網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:Sindy 的帖子

其實問過樓主,ems咁好用,送貨黎前都會打俾樓主,咁點解咁好唔繼續用呢?而要用彪記呢?但樓主無簽

別墅

Sindy 發表於 12-3-10 00:13
回覆 Sindy 的帖子

kitty0502 其實問極樓主佢都無答過我地的士站到底有幾遠
我發覺夜晚淘寶成日會想淘埋d唔等使o既野
所以我都係放入購物車先 等聽日再慢慢揀返邊d真係要

子爵府

pekklechan 發表於 12-3-10 00:21
其實問過樓主,ems咁好用,送貨黎前都會打俾樓主,咁點解咁好唔繼續用呢?而要用彪記呢?但樓主無簽

...
幅圖右面......>ems就是95元

貴過彪記呱?

要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

子爵府

回覆:wongarma 的帖子

都係5蚊啫!但係咁好用都唔用,摸不著頭腦

別墅

其實我o既結論一直都係
如果佢退到錢
以後其他人唔蝕抵一定學佢咁做~~~
咁就

子爵府

回覆:yuzu1026 的帖子

我第一個學!成日淘都係儲埋先淘就係怕運費貴!

子爵府

pekklechan 發表於 12-3-10 00:26
都係5蚊啫!但係咁好用都唔用,摸不著頭腦

我不摟用開京廣架…次次都做到今發明至

但可能我唔好彩啦,因為唔夠K數,有D貨又幫朋友買、趕住落黎,轉用兩次ems都出事.....
第一次等左6日
今次呢.......由5號扣關到依家都未放行呀
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

別墅

pekklechan 發表於 12-3-10 00:29
如果搵到平d o既call 車仲抵添呀~~~

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:Sindy 發表於 12-3-10 00:13 回覆 Si

原帖由 yuzu1026 於 12-03-10 發表
我發覺夜晚淘寶成日會想淘埋d唔等使o既野
所以我都係放入購物車先 等聽日再慢慢揀返邊d真係要
...
我都覺,頭先又想買人地話好個個乾衣機

wongarma  http://item.taobao.com/item.htm?id=4409621151

我買左呢部  發表於 12-3-10 00:38

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我第一個學!成日淘都係儲埋先淘就係怕運費

原帖由 pekklechan 於 12-03-10 發表
其實如果得一單,依家用順豐都好,可以7仔取

子爵府

回覆:wongarma 的帖子

我通常星期六發,星期二、三先收到,不過唔多野6-7kg度,因為湊住bb有時行開行埋,情願走去郵局攞

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yuzu1026 發表於 12-3-10 00:15
所以就逼於無奈咁叫人送去左朋友公司?
因為佢冇送到去屋企 所以就可以逼於無奈咁叫人送去其他地方唔使比錢 ...

你又曳曳啦,又諗住用那渣招
典解茅lala又要禾千名

別墅

我想問最近ems係咪都係要聽日上午先發到貨?
因為之前係只要當日下午3,4點前俾錢都可以即日發~
唔知點解今次要聽日先發到~~

wongarma  我都係4號中午比錢,5號先發啊....  發表於 12-3-10 00:52

水晶宮

好媽媽勳章

(續) 離譜的波仔+彪記. 永久blacklist!!!! 黑店

WONGARMA
你個部好用嗎?

wongarma  買左,不過未用  發表於 12-3-10 00:50

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我想問最近ems係咪都係要聽日上午先發到貨?

原帖由 yuzu1026 於 12-03-10 發表
我想問最近ems係咪都係要聽日上午先發到貨?
因為之前係只要當日下午3,4點前俾錢都可以即日發~
唔知點解今次 ...
EMS加價後我都轉左用京廣了

pekklechan  唔怕佢地唔送上樓咩﹖  發表於 12-3-10 01:07

子爵府

法律上合約是什麼?

簡單來說,合約就是具法律效力的協議(agreement)。法理上,合約不單包括用白紙黑字寫成的協議(written agreement),也包括口頭上(oral)及行為上(by conduct)的協議。

什麼口頭協議及白紙黑字寫成的協議具有法律效力?

按照普通法,具有法律效力必須有三項基本元素:

(一)有兩個或以上的立約人,並有一方提出協議(這個提出又叫要約offer),而另一方接受協議(這個接受又叫承約acceptance),

(二)立約人有價值的付出(這個付出又叫約因consideration),

(三)立約人有訂立法律效力協的意圖(即legal intention)。

這是搜又yahoo 智識,樓主要求司機送到朋友公司,這都算係口頭合約喎!佢可以同司機講你唔到我樓下我唔收喎!我湊住bb喎!

水晶宮

好媽媽勳章

(續) 離譜的波仔+彪記. 永久blacklist!!!! 黑店

PEKKLECHAN
我唔怕,落樓拎好少事,佢地次次唔使講自己送上門

WONGARMA
快D用完報告下

珍珠宮

好媽媽勳章

pekklechan 發表於 12-3-10 01:06

法律上合約是什麼?
佢同左司機講佢唔方便落去啦... 唔通唔要自己既貨咩? 自己比錢架...

by the way, 我都係用京廣多, 有叫過我落去收, 不過我話我唔方便, 佢又會送上門

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:pekklechan 發表於 12-3-10 01:06 回

原帖由 Sindy 於 12-03-10 發表
佢同左司機講佢唔方便落去啦... 唔通唔要自己既貨咩? 自己比錢架...
其實好多司機,你好聲氣同佢講湊住BB.佢一定會送上門比你架

子爵府

回覆:Sindy 的帖子

其實我就無用過彪記同京廣,一直都係用ems仲要佢註明係香港郵局先得,不過之前有睇過啲post話有人用過彪記,都係同司機講屋企有bb唔方便落去,好似話司機雖然態度差,但都會送上你!
雖然係俾左錢,佢要同你做野,不過我通常會客客氣氣囉!你點對人人點對你

首頁

尾頁

跳至