在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都想買手機...不過都係愛N記多D, 最近看過一部SAM記都好似好OK咁, SxxY E就一向我都一般喜歡!

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-9 14:52 發表

都有睇過下SxxY E
可能聽日會再去睇下先

大宅

OH! 講起手機, 爸爸雖然出左差無去公司ANNUAL DINNER, 不過都抽到獎...HAHA...仲係佢最愛的野...i-pod touch呀!
搞到我真係好想買過部電話啦...我舊個部都用左4年啦!

侯爵府

汶滔媽你呢個傻媽咪,你邊係喎,如果你係果d高竇家長,我諗我地一早都唔會相識啦:)

小小任性/脾氣呢類野就係人都有架喎,話時話我份人都好自私添,成日將自己唔食的野問都唔問就夾晒比人,細時就要酌公同我食左佢,大個d就要d best friend/男朋友幫我搞掂,而家就塞比酌爸食 其實我讀書時期都幾刁蠻的,試過上needle work(係我的勁弱項)做極都做唔到似樣的花邊公仔裙,在堂上發老脾之餘兼話唔做同埋唔交......結果換來就係罰企同見家長

原帖由 jjtseung 於 10-2-8 19:50 發表

我都有d... 後者!mouth:mouth:" /> 獨生女後遺症...

不過, 我會點屋企人幫我做野, 好少點朋友...

侯爵府

嘻,我其他痛都ok忍得,但肚屙的痛,胃痛,小腹/子宮的痛就真係唔好講笑,我好怕又好驚的,果d痛硬係覺得唔同的痛法,係非常痛的

所以我果晚咁痛完之後,我好慶幸我當年的諗法無錯 - 堅決開刀生仔 我諗起要唔知痛幾耐我就驚到震喇

原帖由 jjtseung 於 10-2-8 23:10 發表

我又覺得生仔都OK wor... 生細佬, 雖然開到2度都用佐幾個鐘, 不過就唔算好痛, 真係痛的時候, 話咁快2個鐘就開到10度... 全程打佐1支止痛針, 連笑氣都無聞~~~ 夠晒natural!

生亞3, 我估仲快~~
...

侯爵府

無錯喇,果d對眼生左o係頭殼頂果d呀

原帖由 CottonCandy 於 10-2-8 23:26 發表
誤會了, 妳絕對唔係我地講嗰種. 妳係好識關心、開解人, 健談, 坦白嗰種 . 我地指嗰種係別人向你問好都唔睬人, 對眼生咗喺額頭嗰dops:" />

侯爵府

係呀,我初次見我99時佢都已經係咁架喇:cry:

原帖由 AAma_Betty 於 10-2-9 12:50 發表
oh...如果已經嚴重變形就神仙都幫唔到佢了....sad...

侯爵府

佢地兩個真係襯到絕呀:lol :lol

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-9 14:55 發表

我想請2個爸爸結拜或下世結X hahaha

侯爵府

韓國牌子我so far未用過;
N記我用過,但感覺麻麻地,
SE我反而幾like,因為我鍾意聽歌/音樂,Sxxy的音效有保證,價錢ok,同埋唔怕我塞耳仔時miss call:lol 最重要係我對cell phone的要求唔高,只要:打得出接得入/影到相/聽到歌/舊電唔好快"漏電",咁我就好滿意架喇:loveliness:

原帖由 PUIPUI28 於 10-2-9 14:52 發表

都有睇過下SxxY E
可能聽日會再去睇下先

侯爵府

咁又係,你兩樣都試齊:lol

其實我生完都ok喎,可以未開刀時比酌婆講得太痛,咁我expect會更痛,到事實我就覺得無想像中咁痛囉 同埋我覺得我個醫生好好,開刀的傷口痛左唔係好耐,同埋埋口埋得好好,而家睇返都唔係太覺喎
不過當時個傷口就真係要就住就住,但我行起上來都無問題,照樣健步如飛,只係個人彎唔低咁囉,所以我到而家都係覺得開刀好

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-9 16:16 發表
HEE...呢度應該得我試過開刀同順產姐....講真, 我會選順產, 痛個1X個鐘我都忍到, 最後打左一次止痛針又生左細佬, 反而哥哥逸希個時, 生完好痛坐月又唔方便又行得超慢囉!

...

侯爵府

咦.......今晚咁靜o既 ?-(

大宅

係啦...又係你OFF左我先上來囉!

原帖由 tupytupy 於 10-2-9 22:46 發表
咦.......今晚咁靜o既 ?-(

大宅

我就係好似聽個個講都係順產時的陣痛係勁辛苦的...所以EXPECT係好...好痛, 點知又比我過到又忍受到喎, 最後真係痾左幾野逸陶就走左出來啦, 不過爸爸就話我痛到無晒氣, 好在知我係生仔姐, 如果唔係實以為我病危個隻囉!

原帖由 tupytupy 於 10-2-9 22:37 發表
咁又係,你兩樣都試齊:lol

其實我生完都ok喎,可以未開刀時比酌婆講得太痛,咁我expect會更痛,到事實我就覺得無想像中咁痛囉 同埋我覺得我個醫生好好,開刀的傷口痛左唔係好耐,同埋埋口埋得好好,而家睇返都唔係太覺喎
不 ...

大宅

HEE...大家細個時候都有D類似經歷.

我就勁唔鐘意中文默書, 中四時試過唔背唔溫, 係老師面前攞書抄又試過唔交默書部...
中三時又貪玩, 上數學科時將TABLE & CHAIR都搬走左去最後個行唔聽書...

不過, 我好彩D老師無罰我...所以我就好得逞好得意咁啦! C未! (因為我個時成績都係比較好的學生, 平日老師都幾錫我的)

原帖由 tupytupy 於 10-2-9 18:31 發表
汶滔媽你呢個傻媽咪,你邊係喎,如果你係果d高竇家長,我諗我地一早都唔會相識啦:)

小小任性/脾氣呢類野就係人都有架喎,話時話我份人都好自私添,成日將自己唔食的野問都唔問就夾晒比人,細時就要酌公同我食左佢,大個d就要d be ...

伯爵府

今日細佬唔使3個字食晒成碗粥... 我煲d粥都唔算糊, 同大人果d差唔多, 菜都唔會糊, 姐姐手切咋! 過多幾日, 等小冬瓜有6個半月, 開始比肉...

小冬瓜都應該好大食, 佢食佐成碗粥, 過佐1個鐘又奶癮起, 埋身又可以食清我一邊...
搞到我唔知好唔好再加多d...

伯爵府

點解我揀順產~~~

1. han$$...

我可以咁平住公立的私家房, 乾淨企理, 一日5餐, 絕對support母乳的最好環境!

我生兩個都係住私家房2人房, 兩位加埋都係使佐我唔使900文... 抵到都唔識點講! :lol

如果計埋亞3, 咁我已經han佐十幾萬啦!

2. 言念言念下, 順產係最natrual的事... 自己應該都得! 試下啦, 咁就生佐兩件, 仲唔覺得好難頂!

3. you know what... 對我來講, 頭頭餵人奶仲痛苦過生仔好多~~~ 勁損, 勁塞, etc... 每樣野都令我痛不欲生... 每日8~10餐食到我人都癲, 好在汶汶好湊, 好訓, 唔扭, otherwise放棄佐好耐lor!

不過, 捱下捱下, 到生滔仔, 餵滔仔, 兩樣野都好順, 好輕鬆! 所以辛苦係值得架! 我記得, 生完滔仔第5日去健康院, 我真係健步如飛, 成頭牛咁!

伯爵府

今日全日都無人~~

我都忙佐一日, 朝早家長日, 之後係屋企大執, 下午湊汶汶返RTL(補堂), 上完堂之後行維園年宵市場, 汶汶最興奮!
岩岩兩個都訓晒...

呢兩日濕到ㄚ~~ 屋企滴水! 我有大, 中, 細3部抽濕機, 開佐24小時咁滯!mouth:

侯爵府

係囉,我地兩個成日都前後腳

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-9 23:48 發表
係啦...又係你OFF左我先上來囉!

侯爵府

所以我果晚咪好驚囉,我就係知我唔係生緊仔,但又真係好痛喎,搞到我咪亂諗野囉

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-9 23:54 發表
我就係好似聽個個講都係順產時的陣痛係勁辛苦的...所以EXPECT係好...好痛, 點知又比我過到又忍受到喎, 最後真係痾左幾野逸陶就走左出來啦, 不過爸爸就話我痛到無晒氣, 好在知我係生仔姐, 如果唔係實以為我病危個隻囉 ...

侯爵府

肯食又食得好咪好囉,呢d咁o既情況係仲來唔會發生o係酌b身上:lol:

原帖由 jjtseung 於 10-2-10 01:04 發表
今日細佬唔使3個字食晒成碗粥... 我煲d粥都唔算糊, 同大人果d差唔多, 菜都唔會糊, 姐姐手切咋! 過多幾日, 等小冬瓜有6個半月, 開始比肉...

小冬瓜都應該好大食, 佢食佐成碗粥, 過佐1個鐘又奶癮起, 埋身又可以食清我 ...

侯爵府

我尋日就勁開抽濕,我1部大1部細的抽濕機尋日都不停工作接近24小時呀,日頭就抽我地同酌b房,傍晚就抽toilet,夜晚我地訓晒就抽廳同kitchen。

不過今日有太陽就好好多喇喎,所以今日唔使開。

原帖由 jjtseung 於 10-2-10 20:52 發表
今日全日都無人~~

我都忙佐一日, 朝早家長日, 之後係屋企大執, 下午湊汶汶返RTL(補堂), 上完堂之後行維園年宵市場, 汶汶最興奮!
岩岩兩個都訓晒...

呢兩日濕到ㄚ~~ 屋企滴水! 我有大, 中, 細3部抽濕機, ...

首頁

尾頁

跳至