在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

係啦,咁就齊人喇

原帖由 CottonCandy 於 10-2-10 22:55 發表
yeah 好耐未試過! ka ma快d出現啦

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-10 23:03 發表
HEIYEE的吸引力真係大啦!!!!

酌B都大個仔啦, 同逸希一樣都係表達得好左好多又多左不同的連接詞同形容詞TIM呢, 不過我估酌B應該好D, 就係逸希仲會有時講得好快, 得我先聽得明!
...

今日家長日, 老師竟然話汶汶的語言表達能力好, 我又唔多覺... 雖然佢多野講!

侯爵府

哈哈,我忍藏得好哩:lol
大的一部收左o係sofa與窗台中間的罅隙。
細的一部收在bathroom抹手巾位下面,平時用布遮住。

原帖由 CottonCandy 於 10-2-10 22:58 發表
妳平日點收藏2部抽濕機架?

大宅

我估.....

1部1千像素, 十個情景模式, 防手震, 人面自動對焦... 的傻瓜數碼camera $2500

1部手提DVD player $800

1部全黑晶8段火力的電磁爐 $2500

全部行貨, 有保養, 日本牌子...

total 大家估下幾多$$? ... $5800

大宅

你一向都收野好叻啦...所以你屋企幾整齊!
我就差啦, 你見我一屋雜物就知啦!

原帖由 tupytupy 於 10-2-10 23:06 發表
哈哈,我忍藏得好哩:lol
大的一部收左o係sofa與窗台中間的罅隙。
細的一部收在bathroom抹手巾位下面,平時用布遮住。

侯爵府

酌爸果日原來放假,但佢應該唔來,佢好怕我地呢d indoor的太太聚會,所以我都唔會勉強佢:lol

汶滔媽,不過,果日我或者唔join你地lunch,因為酌爸好like天后的清湯腩,我會同佢去食,食完我先來(但我會打去check o下佢地初5開左未 )

原帖由 jjtseung 於 10-2-10 23:02 發表

可能係唯一的爸爸!

大宅

可能老師用同年齡來計, 真係好好架啦.
你都未聽過我地個D呀, 真係....

原帖由 jjtseung 於 10-2-10 23:06 發表

今日家長日, 老師竟然話汶汶的語言表達能力好, 我又唔多覺... 雖然佢多野講!

大宅

佢講的行程全對呀 玩到1:35, heiyee 入房, 喺張床碌來碌去話唔眼瞓, 唔想瞓, 仲話要同酌b去clubhouse玩... 5分鐘後, 已改為同周公玩 .

heiyee爸帶酌b去playroom玩, 我2:15推醒熟睡的heiyee, 佢知道酌b已去了clubhouse, 立刻彈起:lol 玩完就去食tea; 落堂去咗彩虹動感玩, 跟住回家bath...

我見佢兩個今日好開心呀!

要讚酌b, 佢真係好聽話, 好有禮貌, 超級乖!

原帖由 tupytupy 於 10-2-10 22:58 發表
...我同酌爸睇完video後,酌b竟然自己講返今日的行程,我發覺佢組織力又進步左,佢真係逐件事講返出來,次序應該係無錯的...
佢今晚一返到屋企果然電量急降,到食飯時真係"釣魚",點叫到唔多醒,但最好笑我同酌爸整蠱佢話:"去heiyee屋企呀"同埋話"heiyee落黎喇"佢即刻醒晒望實個門口:lol ...

大宅

OH! 我希望我家爸爸唔介意啦 (我都無話佢知可能得佢一個)...佢都係來幫手推車同看仔, 因為我一個帶兩個好攰囉!

原帖由 tupytupy 於 10-2-10 23:09 發表
酌爸果日原來放假,但佢應該唔來,佢好怕我地呢d indoor的太太聚會,所以我都唔會勉強佢:lol

汶滔媽,不過,果日我或者唔join你地lunch,因為酌爸好like天后的清湯腩,我會同佢去食,食完我先來(但我會打去check o下佢地初5開左未 ...

侯爵府

哈哈,heiyee吸引力唔少,但係,係heiyee屋企的toys同埋有咁nice的uncle auntie先係最殺食:lol

酌b今晚竟然話酌爸呀,佢話"唔係咁樣玩架,我唔鍾意同你玩呀",我諗佢今日同左heiyee爸玩完一輪,體驗過d鍾意同小朋友玩的爸爸係點,返來發覺自己阿爸o係咁唔識同自己玩囉

其實酌b而家都仲有d只係我先聽得明的說話架,但overall都算講得清楚左好多。 嘻,逸希就真係有時講得太快,要叫佢講多次先聽到呀

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-10 23:03 發表
HEIYEE的吸引力真係大啦!!!!

酌B都大個仔啦, 同逸希一樣都係表達得好左好多又多左不同的連接詞同形容詞TIM呢, 不過我估酌B應該好D, 就係逸希仲會有時講得好快, 得我先聽得明!

...

侯爵府

哎呀!!! 連我屋企隻貓都訓到反轉晒,嘻,大字型反晒o係度,好鬼肉酸:lol: :lol:

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-10 23:10 發表
可能老師用同年齡來計, 真係好好架啦.
你都未聽過我地個D呀, 真係....

佢無用超細B來計... 不過, 當然唔係同超大B比... 佢係講in general的程度! 佢話汶汶可以完整地敘事&表達自己情感需要... 之但係, 亞女對住我又講d唔講d!

我仍然覺得佢係明顯心快過口好多好多!

侯爵府

唔係呀,你屋企都好ok喎。:)
嘻,我好衰架,好怕見到d野擺晒o係度,一定要攝得就攝好晒佢

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-10 23:09 發表
你一向都收野好叻啦...所以你屋企幾整齊!
我就差啦, 你見我一屋雜物就知啦!

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 10-2-10 23:09 發表

汶滔媽,不過,果日我或者唔join你地lunch,因為酌爸好like天后的清湯腩,我會同佢去食,食完我先來(但我會打去check o下佢地初5開左未 ...

OKㄚ...

其他mami, 今次我地可以唔使叫pizza... 我發現附近有間權發餐廳, 又好味又大碟!

大宅

不過, D小朋友係咁架啦, 佢地係學校係好好多的, 逸希都係一樣, 佢就算同圖畫班老師講野都正經D同清楚D啦!

對住我地又會撒嬌又會摟下計....
不過, 汶汶好叻喎"可以表達自己情感需要", 逸希呢樣野就係我成日同佢講想佢學好的事啦!

原帖由 jjtseung 於 10-2-10 23:17 發表

佢無用超細B來計... 不過, 當然唔係同超大B比... 佢係講in general的程度! 佢話汶汶可以完整地敘事&表達自己情感需要... 之但係, 亞女對住我又講d唔講d!

我仍然覺得佢係明顯心快過口好多好多! ...

大宅

今日我地完全聽得明酌b講乜呀, 講得好成熟tim:)
但, 佢講中文時夾雜好多英文詞呢...

原帖由 tupytupy 於 10-2-10 23:15 發表
其實酌b而家都仲有d只係我先聽得明的說話架,但overall都算講得清楚左好多。 嘻,逸希就真係有時講得太快,要叫佢講多次先聽到呀, ...

侯爵府

哈哈,改為同周公玩:lol :lol

係呀,我聽佢講我都覺得佢應該無錯,次序都o岩。 嘻,酌b好好笑,佢仲話彩虹動感果度"隻馬停左先可以落黎"

其實酌b都真係算聽話,呢樣我係好感恩的,酌b起碼肯聽同肯做(雖然未必即做),不過佢就係會蝦o下父母囉,好似你同我講佢有禮貌的事,佢從來無咁對我做過囉,只係有時記得就講一句"唔該"咁大把 佢對爸爸就仲差d,有時有dd指令語氣的

原帖由 CottonCandy 於 10-2-10 23:10 發表
佢講的行程全對呀 玩到1:35, heiyee 入房, 喺張床碌來碌去話唔眼瞓, 唔想瞓, 仲話要同酌b去clubhouse玩... 5分鐘後, 已改為同周公玩 .

heiyee爸帶酌b去playroom玩, 我2:15推醒熟睡的heiyee, 佢知道酌b ...

大宅

咁我估5500啦, 開估啦

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-10 23:06 發表

我估.....
... $5800

大宅

酌B只係話唔鐘意無串酌爸都已經好好架啦...HAHA!

HEIYEE爸係一個有心機同耐性的爸爸, 咁又好難比較架啦!
正如逸希逸陶一見爸爸回家就第一時間走出去要抱要玩一樣, 呢樣野, 我都係學唔到的!

原帖由 tupytupy 於 10-2-10 23:15 發表
哈哈,heiyee吸引力唔少,但係,係heiyee屋企的toys同埋有咁nice的uncle auntie先係最殺食:lol

酌b今晚竟然話酌爸呀,佢話"唔係咁樣玩架,我唔鍾意同你玩呀",我諗佢今日同左heiyee爸玩完一輪,體驗過d鍾意同小朋友玩的爸爸係點, ...

侯爵府

咁你2個,爸爸來得就最好啦

原帖由 mavis_chiu 於 10-2-10 23:13 發表
OH! 我希望我家爸爸唔介意啦 (我都無話佢知可能得佢一個)...佢都係來幫手推車同看仔, 因為我一個帶兩個好攰囉!

首頁

尾頁

跳至