婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實都無咩可以做到..因為佢係睇你唔順眼..你做100分都係唔順
好似我咁..我有左C6叫我唔好返工因為我身體唔好..但我都有時會返返蕭公司PART下TIME幫下手咁
我99都會係C6唔係到時比說話我聽..單單打打..又問依樣野幾錢個樣野係咪新買
之後又特登係我面前同個仔講仍依家要養埋我個壓力一定好大點點點..所以出街又話唔好要個仔比,..但比得好唔情願個隻
不過我都唔會理佢..因為開始學識當佢閒人一名..最重要C6唔會咁諗你咪得

大宅

引用:其實都無咩可以做到..因為佢係睇你唔順眼..

原帖由 kayin920 於 16-04-17 發表
其實都無咩可以做到..因為佢係睇你唔順眼..你做100分都係唔順
好似我咁..我有左C6叫我唔好返工因為我身體唔 ...
其實呢情況都係個c6唔識做啫。c6同你講就話叫你唔好做,在家休息揍仔,佢又唔大大聲同99講係佢叫你唔駛做既,佢會養起你。佢大大聲咁宣布,你99就唔會單打你啦。你怪就怪你c6先啱。

別墅

引用:Quote:原帖由+kayin920+於+16-04-17+發表其

原帖由 cat_house 於 16-04-17 發表
其實呢情況都係個c6唔識做啫。c6同你講就話叫你唔好做,在家休息揍仔,佢又唔大大聲同99講係佢叫你唔駛做既 ...
唔係囉 c6已經有同佢呀媽講左 話係佢叫我唔好做野 因為唔想我辛苦想養好身子
但我99係佢面前就話哦好呀好呀 但係佢唔係到得返我個陣就唔係咁講囉

別墅

引用:Quote:原帖由+kayin920+於+16-04-17+發表其

原帖由 cat_house 於 16-04-17 發表
其實呢情況都係個c6唔識做啫。c6同你講就話叫你唔好做,在家休息揍仔,佢又唔大大聲同99講係佢叫你唔駛做既 ...
唔好咁天真 以為個老公講一句 個99就會咁(好人)咁識諗 唔會單打啦 只會單打得重勁

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 TiffChan 於 16-04-15 發表我

原帖由 chan_chi_mun 於 16-04-17 發表
直情係無planning可言啦,因為影婚紗相所以辭職,完全不成理由
仲有話做唔出送BB去肓嬰院自己去返工
教我呢啲working mun 情何以堪
大把人由大肚做到9個月先放假
放完產假就返工, 冇話唔得

就算前因係因為99話要買樓造成今日咁
後續做老婆既都可以幫輕下老公既
企喺屋企怨都冇用, 不如開源節流好過
第一嘢唔擺酒啦梗係, 肯定慳唔少

同埋如果層樓第日賺到錢, 我唔信樓主仲會怪99囉....

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

幾時擺酒呀? BB預產期幾時呀? 會唔會咁啱撞期要坐月...

子爵府

引用:Quote:原帖由 chan_chi_mun 於 16-04-17 發

原帖由 wing514 於 16-04-18 發表
仲有話做唔出送BB去肓嬰院自己去返工
教我呢啲working mun 情何以堪
大把人由大肚做到9個月先放假
咪係,睇到火都來,當年我大住個肚照輪班返通宵到32週先可以唔通宵,而家啲人為影婚紗相就唔做野,好話唔好聽,影完咪又是攝喺床下底,為左床下底一舊雜物而唔返工我真是做唔出囉,其實令老公好大壓力嗰個唔係99係樓主囉

男爵府

方方媽媽 發表於 16-4-15 11:33
完全同意!

樓主:
而且樓主老公都無俾家用佢99,即係佢99都要貼錢養樓主。難怪佢99條氣唔順。無返工又唔幫手做家務

水晶宮

MayCKM 發表於 16-4-19 14:13
而且樓主老公都無俾家用佢99,即係佢99都要貼錢養樓主。難怪佢99條氣唔順。無返工又唔幫手做家務 ...
係囉.99已經減收家用,明顯地幫緊個仔減輕經濟壓力.
全家得樓主一個人係白食無貢獻(指經濟方面),仲好意思賴落99度,上網數99

男爵府

Miulo 發表於 16-4-15 14:19
似乎係你自己問題多d囉,唔好入晒99數啦!系你99角度認為,你無為個老公著想,又唔做野,又要攪大龍鳳,又 ...
認同x2

大宅

又一個計算新抱同個仔偽好99,打住幫個仔買樓既靚名號,實際想控制個仔同新抱財產,就算層樓係樓主老公名,始終99出首期,樓主同老公都冇話事權;至於姑仔,我覺得佢就算唔幫手供,都應該比d錢,租都應該要比掛

男爵府

tabo82 發表於 16-4-19 14:50
又一個計算新抱同個仔偽好99,打住幫個仔買樓既靚名號,實際想控制個仔同新抱財產,就算層樓係樓主老公名, ...
咁你認為d租要交比邊個?

大宅

姑仔d錢比99定c6都唔無咩所謂,最緊要有比(樓主冇講過姑仔有冇出過錢)
樓主,你暫時只可以忍,或者返娘家住下先,到bb出左世,請工人或搵姨姨湊b,返出黎做野,還返首期d錢比99,可以既話搬開住,呢類99,控制欲強自把自為,你受少d佢d欣慰,你吸啖氣都大啖d

水晶宮

回覆:tabo82 的帖子

有冇睇清楚、樓主99俾首期、用自己層舊樓租金去供樓、寫仔名、名乎其實送大禮、係差在要同住、咁都合理唔通要俾錢果個瞓街咩...咁都叫控制佢地財產?

男爵府

tabo82 發表於 16-4-19 16:31
姑仔d錢比99定c6都唔無咩所謂,最緊要有比(樓主冇講過姑仔有冇出過錢)
樓主,你暫時只可以忍,或者返娘家 ...
點解要比阿哥? 層樓都唔係佢供, 即使供都係暫時幾個月.

大宅

樓主就好啦,可以為左影pre-wedding、結婚而唔返工,
想當年,我都係求其搵一日聖誕假day off去影。
你個pre-wedding係特輯 / 需大型製作架? (求分享)
唔知仲以為係皇妃結婚。

首頁

尾頁

跳至