親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Princess_Sa 發表於 17-5-24 10:55
石垣嘅巴士係好準時架!只要你唔好預到咁遲去到,盡量早D去到寧願等下,咁就唔怕miss左巴士。同埋呢日回程 ...
你好,多謝你的解釋,我還在plan行程!

想請問你說藥店前可以坐4號車回bus terminal,請問呢個站叫乜野名?

http://www.cosmos.ne.jp/~bus/route4_timesche_0420.pdf

條link俾你參考,thanks.

由於時間關係,我打算只去川平灣,之後食埋野下午去shopping。Aeon係咪都在Max Value附近?

大宅

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

phyllislcl 發表於 17-6-2 15:37
你好,多謝你的解釋,我還在plan行程!

想請問你說藥店前可以坐4號車回bus terminal,請問呢個站叫乜野名 ...

藥妝店Mori門前果個站叫「平得東」
MaxValu左右隔黎就有呢d鋪頭

複式洋房

THANKS FOR SHARING

大宅

樓主好有心機,打得咁詳細同有相,讚!

子爵府

回覆樓主

樓主, 我而家plan緊9月去, 想請教一下, 如果住fusaki resort近近川個邊, 係咪完全冇巴士去到? 謝謝!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fishbbmama 發表於 17-6-6 14:03
樓主, 我而家plan緊9月去, 想請教一下, 如果住fusaki resort近近川個邊, 係咪完全冇巴士去到? 謝謝!
...
呢到有曬巴士路線,你 click 入去睇下有無邊條經?

http://www.cosmos.ne.jp/~bus/azu_hp4-rosen.html

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fishbbmama 發表於 17-6-6 14:03
...
同埋,其實酒店官網有講「川平リゾート線」個架巴士係去到酒店,
フサキリゾートヴィレッジ」呢個本身就係酒店既巴士站

子爵府

shinku 發表於 17-6-6 16:59
同埋,其實酒店官網有講「川平リゾート線」個架巴士係去到酒店,
「フサキリゾートヴィレッジ」呢個本身就 ...

唔該晒你吖, 因為仲研究緊d巴士線, 未係好睇得明。 好似有d隔涉, 我再諗下住唔住好先, 謝謝!

大宅

Fishbbmama 發表於 17-6-6 18:17
唔該晒你吖, 因為仲研究緊d巴士線, 未係好睇得明。 好似有d隔涉, 我再諗下住唔住好先, 謝謝!
...
如果真係諗住靠巴士,Fusaki Resort真係會好隔涉,因為只得川平線會經,而且班次唔密,建議你可以住返喺石垣碼頭附近。

珍珠宮

Fishbbmama 發表於 17-6-6 18:17
...
同意唔方便,個人覺得只有石垣碼頭個邊係方便,
其他所有地方都差D。。。

子爵府

shinku 發表於 17-6-7 08:20
同意唔方便,個人覺得只有石垣碼頭個邊係方便,
其他所有地方都差D。。。
...

而定諗住改book Ana Intercontinental, 你覺得方唔方便?

珍珠宮

Fishbbmama 發表於 17-6-7 10:12
而定諗住改book Ana Intercontinental, 你覺得方唔方便?
我個人覺得唔係碼頭個到就唔方便

子爵府

shinku 發表於 17-6-7 12:26
我個人覺得唔係碼頭個到就唔方便

因為我有個歲半bb同行, 所以想揀海灘酒店比佢玩, 我諗Ana雖然唔近碼頭, 不過有巴士到應該都方便dd既
另外, 想問下你意見, 去玩民俗村同川平玻璃船, 你覺得玩邊一個點先會岩我多d?? 謝謝

用戶要求終止服務

回覆樓主

謝謝分享

大宅

Fishbbmama 發表於 17-6-7 12:39
因為我有個歲半bb同行, 所以想揀海灘酒店比佢玩, 我諗Ana雖然唔近碼頭, 不過有巴士到應 ...

ANA ok呀!都好方便,行出去西松屋、100yen店、max valu果d都係10分鐘。如果帶歲半BB,我建議文俗村會岩玩d,地方夠大可以跑跑跳跳,又有馬騮仔玩,相反玻璃船其實只係睇下海底,小朋友又聽唔明日文講解會悶。

子爵府

Princess_Sa 發表於 17-6-8 20:20
ANA ok呀!都好方便,行出去西松屋、100yen店、max valu果d都係10分鐘。如果帶歲半BB,我建議文俗村會岩玩 ...

多謝你意見吖!
我其實都有plan到去民俗村同banna park, 希望小朋友玩得開心啦

大宅

回覆 Princess_Sa 的帖子

多謝你的介紹, 剛去完6日回來, 一行11人無小朋友自駕遊, 其實出發前天氣報告話多雲陣雨, 很擔心,去到一落機下雨, 但之後好天, 只是行AEON那天下雨, 或浮潛前下陣雨, 影響不大!
對於不善游泳的我, 都能享受浮潛的樂趣, 在米原沙灘自己浮潛, 不知是否水退, 行到好出都好淺水, 非常好玩, 像入了海洋公園的水族館潛水, 見到很多很靚珊瑚魚, 魚郡不怕人在你面前游來游去, 驚喜的體驗, 也希望大家愛護大自然!
另外, 見到香港朋友話西表島星沙海灘自己浮潛, 能見到很大很多的魚, 值得推薦, (小心注意安全)!

我地住在近碼頭的HOTEL EMERALD ISLE(巴士站好近), 西表島民宿MARIUDO, 都好滿意!
西表島參加獨木舟及行山之旅, 因行山有少許爬, 大D及敢挑戰的小朋友比較合適!

一下機已掛念石垣島的大大天空, 清新空氣, 閑閒的人, 到處都聽到廣東話!

大宅

meyonw 發表於 17-6-9 12:41

多謝你的介紹, 剛去完6日回來, 一行11人無小朋友自駕遊, 其實出發前天氣報告話多 ...

想請教你西表島行山獨木舟六歲小朋及老人家能勝任嗎?

大宅

frogbobo 發表於 17-6-9 15:24
想請教你西表島行山獨木舟六歲小朋及老人家能勝任嗎?
我今次冇玩獨木舟,不過覺得6歲同老人家都好似唔係太適合,始終需要體力

大宅

meyonw 發表於 17-6-9 12:41

多謝你的介紹, 剛去完6日回來, 一行11人無小朋友自駕遊, 其實出發前天氣報告話多 ...
你個行程好正呀!我今次就冇去西表島,都係諗住等小朋友大多兩年大膽D先再去

首頁

尾頁

跳至