時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

mongng 發表於 20-3-28 09:34
帶果個跌左落地,身上冇後備

你點知?

伯爵府

ChingYee123 發表於 20-3-28 11:04
之後有人送口罩去俾佢,佢之後都有帶返口罩!

呢個時勢,疫情咁嚴重,警方都唔會糾纏啲乜,已經喇喇聲出聲 ...

曱甴黃屍、黑妓、黑醫護咁難得捉到警察犯錯,仲唔拿拿淋有咁大煲咁大咩。多謝呢班尾國養嘅寵物喺咁嘅環境之下仍然繼續搞亂香港,香港會死得好快。

子爵府

mongng 發表於 20-3-28 09:19
就係唔好彩遇到派錢事件,想一單新聞com一單

宜家香港有人冇口罩,大家都會送個口罩比佢,如果口 ...

你唔好老作啦,叫咗佢戴兩次,條人渣唔肯載,特登要播毒,如果佢冇口罩,點會叫佢戴呀!況且政府和醫管局冇義務要去派口罩,佢冇都喺警隊錯啦。死黑警,專害香港人!

伯爵府

PacoMum 發表於 20-3-28 09:52
同意。無戴口罩一定有原因,醫管局無講原因,仲話有護士不適,點解會即刻不適? 病菌令護士一分鐘發病? 所 ...

如果冇戴口罩,係醫院門口都入唔到

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

由呢件事引伸出來!以後正常人唔該唔好係暴動場面出現,警方次次都有出短訊呼籲大家要注意安全!
如果係都要係暴動場面阻頭阻勢,阻住警察執法,成日擋係警察前面,無論你係乜野人被誤中副車都無得怨,警察執法捉犯以一敵百,自身都有好大危險,係電光火石之間顧唔到咁多儀態架!

警方日後必須強加追究係暴動現場阻差辦公既垃圾幫凶!

子爵府

babe13E 發表於 20-3-28 11:17
曱甴黃屍、黑妓、黑醫護咁難得捉到警察犯錯,仲唔拿拿淋有咁大煲咁大咩。多謝呢班尾國養嘅寵物喺咁嘅環境 ...

點會難呀,黑警有錯唔認,有良知嘅香港人個個看在眼內,記在心裏。死黑警,22歲應該入職不久,咁就訓練咗件黑警人渣出嚟!

子爵府

PacoMum 發表於 20-3-28 10:25
係呀,包括班醫護,唔通係醫院無其他市民無帶口罩咩?唔見佢哋講,見係警察就專登攪大
...

我次次係醫院同診所(自從1月開始),真係無見過唔戴的

我一路以為唔戴唔比入

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

警方在招募年輕警務人員時,必須要小心挑選!現在市面上都充斥好多黃黑人言行既年輕人,大多數學生都公然穿著校服,周街聯群結黨講粗口,無底線的日夜毒咒人X全家。呢啲言行只有黃黑人有特權專利,警務人員係絕對無呢個人權架。

總之,警方要時刻訓誡年輕警務人員,並要特別留意佢地既言行舉動,防止黃絲無間道出賣同事被起底!

小詠    發表於 20-3-28 11:41

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

dearmm 發表於 20-3-28 11:21
點會難呀,黑警有錯唔認,有良知嘅香港人個個看在眼內,記在心裏。死黑警,22歲應該入職不久,咁就訓練咗 ...

染黑的良知暴徒萬歲!燒人萬歲!誤診萬歲!割頸功德!針頸萬歲!暴力最有良知!良知新解讀。

子爵府

emilmama 發表於 20-3-28 11:15
HK Police facebook出晒post 認錯啦, 識趣就收聲, 仲spin.

阿黃C太, 宜家禁言嗎?

什麽叫識趣?

HK POLICE係明白黃C會用此事大造文章,

市民都有自己的看法..

不是大造文章就是對的.

珍珠宮

littlesister 發表於 20-3-28 11:00
正常人去醫院都會戴口罩既,佢話部份時間無戴又的確係奇怪,跌左無後備都唔出奇既,HA 門診唔會俾口罩病人 ...

老實講而家出外面一分鐘都會帶口罩啦, 以我所知醫院要所有人入去前都有好口罩, 無口罩唔比入
所以口罩跌左無後備, 又問唔到人拿新既, 咪帶唔到口罩, 情有可原
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

小草子 發表於 20-3-28 11:39
阿黃C太, 宜家禁言嗎?

什麽叫識趣?

HK POLICE 就知大把聲音玩針對, 所以早D出來SAY SORRY 先, 唔想嘈下去
所有遇見,皆有因果

伯爵府

dearmm 發表於 20-3-28 11:21
點會難呀,黑警有錯唔認,有良知嘅香港人個個看在眼內,記在心裏。死黑警,22歲應該入職不久,咁就訓練咗 ...

唔使心急!要死都係你班暴徒手足死先啦!死曱甴、死黃屍!就算死唔去都好快會俾警察拉。快啲洗定pat pat啦!

伯爵府

2024年龍年勳章

dearmm 發表於 20-3-28 11:17
你唔好老作啦,叫咗佢戴兩次,條人渣唔肯載,特登要播毒,如果佢冇口罩,點會叫佢戴呀!況且政府和醫管局 ...

有交稅都係人渣,你一定係上等人,冇口罩叫幾多次都係冇啦,送黎都要時間啦,體諒下,人渣冇司機冇工人立即送黎

珍珠宮

二世龜 發表於 20-3-28 11:24

我一路以為唔戴唔比入

我上星期要睇牙科, 護士早一日都打比我提我記得帶口罩, 仲有問清楚有無外遊發燒感冒病徵, 講明無口罩唔比入去
去到仲要量體溫和填健康申報表
所有遇見,皆有因果

伯爵府

2024年龍年勳章

Happypearl1010 發表於 20-3-28 11:15
你點知?

我覺得冇一個香港人會有口罩專登唔帶,我係街送左比掃街伯伯,佢攞到立即拆袋攞黎帶

子爵府

1107king 發表於 20-3-28 11:07
一個女警的行為就影響成個警隊的形象,真是無言!
黃C大造文章,

警察在街上咳一吓 ,

都造到整個警隊的錯.

男爵府

回覆樓主:

好多疑點,我唔係現場,唔肯定,只知事實係確診人士係醫院無戴口罩,咪承認自己錯誤,道歉兼承諾下次會做好,點解又一定要拉埋其他去講

伯爵府

二世龜 發表於 20-3-28 11:24

我一路以為唔戴唔比入

既然係咁,警察而家工作都會戴口罩,去醫院會唔戴?更加有內情

子爵府

小詠 發表於 20-3-28 11:40
HK POLICE 就知大把聲音玩針對, 所以早D出來SAY SORRY 先, 唔想嘈下去
咁黃C有沒有嘈呀.

黃C出咁多POST .

我哋都有自己的看法.

黃C唔想有其他聲音去理智分析問題,

就唔想人哋嘈, 咩道理.

想用自己的思為去誤道其他人???

首頁

尾頁

跳至