在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 dickielam 於 09-2-9 22:49 發表
各位, long time no see, 我就係忙於send工作及亞仔上個月考試, 所以好耐冇上黎, 我仲在失業中, 不過明天, 後天及星期四都暫各有一份工要見, 希望早日搵到工做.

剛過去既星期六才見完家長, 張成績表嚇死我, 不過我 ...

Hi hi~ dicklelam.. long time no see la~
我囝囝上星期先提起好掛住諾諾哥哥呀 !

祝你搵工快d成功!!

大宅

我都好掛住你哋, 希望復活節可以再約出黎玩, 我仔有時都會問幾時再出去同d小朋友玩 (我估佢都係主要掛住你個仔), 你哋諗諗.

原帖由 JANPCY 於 09-2-11 15:59 發表

Hi hi~ dicklelam.. long time no see la~
我囝囝上星期先提起好掛住諾諾哥哥呀 !

祝你搵工快d成功!!

民房

原帖由 dickielam 於 09-2-11 17:35 發表
我都好掛住你哋, 希望復活節可以再約出黎玩, 我仔有時都會問幾時再出去同d小朋友玩 (我估佢都係主要掛住你個仔), 你哋諗諗.

加油啊!
唸吓約復活節都好喎 今次都係bbq

大宅

原帖由 dickielam 於 09-2-11 17:35 發表

復活節出黎玩好呀 ~~ 我ok喎! 不如大家提議下攪什麼活動呀 ~~

大宅

醒目開學勳章

原帖由 JANPCY 於 09-2-12 14:12 發表

復活節出黎玩好呀 ~~ 我ok喎! 不如大家提議下攪什麼活動呀 ~~

Hello, 你地好,我都係75年媽媽,有一個5歲兒子和一個6個月女兒,岩岩由全職轉做返半日,下次有 gathering 預理我好嗎? My email : [email protected] ,如有 MSN 可 add 我,都是用這個 email 登記的。
係呢,近排我幫亞囡 (Gladys Ho)競選小小 model ,請大家投妹妹神聖一票,就算用同一email 都可每 60 秒投一次,限期係 15 Feb ,請大家幫手投多幾票,多謝幫忙,萬分感激!
http://shemom.com/babymodel/?sortby=votes

大宅

好耐無上黎,依家D流感好勁呀!我屋企由姐姐病起,到澄澄,我,爸爸,一家四口在一星期病晒! 唉!

我星期六在紅磡都會海逸,訂左個心型藍整芝士蛋糕,同阿女慶祝情人節

Hazel媽:
我星期日去小覽呀!你之後仲有冇去過呀!

咁你地有乜節目呀!

民房

原帖由 jg171201 於 09-2-12 15:56 發表

Hello, 你地好,我都係75年媽媽,有一個5歲兒子和一個6個月女兒,岩岩由全職轉做返半日,下次有 gathering 預理我好嗎? My email : [email protected] ,如有 MSN 可 add 我,都是用這個 email 登記的。
係呢,近排我幫亞囡 ...

voted

民房

原帖由 leonora1227 於 09-2-12 17:30 發表
好耐無上黎,依家D流感好勁呀!我屋企由姐姐病起,到澄澄,我,爸爸,一家四口在一星期病晒! 唉!

我星期六在紅磡都會海逸,訂左個心型藍整芝士蛋糕,同阿女慶祝情人節

我囡囡都感冒咗成個禮拜,最後我尋日都俾佢傳染埋
爸B話14號去据扒喎 我都鍾意藍莓芝士蛋糕啊
星期日會去尚德麥當勞整手工,小覽生日後都無去過la,我放假多數帶佢去返學,所以都無咩活動攪
另外我想問有無人知咩途徑去馬灣公園方便啲

民房

原帖由 JANPCY 於 09-2-12 14:12 發表

大家一齊提議吓啦!我提議先,
(i) 去會所function room攪大食會(室內),
(ii) 去會所平台攪bbq(半室內),
(iii) 搵人提議吓啲室外活動啊

珍珠宮

原帖由 Hazel11088 於 09-2-13 09:56 發表

另外我想問有無人知咩途徑去馬灣公園方便啲

係荃灣, 綠楊商場對面停車場地下有shuttle bus入去ga, 都幾方便

民房

原帖由 phibow 於 09-2-13 10:15 發表

係荃灣, 綠楊商場對面停車場地下有shuttle bus入去ga, 都幾方便

你去過?好玩嗎?架shuttle bus免費?幾方便喎 你知唔知青衣可以去嗎?方便嗎?

珍珠宮

原帖由 Hazel11088 於 09-2-13 11:18 發表

你去過?好玩嗎?架shuttle bus免費?幾方便喎 你知唔知青衣可以去嗎?方便嗎?

架shuttle要比錢ga
青衣應該冇車去
中環好似有船去的

我去過, 幾靚同幾多野睇, 仲有個沙灘可以玩下沙
http://hk.myblog.yahoo.com/siuyu-siuyau/article?mid=2809

大宅

我同老公今晚會喺天后大坑嗰頭食私房菜, 老公之前同公司班客去過話勁正喎, 食完返嚟匯報下

原帖由 Hazel11088 於 09-2-13 09:56 發表

我囡囡都感冒咗成個禮拜,最後我尋日都俾佢傳染埋
爸B話14號去据扒喎 我都鍾意藍莓芝士蛋糕啊
星期日會去尚德麥當勞整手工,小覽生日後都無去過la,我放假多數帶佢去返學,所以都無咩活動攪:igiv ...

大宅

喂喂, 有無帶阿囝阿囡去旺角火車站新世紀廣場個"崖上之波兒-歷險之旅"呀 呢個星期日(15號)就last day嘞

不過我哋都未去, 諗緊呢個weekend去, 但係又怕太多人迫

大宅

1月尾同亞仔去過影相, weekend去真係好多人.

原帖由 jellycheng 於 09-2-13 12:45 發表
喂喂, 有無帶阿囝阿囡去旺角火車站新世紀廣場個"崖上之波兒-歷險之旅"呀 呢個星期日(15號)就last day嘞

不過我哋都未去, 諗緊呢個weekend去, 但係又怕太多人迫 ...

大宅

我覺得去馬灣公園野餐都唔錯, 又可以同佢哋吸新鮮空氣, 又可以比佢哋跑下; 我就等緊挪亞方舟主題公園開, 到時一齊去.

原帖由 Hazel11088 於 09-2-13 10:09 發表

大家一齊提議吓啦!我提議先,
(i) 去會所function room攪大食會(室內),
(ii) 去會所平台攪bbq(半室內),
(iii) 搵人提議吓啲室外活動啊

民房

原帖由 jellycheng 於 09-2-13 12:38 發表
我同老公今晚會喺天后大坑嗰頭食私房菜, 老公之前同公司班客去過話勁正喎, 食完返嚟匯報下

好啊

大宅

jg171201, welcome.
我想話你知 : 係呢度唔好show自己email或電話會好d (以前好多人都叫唔好show出黎架, 多數都係pm咋).
我投咗, 你個女好可愛 .

原帖由 jg171201 於 09-2-12 15:56 發表

Hello, 你地好,我都係75年媽媽,有一個5歲兒子和一個6個月女兒,岩岩由全職轉做返半日,下次有 gathering 預理我好嗎? My email : xxx,如有 MSN 可 add 我,都是用這個 email 登記的。
係呢,近排我幫亞囡 ...

民房

原帖由 dickielam 於 09-2-13 13:16 發表
我覺得去馬灣公園野餐都唔錯, 又可以同佢哋吸新鮮空氣, 又可以比佢哋跑下; 我就等緊挪亞方舟主題公園開, 到時一齊去.

好啊

大宅

請問挪亞方舟幾時開呀!

我上次去,在葵芳新都會上車,唔記得幾錢,都好方便!

但入面D食蕉......蕉到想同佢開片.

總之你每做一樣野,佢都會望到你實,同去左X倉差唔多!

抱住阿女在水池影相,隻臭蕉又望到你實,影完又話你,咁危險,......又唔係佢自已影,我抱住佢,有乜咁危險??????

總之去一日,比佢話幾次,無乜特別野都唔去,

除左架船開左啦:;pppp:

原帖由 dickielam 於 09-2-13 13:16 發表

首頁

尾頁

跳至