跳至

首頁

尾頁

禁止發言

別墅

HappyHelena,
雅麗斯收咗你未呀 ?
ST.PETER ? SIU LUNG 個间D 人話幾好 ...

原文章由 HappyHelena 於 08-11-11 09:44 發表

新一代都好似幾好喎, 不過對我黎講遠左d....

其實之前我都聽過雅麗斯ma ma地, 個校長比人拉左添...(好似係克扣老師既人工...), 不過呢間太近我啦, 我諗住比彤彤番半日玩下, 翠寧附近又無半日既N班, 之前個FD話友愛 ...

禁止發言

別墅

咁你要好好咁幫哥哥簡小學啦,
如簡得好,妹妹都可跟埋一齊讀...

原文章由 HappyHelena 於 08-11-11 15:59 發表

仲未收到信呀.....不過in果時個老師話應該無問題, 所以應該ok掛.....其實我都係15/16, 近又真係超近(因為我住翠寧囉), 但係又聽到人話吾好.....

siu lun呢間st.peter好多人都話好架, 我個仔係今年年頭至插班入去讀 ...

大宅

melb
睇返學校架網頁,地方都幾大幾新
我BB剛18個月,報左雅麗斯,本來8/11要IN架
但佢要打歲半針,取消左面試
本來我都不太想BB去呢間讀
只想他去IN下吸收下經驗
我重報左迦南
還問左青雲路架St.Peter
其他架幼兒園不一定有n1讀
而我住在市中心附近
我覺得返n1一定要近
我想問你新一代架學費如何?要交幾多留位費?
原文章由 melb 於 08-11-11 08:21 發表
盈日,
以下是 新一代
http://www.newgen.edu.hk/
我都是新搬黎屯門架,我搭 taxi 去炸,
因我只去過2間参觀,所以我覺得校舍都幾大,幾清潔,
你bb 幾大呀 ? 有冇報N班 ?
你住屯门邊到 ?

...

[ 本文章最後由 盈日 於 08-11-12 14:39 編輯 ]

大宅

HappyHelena
siu lun呢間st.peter有n1讀嗎?
原文章由 HappyHelena 於 08-11-11 15:59 發表

仲未收到信呀.....不過in果時個老師話應該無問題, 所以應該ok掛.....其實我都係15/16, 近又真係超近(因為我住翠寧囉), 但係又聽到人話吾好.....

siu lun呢間st.peter好多人都話好架, 我個仔係今年年頭至插班入去讀 ...

大宅

HappyHelena
我都聽到幾多家長話呢間幾好

原文章由 HappyHelena 於 08-11-11 09:44 發表

新一代都好似幾好喎, 不過對我黎講遠左d....

其實之前我都聽過雅麗斯ma ma地, 個校長比人拉左添...(好似係克扣老師既人工...), 不過呢間太近我啦, 我諗住比彤彤番半日玩下, 翠寧附近又無半日既N班, 之前個FD話友愛 ...

別墅

盈日,
新一代留位費$550,
今年讀緊半日N班個d 係 $27xx,
老師話2009年既半日N 班會再加幾佰

原文章由 盈日 於 08-11-12 14:37 發表
melb
睇返學校架網頁,地方都幾大幾新
我BB剛18個月,報左雅麗斯,本來8/11要IN架
但佢要打歲半針,取消左面試
本來我都不太想BB去呢間讀
只想他去IN下吸收下經驗
我重報左迦南
還問左青雲路架St.Peter
其他架幼兒園不一 ...

[ 本文章最後由 melb 於 08-11-12 14:51 編輯 ]

大宅

melb即係話每個月要差不多三千幾元?
都幾貴喎
我知迦南今年一年要二萬幾
下年都唔知幾多
原文章由 melb 於 08-11-12 14:49 發表
盈日,
新一代留位費$550,
今年讀緊半日N班個d 係 $27xx,
老師話2009年既半日N 班會再加幾佰

禁止發言

大宅

迦南係九龍塘同藍田重有其他地方都有
因我阿媽住藍田,如果果間收阿b,我會返藍田住(屯門同藍田我兩邊都有報名)
我有聽過人地話屯門有迦琳同佳寶
你地有無人可以比到意見
原文章由 HappyHelena 於 08-11-13 09:35 發表

就係無囉.......
我都有諗過青山果間st.peter, 不過又吾係好就腳....
想問下迦南係邊架??

別墅

最好係Sat or Sun la, 因為我係上班一族 ....

原文章由 alysiayip 於 08-11-10 15:12 發表
ricky,

剛打完電話去你果間, 我果間即刻打電話來話 waiting list is ok, 所以我唔去你果間住.

至於gathering, 都 ok 啊, 你認為幾時 ok?

大宅

st.peter 听聞好出名, 但 details 我不是太清楚, 既然哥哥讀緊, 有無意見可以參考一下?

男爵府

畀面勳章

我都打算K1比囡囡讀siu lunSt.Peter 因為我C6個朋友個女又係讀呢間~話好好唔錯~之後我地(大半年前已)去參觀過呢間學校了~又大又多設施(仲撞到原來啊女既姨婆係果度做 )所以決定讀呢間啦
可惜既係無N1讀~青雲路架St.Peter果間就有~不過覺遠又唔就腳~所以現咖先找附近一間N1讀先~K1再報了

大宅

呢間 st. peter 通常升去乜野小學?

大宅

http://www.spckg.edu.hk/siulun/parents/pastprimary.htm

原帖由 alysiayip 於 08-11-15 12:06 發表
呢間 st. peter 通常升去乜野小學?

別墅

Hello! I'm living in Tuen Mun too!

首頁

尾頁

跳至