跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

包媽,
佢剛剛醒...咁今日包包係唔係由嫲嫲同姐姐帶佢呀?

台灣? 好呀! 好多好野食...我最鍾意係盡情地食...哈哈

QutieBaby 寫道:
安穎媽,
我而家又plan梗同包包去台灣,貪佢平平地又近近地!

係呢!安穎醒左未呀? :-P

大宅

村姑媽,
小村姑仲有無嘔呀?唔知佢d胃口有無好d呢?

別墅

小雯子媽,

小雯子叻叻

男爵府

好媽媽勳章

村姑媽,
一年套票要幾錢呀 ??

大宅

安穎媽,
係呀!今日嫲嫲同姐姐帶!
尋日包包返playgroup,得姐姐一個帶,姐姐話佢好乖,肯byebye玩具,好合作,無扭計,我開始懷疑,我係度包包係會持住有我係度放肆d,嗲d,扭紋d架! :evil:

大宅

mm媽,
小雯子識講野又懂得組織句子,真係好叻女喎!
一定氹到爸爸買多d野俾佢o者!

複式洋房

乜原來bb2歲前搭飛機都要$$ ?

安穎 Ma,
我好鍾安安簽名相既第4張相.

男爵府

好媽媽勳章

安穎媽,
係喎, 今日去 playgroup 喎, 唔怪之得今日咁鬼早啦~~~

大宅

安穎媽,
安穎新o個輯影樓相好可愛喎!
佢每次影相都好投入,好開心,笑得好燦爛o架喎!

男爵府

好媽媽勳章

包媽,
係架, 都唔出奇喎, 可能包包見你係度, 諗住有人"照" ... 所以放 4 d 都未定呀 ...

男爵府

好媽媽勳章

包媽,
唔係安穎點做x 四萬呀 !!!!

子爵府

早呀!今朝都幾熱鬧喎!

會長
洵洵針口冇痛就好啦,尋日anson婆婆話我知佢針口紅紅地咁,所以諗佢應該有d痛呀,我仲諗唔知係咪訓覺時轉身壓到針口,所以佢成晚都喊呢

mm媽
mm好醒目女喎,咁叻抵買多d野比佢啦

問題c9
唔好意思呀,尋日閃左答唔到你tim,其實3歲可以比佢學架啦,大少都係3歲幾開始學,不過大少就唔專心,所以進度都幾慢,不過我都係想比佢郁下d手手腳腳!
大少果時check完眼有散光呀,所以要再keep住check,跟住再check視光師建議佢帶眼鏡,因為2眼度數相差遠,怕佢會有懶眼,帶左差不多大半年,再check又唔駛帶,所以小朋友眼睛其實不停變,6歲前都未定,唔駛太擔心!不過冇近視當然就最perfect啦

大宅

早晨呀!

我無溫書, 淨係知你地尋日一個二個都好勤力返學喎!

洵媽,
洵洵有無發燒呀? 有無其他唔舒服呢?

包媽, mm媽, 洵媽, 安穎媽,
2歲以下係要比錢住飛機架..不過平好多囉, 但坐大脾, 我都唔知搞唔搞得jj掂, 如果佢好似包包咁乖一上機就目訓就好啦! 如果今次個trip成功, 我同j姨諗住4月自己帶jj去台灣(掉底j爸) 實行係2歲前去多一次旅行.

大宅

洵媽 :

我會考慮買優越套票 $1300.

「特惠全年通行證」 – 平日入場盡享悠閒奇妙之旅!憑證可於大部分的星期一至五進入樂園。
「優越全年通行證」– 平日及週末入場悉隨專意!憑證可於大部分的星期一至日進入樂園。
「尊貴全年通行證」 – 全年無限次穿梭樂園!尊貴全年通行證只限量推出5,000張。

http://park.hongkongdisneyland.com/hkdl/zh_HK/ticketsAndReservations/overview?name=AnnualPassPage

大宅

各位,早晨呀!

好忙呀!幾日冇上黎,都未溫書添!

今朝BOBO豬6點幾食完奶,佢係度係咁喊,我拍左佢仲係度喊唔收聲,我話佢做咩唔訓係度喊,跟住佢指住個咀,隻手郁下郁下,可能係出大牙痛到訓唔到,真係陰公囉! :-( :-(

mm媽,

小雯子好叻呀!BOBO豬仲係係度講一大堆太空bb話,佢最叻只係講唔好同埋BYE BYE,同叫媽媽、爸爸同埋女麻女麻咋。但我成日整蠱,叫佢記得叫唔好,要話比你任信O既人知。

洵媽,

我都以為bb係2唔使歲前坐飛機唔使錢 ,都好似你咁諗同佢去下旅行,但原來要比錢架!不過都平D。

別墅

小雯子媽,
多謝你先。:-P

包媽,
好開心聽到你話包包進步. YEAH! 包包叻女!

洵媽,
X四萬? 哈哈...7月BB大有BB在啦...
我閃喇...

yungyunghoho 寫道:
安穎 Ma,
我好鍾安安簽名相既第4張相.

大宅

j媽,
咁o岩o既!我今次去台灣又係撇低包爸喎!

大宅

包媽,

包包咁抵錫呀肯bye bye玩具又咁合作

mm媽,

mm好叻女喎! 依家係咪識講好多野架啦?

大宅

嘩!安穎媽,你仲唔出門口???
快d喇!

大宅

QutieBaby 寫道:
j媽,
咁o岩o既!我今次去台灣又係撇低包爸喎!

包媽,

你去台灣..幾時..幾時o者? 梗係唔等j爸啦..如果唔係要等佢, 我都唔洗農曆年去旅行啦, 依家個package等如淡季o既 double呀!

首頁

尾頁

跳至