自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:回覆 BBHHO 的帖子你以為全團人少呀, 全團2

原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表
回覆 BBHHO 的帖子

你以為全團人少呀, 全團27人, 小費係$1680 x27 , D人一路比一路罵, 賤熊就軟皮蛇, 老 ...
嘩,乜都無做都袋四萬七,離晒普

別墅

回覆:勝x遊旅行團, 一肚氣, 比我呻下

下星期出發去西葡,有D擔心

伯爵府

去旅遊議會投訴吧!

子爵府

如果係咁,係咪可以唔俾導遊費,其實係有規定一個有責任心嘅稱職導遊係旅遊巴士開車開始,最少要講30分“演講\"架好似

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+jojomum+於+15-09-14+發表參

原帖由 Sumyeema1 於 15-09-14 發表
呢間團費貴,但 service 咁差……同情你

simple is the best~

伯爵府

甘仲比小費?

珍珠宮

畀面勳章

引用:我上年跟過jetour去歐洲幾好呀個導遊全程不

原帖由 wandada 於 15-09-15 發表
我上年跟過jetour去歐洲幾好呀
個導遊全程不停講解歷史
不過得我老公一個聽
我都跟過呢間去歐洲,幾好呀。但有團友仔話勝景遊更好。樓主講的情況又叫我擔心,因為我地打算出年跟呢間返大陸,咁我係未要考慮番Jetour呢?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wandada 於 15-09-15 發表我

原帖由 Pleasure 於 15-09-15 發表
我都跟過呢間去歐洲,幾好呀。但有團友仔話勝景遊更好。樓主講的情況又叫我擔心,因為我地打算出年跟呢間返 ...
好睇你彩數,我跟勝景遊去柬埔塞,好滿意個領隊

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

伯爵府

回覆:jojomum 的帖子

呢間一向口碑好好架喎, 我仲打算跟佢去歐洲

侯爵府

引用:回覆+BBHHO+的帖子你以為全團人少呀,+全團2

原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表
回覆 BBHHO 的帖子

你以為全團人少呀, 全團27人, 小費係$1680 x27 , D人一路比一路罵, 賤熊就軟皮蛇, 老 ...
小費 是否服務不好可以不給?

子爵府

嘩!差到咁

公爵府

引用:Quote:原帖由+jojomum+於+15-09-14+發表參

原帖由 活出彩虹 於 15-09-15 發表
我打算報團十一月頭去德國和瑞士,諗緊勝景遊或翠明,點好呢
我跟過翠明,開茶會個領隊好細心,個茶會去龍皇酒家,好好吃,講埋搭飛機架機有幾凍,要拎幾厚衫,出發係另一個領隊,勁ok,會教大家邊度有平野同超市以及免費廁所。

再跟勝景遊令我極度失望,個茶會同大家樂差不多,得10度竟然派雪糕,個領隊一入正題就講名牌,大家要帶幾多錢掃名錶,一隻撈平幾多。。。完全覺得你係去買名牌。出發後個領隊當然顧住推介名牌,買名牌就3個鐘,去景點就半個鐘,仲話買平民野唔好問佢,佢唔知道,只顧住大客。又話香港人好煩,去到另一個地方硬係要行超市,超市呢啤係俾居民行,唔係俾旅客行

侯爵府

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

我以前去東歐、俄羅斯、西葡都係勝x,
好彩全部都好好,
樓主唔好彩遇著個差導遊

侯爵府

旅行社同個導遊都好衰格喎!

男爵府

引用:Quote:原帖由 活出彩虹 於 15-09-15 發表我

原帖由 小華子 於 15-09-15 發表
我跟過翠明,開茶會個領隊好細心,個茶會去龍皇酒家,好好吃,講埋搭飛機架機有幾凍,要拎幾厚衫,出發係另 ...
謝謝分享。我應該會參加翠明,團費還平5000元,我研究過兩間行程,團費分別應該在於酒店級數,勝景有5星級酒店,翠明沒有

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

下次可以省掉此間旅行社

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

茶會就肯定勝x遊差過翠明和捷旅喇。前者係在總行一間大房由阿嬸派雪糕、針暖咖啡,枱面放乾三文治仔,後兩者在酒樓/上海菜餐館

複式洋房

我跟呢間去東歐,俄羅斯
啲領隊都ok喎
幾細心,景點歷史都熟
介紹景點時都無冷場
樓主你撞到個差領隊真係唔好彩,相信呢個係個別事件

原來唔滿意服務可以唔俾小費架?一直都唔知添!

大宅

引用:茶會就肯定勝x遊差過翠明和捷旅喇。前者係

原帖由 natjosejim 於 15-09-15 發表
茶會就肯定勝x遊差過翠明和捷旅喇。前者係在總行一間大房由阿嬸派雪糕、針暖咖啡,枱面放乾三文治仔,後兩 ...
我諗睇下參加乜野團,之前過參加杜拜団個茶會是在k11 Hyatt 開的,仲要唔係buffet, 是set lunch。

首頁

尾頁

跳至