾意拱辰享多d,  可惜而家天氣唔岩用  發表於 14-5-15 00:28

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:whoo 后 各種護膚品用後感 (會繼續更新)

我混合性皮膚t字位油,兩邊乾,用過自生秘貼,對我黎講冬天用比較適合,拱振享:水補水,唔笠我錯得唔錯

執子之手,與子偕老~

別墅

我喺韓國買咗都未用呀

大宅

引用:想問下美白膏係咪就咁查上眼??(聽講去黑眼

原帖由 koalamlam 於 14-04-16 發表
想問下美白膏係咪就咁查上眼??(聽講去黑眼圈好), 定係有咩步驟??
因戚就咁查, 我覺得佢好杰身呀... ...
我之前見有姊妹分享過fu 眼, 話去黑眼圈有效,不過我自己未試過,淨係查斑位

大宅

引用:本人2x,++皮膚係混合性,過往咁多年無論冬

原帖由 Sarahoney 於 13-12-12 發表
本人2x, 皮膚係混合性,過往咁多年無論冬天夏天面同鼻側都會甩皮,就算勁fu 保濕mask, 揸保濕精華,情況 ...
邊度有尊門店?

男爵府

回覆:Corney619 的帖子

30歲,混合性偏乾,想找保濕唔lup有緊致功效的day/night cream
請問應該用邊條line?

大宅

引用:Quote:原帖由+Sarahoney+於+13-12-12+發表

原帖由 Bifho 於 14-04-18 發表
邊度有尊門店?
ifc連卡佛有專櫃

大宅

引用:30歲,混合性偏乾,想找保濕唔lup有緊致功效

原帖由 yenyenlau 於 14-04-20 發表
30歲,混合性偏乾,想找保濕唔lup有緊致功效的day/night cream
請問應該用邊條line?
可試還幼同天氣丹,我兩樣都用過,覺得還幼面霜眼霜較好,但天氣丹同還幼精華都較油,唔係個個啱用,還幼面霜做到保濕緊致又唔lup, 可以買d sample 0.6ml/4ml 黎試下先,啱先買貨裝

男爵府

引用:Quote:原帖由+yenyenlau+於+14-04-20+發表3

原帖由 Sarahoney 於 14-04-20 發表
可試還幼同天氣丹,我兩樣都用過,覺得還幼面霜眼霜較好,但天氣丹同還幼精華都較油,唔係個個啱用,還幼面 ...
還幼不是給比我再大dd的人用嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+Sarahoney+於+14-04-20+發表

原帖由 yenyenlau 於 14-04-20 發表
還幼不是給比我再大dd的人用嗎?
還幼本身唔lup, 我覺得無分年紀,我細你幾年,用緊還幼同拱辰享隔住用,我之前去連卡佛專櫃,ba 都話如果想早d keep 同埋對皮膚要求高,廿幾歲都可以用還幼架

別墅

成日聽到話g sample 好平, 其實係幾錢到呀? 我見到有d 水貨店賣$2.5 一包,算貴定平呢?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

引用:成日聽到話g+sample+好平,+其實係幾錢到呀

原帖由 kiss_joyce 於 14-04-21 發表
成日聽到話g sample 好平, 其實係幾錢到呀? 我見到有d 水貨店賣$2.5 一包,算貴定平呢?

...
gmarket平嘅大約1蚊1包,有啲貴sample就幾蚊1包 , whoo 最貴就係還幼,要成廿幾蚊兩粒

男爵府

引用:Quote:原帖由+yenyenlau+於+14-04-20+發表

原帖由 Sarahoney 於 14-04-20 發表
還幼本身唔lup, 我覺得無分年紀,我細你幾年,用緊還幼同拱辰享隔住用,我之前去連卡佛專櫃,ba 都話如果 ...
。thx

別墅

Thanks for sharing

首頁

尾頁

跳至