自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

26days 發表於 24-2-2 06:22
我之前對佢兩個無特別好感,但又無話唔鍾意。不過,睇完盛既關於佢和MMC之間既愛情路上,真係比佢感動到。 ...

哇,你寫咗咁大段嘢讚佢,但係我好贊同你,我覺得盛真係一隻實力股,唔怕困難,唔怕失敗,努力為自己嘅理想進發,呢啲後生仔,我覺得最後前途一定唔會差得去邊!好過啲日日喺度賴制遇嘅人

男爵府

kmbb519 發表於 24-2-1 12:21
同意! 本身對佢2個冇乜感覺, 但男的做人態度 我都真係好欣賞 冇家底, 靠自己努力, 初時成績差, 之 ...

咪就係,女仔搵到個知心鍚自己又上進就好,嫁入豪門好多都係同一個結果

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

心態好重要,欣賞佢幾樂觀正面

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

女人嫁呢啲好過入豪門啦,又自由個男人又愛自己,兩個都有學識又揾到錢,支持佢哋生多幾個。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

hihamham 發表於 24-2-2 08:54
咪就係,女仔搵到個知心鍚自己又上進就好,嫁入豪門好多都係同一個結果
...

我成日覺得, 如果我嫁入豪門, 我會當打份工, 咁樣應該好過好多...... 份工係難打得係收獲都大嘛........ 又要錢又要人就不設實際Lor (離左題)
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

gallygally 發表於 24-2-1 12:36
成功= 價值?
咁清潔工人= 0價值?

係態度問題! 唔關咩職業!

即使醫生,如無職業操守=0價值

男爵府

gallygally 發表於 24-2-2 07:28
只係結婚講到好似人生咩大成就, 又要講埋自己住公屋出身, 失業, 其實呢d好多人都經歷過, 佢好到自己捱得 ...

係,係好多人慘過佢,嗰啲人咪就係繼續停留係慘既思維認命囉!
放負既人只會不停放負。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊