跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

訓導主任,
咁可能真係"窄"到個傷口喎 .... 有冇 d 野可以幫佢查架 ??

j 媽,
洵洵今朝就明顯體温高左, 不過就未燒 37.x 度咁囉, 不過我都叫左工人俾退燒藥佢食

大宅

j媽,安穎媽,
其實包包真係開始肯bye bye玩具,不過就唔係萬試萬寧,但比起以前,真係叫做有小小進步o架喇!而且無我同嫲嫲係度,佢應該係會乖d架!

大宅

龍媽,
我最近都見到包包d牙肉腫晒!有一次見佢食食下包,突然用手指篤住d牙肉喊呀!相信佢地出呢鵬牙真係好辛苦,好痛o者!
你講得o岩!佢地真係好陰公呀! :-(

大宅

洵媽,

希望洵洵無唔舒服啦..我都有d擔心支歲半針, d人講到好嚇人咁!

包媽,

包包有進步咪好囉, 慢慢會越來越肯做架啦..我諗返以前jj bye bye玩具都唔係萬試萬寧! 有人話過, d bb係媽咪面前, 係高d要求架, 相反平時小湊佢o既人湊佢, 佢地會比較合作同乖d架, 就好似j爸一個人湊jj, jj特別乖!

男爵府

好媽媽勳章

村姑媽,
$1300 ... 唔平喎.... 咁係咪去 4 次先補到條數 ??

安穎媽,
梗係啦, 我地 7 月 bb 真係好多個都好鬼叻架, 好多唔會 post movie 上網又唔係點上黎傾, 但其實佢地 d bb 已經好叻架啦~~~~

大宅

早晨

嘻嘻,今朝又遲大到,不過無尋日咁遲。

就黎俾老板炒

今日又有啲稀客返學,又有會長同訓導主任喺度坐鎮,我休息一天啦!因為要扮下勤力做野先

呀,臨閃前要讚下MM,好叻女

大宅

龍媽,

出大牙係好辛苦架..jj果時出大牙, 我就肉赤c, 見佢又唔係肯食野, 又心情唔好(雖然唔算明顯, 但笑得小左) d牙肉仲要爆開有d肉有d血咁(sorry, 講得有d核凸) 希望bobo快d爆左隻牙出黎無咁辛苦啦!

大宅

j媽,
我一定避左個農曆年o既!一係新年前,一係新年後!

係呢!你有無俾o個d baby food俾jj食呀?唔知佢肯唔肯食呢?
最近我俾o個兩隻錫紙包裝o既baby food俾包包食,(撈落d飯度一齊食o個隻呢!)佢好鍾意食喎!唔知jj又鍾唔鍾意呢?

bebobo 寫道:
[quote]
QutieBaby 寫道:
j媽,
咁o岩o既!我今次去台灣又係撇低包爸喎!

包媽,

你去台灣..幾時..幾時o者? 梗係唔等j爸啦..如果唔係要等佢, 我都唔洗農曆年去旅行啦, 依家個package等如淡季o既 double呀! [/quote]

大宅

J媽,

你唔好話你擔心,我比你仲擔心,次次都腳腫,今次手唔知會唔會又腫,仲要記得舊年時,佢打支半歲針個幾晚寧舍凍,佢腫得好緊要,開住暖爐用冰同佢fu,佢又喊到嘔又凍到起雞皮,我個心痛到不得了,仲要佢隻腳d皮膚麻麻地,99成日話係因為同佢fu左凍令到佢"鞋"左,我比99激c同笑c。

包媽,

係啦!仲有咁多隻大牙出都唔知點算添!我依家夜晚餐奶到加料,加左吳德物次,bobo豬就訓得好左,冇半夜起身 。

男爵府

好媽媽勳章

校長,
你指既稀客係咪安穎媽呀 ????

不過阿稀客要番學啦喎, 起碼要下晝先番黎啦喎~~~

你唔好走啦, 你一唔番學, 我地就好悶架啦 ..... 冇你撐場真係唔掂喎~~

安穎媽,
咁你要多 d 番學至得啦, 唔係連稀客都冇得你做呀 ....

大宅

j 媽,

多謝你,我都希望佢唔辛苦啦!

bebobo 寫道:
龍媽,

出大牙係好辛苦架..jj果時出大牙, 我就肉赤c, 見佢又唔係肯食野, 又心情唔好(雖然唔算明顯, 但笑得小左) d牙肉仲要爆開有d肉有d血咁(sorry, 講得有d核凸) 希望bobo快d爆左隻牙出黎無咁辛苦啦!

大宅

QutieBaby 寫道:
j媽,
我一定避左個農曆年o既!一係新年前,一係新年後!

係呢!你有無俾o個d baby food俾jj食呀?唔知佢肯唔肯食呢?
最近我俾o個兩隻錫紙包裝o既baby food俾包包食,(撈落d飯度一齊食o個隻呢!)佢好鍾意食喎!唔知jj又鍾唔鍾意呢?

包媽,

唔知你會唔會揀4月呢.. 你同露姨帶包包去呀? 跟團定自己去呀? 我上次自己去, 今次都應該自己去, 西門丁開左一間新酒店, 聽win姨講價錢都幾好.
講開d baby food唔好打我..我都依家都未比jj試, 我已經諗定今個星期比佢試架啦, 因為平時99湊, 好難比到jj食, 所以要等假期, 不過好多謝你就真, 之前都唔記得講!

男爵府

好媽媽勳章

包媽,
錫紙包裝 .... 係邊度買架 ?? 係咪飯/粉黎架 ??

我都想俾洵洵試下呀, 你知啦, 屋企煲個 d 佢唔係好肯食, 所以想揾 d 其他野俾佢試下.

男爵府

好媽媽勳章

龍媽,
乜野係 "吳德物次" 呀 ??係咪食左會飽 d 架 ??

大宅

安穎媽,

你要聽洵媽講多d返學啦!

龍媽,

係喎, bobo豬每次打針都會腫架喎! 實心痛c 你..

大宅

我突然諗起樣野,所以走返黎,呢樣野就係......我地就要開分校啦!我開埋先閃。

跟住見到會長既message,感動C我。你呢兩日做乜成日氹我?

會長,老實講,之前你無返學一排,我覺得好悶,又好似同你疏離左少少咁,搞到我都無乜心機返學。因為我地兩個之前成日發噙風,好多時留message都會老作自己個名(例如:好用心良苦既洵媽上、好不負責任既校長上......)

呢排見到你多左返學,我真係好開心架。真心架!

大宅

洵媽,

"吳德物次"係腸痛水,但我99教我有時倒d出黎同bobo按摩牙肉,佢會舒服d,同埋平時佢有肚痛有肚風比少少佢飲,佢就OK,呢隻其實係人俗稱肥仔水黎架!甜味但都有d難聞架!係99教我係佢臨訓樽奶到加料,等佢好訓d。但我諗唔會食左飽d啦!因為落好少架咋!

mchan89 寫道:
龍媽,
乜野係 "吳德物次" 呀 ??係咪食左會飽 d 架 ??

大宅

mchan89 寫道:
包媽,
錫紙包裝 .... 係邊度買架 ?? 係咪飯/粉黎架 ??

我都想俾洵洵試下呀, 你知啦, 屋企煲個 d 佢唔係好肯食, 所以想揾 d 其他野俾佢試下.

洵媽,
係日本食送菜o黎架, 包媽好似係東西到買架, 因為我要去旅行, 所以問佢有關baby food d野, 佢就比左d我比jj試, 因為我好驚jj唔肯食. 果d食送係鍚紙包裝, 就咁浸熱水加熱或丁返熱加落d飯到就食得架啦.

大宅

會長,係呀,我講既稀客咪係安穎媽、MM媽等等囉。

你地多啲返學啦,如果唔係真係稀客都無得你地做呀!

我喺隔離topic見到IE媽添,喂喂喂,你見字要入黎打個招呼呀!

大宅

hello, 我返學啦, 前排好忙呀, 又要準時收工, 所以好耐無返學啦
我要學習做會笑的媽媽

首頁

尾頁

跳至