婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:寫我心情 的帖子

你系80後?!

男爵府

阿Mi...而家一定好煩了

男爵府

BK Milk勳章

擔心---ING...............

男爵府

引用:仲未有消息,死la+,九成有事 +

原帖由 jacobkit 於 12-05-14 發表
仲未有消息,死la ,九成有事
擔心

大宅

加油呀MI, 好多姐妹支持你~~

大宅

好媽媽勳章

99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

加油呀!我哋全部都撐你

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

回覆 Sammy1981 的帖子

阿咪, 加油!

你以家真係冇野可以做到, 等你老公決定啦! 奶奶有孫就得, 到而家咁淒涼都講到明想見個細仔同粒孫, 你就知佢未改變!

今晚又OT!!!!

大宅

個B6 女人同叔仔搬走咗去某人99 層樓住,咁咪姐係得返某人99一個唔洗咁大地方啦,咪平平地租一個細D 地方比某人99住。

但唔會請工人比佢, 而可以請鍾點比某人99幫佢執下屋煮下飯。 咁咪唔洗比D 三姑六婆話唔理老人家。

而B6 女人同叔仔一家咪由佢地自己係某人99 層樓住(因為某人99自願比佢地住~冇法子),但名就一定唔轉得。 由得佢, 真係如果將來99百年歸老先作遺產分配law。

亞MI 你唔好咁唔開心, 慢慢去處理。唔好比佢地班蝗蟲亂你地心情而作錯決定及你同型仔老公的關係。

加油

男爵府

唉,估唔到兩個星期,事情就發展到咁……

樓主,你老公要揀照顧佢媽媽係無可厚非,始終你老公都唔係D咁無情嘅人,如果唔係都唔會比D衰人一呃再呃!

我覺得你可以陪你老公見奶奶,但係唔好比奶奶覺得你已經忘記之前種種,就當佢係一個街邊老人家樣樣都對佢客客氣氣,冷冷淡淡就得!

仲有,既然件事搞到咁,就索性玩大佢,叫哂D炸兩出嚟,等佢哋知道而家係奶奶自願返大陸、自願轉層樓比你老公,唔好一陣又閃個路人甲出嚟老屈係你老公呃個阿媽呃個細佬!其實去到呢個時候,錢、樓對你哋都唔重要,最重要係一家和諧,仲有就係你老公嘅名譽!所以,BOOK間房,同奶奶食餐飯,再叫哂所有炸兩出嚟,當食和頭酒又好,當係最後的晚餐也好,大家坐低四四六六拆掂佢,等D閒人唔好再恃住自己係長輩就亂嗡廿四,同時可以多個人多對眼望住條臭底褲等佢唔好再出嚟臭親人!

另外,唔好對呢件事咁嬲喇,保持心境愉快先可以早日BINGO o架!
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

大宅

我覺得你而家要抽身吾好再理99個邊0既事, 到左呢個地步,交晒比你老公決定吧. 要同老公講支持你所有決定, 但一定吾可以過左你條底線. 一來你老公個心會舒服d, 二來吾會影響你兩公婆關係. 吾好再為呢件事影響你地首要BB任務~加油

侯爵府

唉..........仲未UPDATE....發生左咩事呀??????

男爵府

畀面勳章

99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

琴日mi無上黎

男爵府

環保接龍勳章

叫你老公個媽搬返去自已屋企,繼續同個細仔,好新抱住啦。

根本就係個局,某人99自己都話恨孫恨到失理性,個孫出世,佢真係會係郷下咩,無可能啦,試緊你地渣,佢哋依傢做緊既嘢,同最早味係一樣,唔同個99住,唔洗自己錢,可以兩公婆住晒成間屋,為一唔同係多咗60萬囉

子爵府

ar Mi, add oil!

男爵府

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

收番99層樓俾99住,叔仔兩公婆自己出去住,請鐘點照顧99!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自己間屋有咩可能返唔到去住,B6兩公婆有冇話唔比奶奶住?叫你老公直接幫奶奶搬埋行理返去,如果佢兩公婆都唔比入,叫你老公報警話有人非法入屋,到時睇下呢個局係咪即刻比人踢爆。

shutupmate415  GOOD IDEA WOR!!!  發表於 12-5-14 15:01

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加油阿MI,

大宅

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

Add oil~

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

估唔到件事越來越出人意表,99認衰,型仔老公心軟係好正常,但係阿MI你唔好呢個時候俾意見,如果佢問你,我個答案係:佢始終係你阿媽,你中意點做都無問題,但我係女人,好小氣,無可能忘記之前發生過的事,你要見佢無問題,但係最好唔使我出現,如果日後我可以將前事放低,我會同你講!

Vanilla.T  咁又唔好話自己好小器...應該係心理素質未ready好(近距離)接受佢..~xdd  發表於 12-5-14 15:47
I 大蚊豬   

男爵府

引用:估唔到件事越來越出人意表,99認衰,型仔老公

原帖由 fionlei88 於 12-05-14 發表
估唔到件事越來越出人意表,99認衰,型仔老公心軟係好正常,但係阿MI你唔好呢個時候俾意見,如果佢問你, ...

首頁

尾頁

跳至