夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

add oil ar.....

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

onon2000 發表於 11-11-4 17:51
未結婚之前,我同佢講過我係一個好需要人陪的女人,當時拖拍無論幾夜佢都係等我收工陪我出街食飯,當時佢話 ...
睇完你個post, 我真係好想喊呀, 樓主你要加油呀
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

複式洋房

Support you on this. Hope life gets better and not be too harsh on you.....

民房

onon2000 發表於 11-11-14 13:37
我又再心軟原諒咗佢,其實我仲係愛佢,而且亞囡係好想同時有爸爸媽媽陪。我爸爸亦唔希望我真係離婚收 ...
其實只要雙方都愛大家...肯一齊捱落去...就無須介意其他影響因素...就如男方家人咁...

最後祝你地 相親相愛~永結同心~百年好合~百年偕老~

男爵府

回覆:我決定離婚了,回顧我的婚姻生活,原來傷心係比開心多。

要活得比佢好,加油~

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

離婚啦,重新開始 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆 onon2000 的帖子

睇完成段野...我都感到好傷心...好想喊...點解個男人可以做到咁....拍拖時乜都得....有左BB結左婚之後乜都變哂....佢根本就未準備好做人爸爸同老公....同埋佢真係太過份....一直都係佢唔岩....佢仲要打返你...真係好過份!!! 我老公都係咁,好中意痴住佢阿媽,對佢阿媽D語氣仲好過對我.....我都好想叫佢攬住佢阿媽過世好過....但我沒有工作..都有個囡..現在同埋佢地一齊住....我對我將來真係睇唔清條路可以點行....舊時D人成日話唔可以教人離婚....但係你老公衰到出埋手打你!!點可以再留係佢身邊???
如果證明到佢打過你,唔知會唔會對阿囡的撫養權有幫助呢??
希望你支持落去, 唔好再諗D唔開心既事, 唔好再諗個衰人, 好好照顧囡囡!!! 加油!祝你快D有得過返D開心既生活!

男爵府

D咁嘅曰子真係好難過~~!真係會令人癲架~~!樓主放手啦~明天會更好~~事情總會過去~~~!以後會有好曰子~~!唔直得為左呢D閒人傷心+傷身~~樓主比信心自己~!

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

樓主加油呀
離婚並不是絕路,而是重新行另一條路
支持~~~

複式洋房

老公甘窮ge

大宅

加油呀!你好好,好堅強,係果d人賤,吾識珍惜你!一定要好幸福甘同個女一齊!無人可以拆散你地!勁撐你!!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

onon2000 發表於 11-11-14 13:37
我又再心軟原諒咗佢,其實我仲係愛佢,而且亞囡係好想同時有爸爸媽媽陪。我爸爸亦唔希望我真係離婚收 ...
我諗你都係留多d證據起手免得第日真係要爭個女時麻煩
佢父母唔鍾意你想你地離婚真係會搞屎棍架
起男家睇法,仔,換幾多個老婆都得架

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

雪~bb 發表於 11-11-18 16:51
我諗你都係留多d證據起手免得第日真係要爭個女時麻煩
佢父母唔鍾意你想你地離婚真係會搞屎棍架
起男家睇法, ...

係呀樓主,考慮清楚呀 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

複式洋房

引用:Quote:onon2000+發表於+11-11-4+17:51+未結

原帖由 alicialee1210 於 11-11-15 發表
睇完你個post, 我真係好想喊呀, 樓主你要加油呀
Me too

別墅

引用:我又再心軟原諒咗佢,其實我仲係愛佢,而且

原帖由 onon2000 於 11-11-14 發表
樓主既然你決定比機會佢!仍然支持你,要好好保護自己及囡囡呀!祝福你們以後一家幸福快樂!

大宅

好過份

男爵府

回覆 回覆:onon2000的帖子

你d傷好返未? 有冇報警備案? 有冇佢打你既證據? 有既話唔洗驚!就算佢同你爭個女,你既贏面一定大好多!因為呢d係暴力家庭,即使你有還手都唔怕, 係人都知邊個好打d啦! 個官實信你係自衞o者!快d揾社工,佢地可以幫你申請特快公屋,而且有仲可以揾法援,打女人既賤人我遇過!你忍得一次就一定有第二第三次,我當年就係忍,點知佢真係打上癮仲以為打女人冇問題! 結果畀佢一個月打一次,足足打左四個月 唔好忍!

男爵府

回覆 回覆:onon2000的帖子

堅強呀! 曾經有人同我講過,無論前面條路點難行你都一定要有自信,因為神會為你安排,既然神畀得呢條路你行係因為佢知道你一定有能力捱得過先會咁安排,既然神都睇得起你,點解你要睇唔起自己? 點解要咁悲? 第一次聽,我覺得神係玩緊我,但捱過左之後我覺得自己真係好似佢咁講咁叻女!冇野係捱唔過既,只要我肯行出第一步,神一定會為我再安排另一段路,希望你都可以,撐你呀!

別墅

加油加油!!!

公爵府

樓主, 睇到你個post好心up, 個男人衰到貼地,

我都建議你揾社工報定案, 我怕佢會再打你.

早走早着, 相信你將來會活得更好! 為了自己同個女加油!!

首頁

尾頁

跳至