自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

moto1357 發表於 23-10-31 12:32
你活到現在還不知雙非點解會有身份證???

所以我好怕對住某色人種溝通,經過mn233同妖獸先生 ...

無知的人太多會使國家走向滅亡!

咩都係政府問題當年黑暴就是咁嚟!
attach0/tmp/phpRDuBUV
attach1/tmp/phpfhqoma

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

SeeseeLau 發表於 23-10-30 12:24
香港人成日玩嘢,仲要團結班人遲早出事,而家香港咁用法一舉幾得,表面風光,好快玩完

香港冇價值,到時 ...
你可能諗多咗,你冇睇到李特首講嘅:唔好諗住國家為你做咗啲咩,而係你能為國家做啲咩

複式洋房

20162016 發表於 23-10-29 15:32
全部無貢獻社會嘅人都應該趕走,唔好嚟白食白住

甘應該好多要人趕走

禁止訪問

侯爵府

pkc5115 發表於 23-10-29 17:26
全靠當年張超雄議員同公民黨,香港又特別講人權

就算係,依家行政立法都係舉手之事,要修改法例易過吃生菜,睇政府肯唔肯做之嘛。

珍珠宮

moto1357 發表於 23-10-31 00:35
泛民夠人工高喇,點解淨係識幫外人?

睇下民選議員點樣幫爭取福利(只限外人)!
吾該曬你,摷番曬d資料出黎。而家無左班泛民,果班人就賴曬落政府同現任議員度

子爵府

loved 發表於 23-10-31 18:24
吾該曬你,摷番曬d資料出黎。而家無左班泛民,果班人就賴曬落政府同現任議員度
...

總之大家小心啲 連孟加拉都嚟肯定有人背後攪事!想令到有民怨攪遊行,槍支都帶入境(仲要係美國議員)就係想來多次烏克蘭翻版

泰國三指禮、緬北爆戰事

今年報道泰國示威出現的三指禮

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02wfVj8umRuBXfYC7VAmjDsVrCs9Mw7i4Mhg3Hn8YHrmG2RVensiA7d6uCkrywtGMnl&id=100063491051727&mibextid=Nif5oz

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0379v2UMdYtJFuhnqS92M1fDgACbKRbqwiHYbMqcLTuWZ8RxgV2ZSZCwqZ4B7iveFgl&id=100063491051727&mibextid=Nif5oz

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0549XapuAcjtZRLWUbGzEYRRfK1B3SQRv2U2J1NbL6txXT89s1yU7F6tfhhJ597yel&id=100063491051727&mibextid=Nif5oz

惡意炒作
https://fb.watch/o0BTE9LVS_/?mibextid=Nif5oz
attach0/tmp/phpR9Pxun
attach1/tmp/php9dbsPK
attach2/tmp/php9QNta8
attach3/tmp/phpRoKzvv
attach4/tmp/phpno4OQS

伯爵府

B哩baba 發表於 23-10-29 16:09
已經有身分證落地生根的冇得搞,但一定要解決假難民問題。希望比卡超有心去搞!
...

子爵府

loved 發表於 23-10-31 18:24
...

全部都指向政府出問題 好明顯想激發民怨 ,我識一個中學教師佢話今年施政報告好過晒咁多屆特首嘅施政報告

生仔派錢根本好多國家都有做

生娃补贴够养全家?# 法国 #... https://v.douyin.com/DsR761b/

珍珠宮

moto1357 發表於 23-10-31 19:01
總之大家小心啲 連孟加拉都嚟肯定有人背後攪事!想令到有民怨攪遊行,槍支都帶入境(仲要係美國議 ...
我都覺某國又想搞香港,又大選又國債,自己搞吾掂就去搞人

珍珠宮

moto1357 發表於 23-10-31 19:14
全部都指向政府出問題 好明顯想激發民怨 ,我識一個中學教師佢話今年施政報告好過晒咁多屆特首嘅施 ...
生仔派錢係小事,南亞人越來越多,如果有心人發動佢哋出黎搞事就好麻煩,佢地始終非我族類,都係為錢,政府真係要好好處理佢哋人越來越多既問題

伯爵府

米有個好識法律jm,成日話法律喎
咩都唔可以做喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

superkingdom 發表於 23-10-31 20:17
米有個好識法律jm,成日話法律喎
咩都唔可以做喎

邊個jm?

子爵府

2024年龍年勳章

Cheddar85ang 發表於 23-10-29 16:21
南亞本身唔係問題,只要係優質,而唔係打家劫舍、壞事做盡嗰啲囉

認同
Life must go on

侯爵府

sababy 發表於 23-10-31 03:12
有時離遠見到有南亞人聚集,我會選擇兜路行!

成班企埋一邊食大麻, 好臭

別墅

真係要認真處理

翡翠宮

希望比卡超盡快做D野。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

政府似乎毫無對策咁
早排唔係東張西望揭發假難民賣食物券
佢地都懶理咁
近日又"救"起一批非法入境南亞人
都唔知會唔會又批哂做假難民?
強烈要求政府公開如何處理呢班非法入境者程序
市民有權知

子爵府

Png 發表於 23-11-1 10:53
政府似乎毫無對策咁
早排唔係東張西望揭發假難民賣食物券
佢地都懶理咁

既然入嚟留言,就睇埋其他jm留言吧!

我係80樓已經貼咗links(有部分講程序)得閒睇埋我其實他留言
attach0/tmp/phpOvdz7H

子爵府

2024年龍年勳章

Froggy_joe 發表於 23-10-30 19:15
唔覺得香港人憤怒喎

大家都繼續支持政府一帶一路政策

喂,一帶一路關乜事呢?
你唔好見南亞樣就歸類

另外去大灣區發展只係建議
冇迫人去喎

首頁

尾頁