跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

今晚我都要留堂!
軒晴媽,
我做左lasik呀!係o係懷孕前做左!我之前兩隻眼都有400度,做完後勁方便,so far到而家都仲未有咩問題出現,而家都係零度近視! :wink:

大宅

好媽媽勳章

嘻嘻....今日做左問題c9 tim... :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

kary媽,
有得玩 or 剩係諗住有得去玩係...吾覺攰架...
不過去完之後...先知c渣ma..腰酸背又痛錦law...
不過...下次知道又有得玩...又會吾記得之前bin part痛過架..
嘻嘻~

大宅

好媽媽勳章

包媽,
好羨慕
我都好想零度近視
不過我真係仲未儲夠呢個勇氣去做...
你起邊樹做架?
做時痛嗎?

大宅

好媽媽勳章

六點幾...收工先...下次再做過問題c9先^^
Bye^^

男爵府

好媽媽勳章

軒晴媽,

bye bye

大宅

軒晴媽,
我係浸會做o架!個手術成個過程都無痛o既感覺,不過做o個陣就無得郁,只可以不停望住一點紅色,呢個過程好緊要,不容有失,因為有乜e郁就會影響個手術!所以當時心理壓力都幾大!
我做o個陣叫做第6代,而家最新o個代好似係唔需要割開塊眼角膜o架!況且醫生o既經驗一定更催成熟.而且每間做lasik 既機構或醫院都有lasik講座,你唔做都可以聽下了解下,咁對你o既心理障礙係有幫助o架!
不過始終任何小手術都有風險,呢個一定要考慮清楚!
你講得o岩,始終係眼...好重要,一定要無比o既勇氣,我諗我個陣真係膽生毛o架!

男爵府

好媽媽勳章

訓導主任,
洵洵尋日係打手臂架, so far 到今朝都唔覺佢針口痛喎, 心情都 ok ... 不過今朝開始有 d 興啦, 有 37.x 度 ..... 雖然未去到燒, 不過我都叫工人俾左藥佢食 .....

男爵府

好媽媽勳章

軒晴媽,
晴晴 d 動作好好啦喎 .... 我最記得個次中秋節, 你同姐姐唱 abc 歌, 晴晴係度跳舞 .... 不知幾攪笑.....

其實我都好羨慕你有對咁叻既仔女, 軒軒又咁乖, 最有印象係佢好有禮貌, 好錫個妹. 晴晴就好主動, 好投入, 尤其係上堂玩遊戲, 佢都好有反應, 唔似洵洵咁冷淡

男爵府

好媽媽勳章

kary媽,
我同洵洵出親街番到屋企都係好攰, 不過又好 enjoy 喎, 所以有時放假真係仲攰過番工....

其實我都好想同洵洵去旅行, 想係佢 2 歲前同佢搭下免費飛機, 但到而家..... 唔好話搭飛機, 連搭船去澳門都未做到 ..... 仲要連身份証都未申請

我 d 效率真係....................

大宅

洵媽,

2 歲前佢搭免費飛機係免費架 ???
跟團又有沒有免費 ?

大宅

洵媽,
bb2歲前唔係免費搭飛機,係要俾成人價o既十分一o架!
而且o個d乜野機場稅,保安稅,燃油付加費都要俾足o架!
而且而家同佢地坐飛機一d都唔過癮,你知喇!包包而家郁o黎郁去坐唔定,但佢地又無一個機位,個位又窄到...,要成程機抱住佢,食野要開張餐枱落o黎真係完全唔使食,因為包包一定搞搞震,所以食完個飛機餐好似打完仗咁!
所以我唔係太敢諗長途機呀!

男爵府

好媽媽勳章

包媽,
吓 ... 原來要俾錢架 .....

咁我諗都係等佢大 d 先出阜 lu .... 而家都係去下澳門算把啦~~~

村姑媽,
原來要俾錢, 我都係而家先知 .....

別墅

各位,
早晨呀!

包媽,
你唔講真係唔知會有呢個情形呀
不過機票係大人10份1 都係平o左...我都想計劃2歲前同bb去旅行 (可能得個"諗"字)

QutieBaby 寫道:
洵媽,
bb2歲前唔係免費搭飛機,係要俾成人價o既十分一o架!
而且o個d乜野機場稅,保安稅,燃油付加費都要俾足o架!
而且而家同佢地坐飛機一d都唔過癮,你知喇!包包而家郁o黎郁去坐唔定,但佢地又無一個機位,個位又窄到...,要成程機抱住佢,食野要開張餐枱落o黎真係完全唔使食,因為包包一定搞搞震,所以食完個飛機餐好似打完仗咁!
所以我唔係太敢諗長途機呀!

複式洋房

Hi, 各位早晨!

MM開始識組織詞句.

事由:上星期M爸買了Winner the poon既BB牀套裝比MM. (MM好like winner the poon.)

跟住佢講:"爸爸" "買" "靚靚"

大宅

安穎媽,
我而家又plan梗同包包去台灣,貪佢平平地又近近地!

係呢!安穎醒左未呀? :-P

男爵府

好媽媽勳章

MM媽,
mm都好叻喎 ..... 仲識得叫爸爸買野俾佢....

男爵府

好媽媽勳章

包媽,
你又去旅行呀 ?? 真係同軒晴媽一樣, 有用不完既資金呀 ~~~

唔通你又係做 boss ??

大宅

講開去旅行, 我真係有點担心, 好似包媽講的一樣.

我現在plan 緊幾時買disneyland一年套票, 買4張仲有一晚酒店送添.

大宅

洵媽,
包包係我boss就真!
其實我都係去d平價團咋!我頭先問過台灣四日都係$1999咋!

首頁

尾頁

跳至