自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BABYKINGDOMMAMA 發表於 22-5-19 23:55
而家好返未?我朋友都係仍未好,想睇下有咩方法幫到佢

要自己留意、什麽會引起?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

要戒口
味精加工食物 (公仔麵薯片罐頭)
果仁 包括花生
朱古力 香蕉
以上幾種對皮膚有問題的人一食就見效

食藥都無咁快好
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我生完第一個bb之後,可能休息唔夠,所以抵抗力差,不停出風癩,試過學偏方搽白洒都唔得,成半年都係咁,所以最後睇醫生食抗敏藥,結果睇一次就好番了,不如樓主都轉吓醫生,可能第二隻抗敏藥會啱你呢

子爵府

我以前都係咁,沖完熱水涼就起,頭髮撩到皮膚又起,少少硬物括到皮膚又起,可以係大脾寫大字,寫完成隻字浮起,之後生完第一個小朋友好左一半,生埋第二個就斷左尾啦

侯爵府

朋友都係咁, 痕到瞓唔到, 醫咗一年中西醫睇勻, 去到用類固醇
最後係熱水浸腳搞掂, 每晚沖涼後10-15分鐘

男爵府

回覆樓主:

我媽之前都係,後尾晚晚攞艾草煲水浸腳就好佐

男爵府

b52 發表於 22-5-19 19:46
PM
希望幫到你

可以pm我嗎?謝謝

男爵府

b52 發表於 22-5-19 19:46
PM
希望幫到你
可以 pm 我嗎?

珍珠宮

介糖

飲薑水,食薑飯, 煲大煲薑水沖涼洗頭

做帶氧運動

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我老公試過,我煲羅漢果水加甘草,飲一排又冇事

別墅

BK Milk勳章 畀面勳章

逸逸不敗 發表於 22-5-19 19:30
近半年,我幾乎日日都出風癩,有時手,有時腳,有時頸,有時又好大達,又痕又辛苦,人都顛,睇左好多次醫生 ...

我女上年年尾持續個幾月日日全身出風癞,痕到不得了,未試過咁嚴重(emoji)飲食同生活習惯冇變過,都唔知點解會咁
後尾睇過2個中醫,都係話佢自身免疫系統出現過敏反應,冇得斷尾,只能減低出嘅次數,但我又唔想佢睇西醫又搽類固醇 後尾冇辦法下試買咗隻專係抗敏益生菌比女食,食咗後慢慢减少出嘅次數,食咗2個月後見冇事停咗,到而家冇再出過,萬幸
attach0/tmp/phpdn7mAs

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

睇中醫調理

可能係壓力導致抵抗力差

我以前試過,睇咗差不多兩個月中醫好番
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

回覆 少奶奶 的帖子

請問係食邊隻?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

Amy7802 發表於 22-5-19 20:23
平時有無食開鈣? 如果無,試下補充鈣睇睇。

請問缺鈣會關事?

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

戒啤酒、我試過一飲即起

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如果日日不停發、我會下定決心、完全改變飲食習慣、所有一切清淡為主、當減肥、如果再唔得、改變埋居住環境、試下去酒店住、一兩個星期、看看有沒有改善。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

別墅

BK Milk勳章 畀面勳章

winnyto 發表於 22-12-20 15:25
回覆 少奶奶 的帖子

請問係食邊隻?

PGUT抗敏益生菌

水晶宮

逸逸不敗 發表於 22-5-19 19:30
近半年,我幾乎日日都出風癩,有時手,有時腳,有時頸,有時又好大達,又痕又辛苦,人都顛,睇左好多次醫生 ...

咁依家好翻未

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

回覆 少奶奶 的帖子

thanks

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

搽無比滴
我要記低 這些 那些 全部心事
從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱
接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

首頁

尾頁

跳至