跳至

首頁
12345...20

尾頁

男爵府

Re: 07康傑n1同學會

羊羊 & QutieBaby,

係呀, 原來佢地隻腳真係好細ga!! 我又係睇岩d 鞋好多都冇咁細size, 結果昨晚係千色店買咗白波鞋同黑鞋各一對, 對黑鞋就係你話唔係一'搣'就得, 要穿過一個鐵圈果d 呀... 我都麻麻地鍾意呢個設計, 不過又冇其他岩ge, 加上我老公又猛叫我快d la, 所以就買咗...

我老公又係話我揀對鞋都咁耐呀, 都唔知點解d 男人咁ga!! :tongue:
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

羊羊,

你囡囡部Hello Kitty 單車, 我囡囡都有呀, 一樣ga!!

係呢, 你囡囡識踏單車未呀?? 我囡囡重未識呀...

大宅

Ivyl 寫道:
QutieBaby,

有外籍老師,一週2堂,每次20min(?),另每週有一次早上(b4早會)會有english story time,係for一d好早返到學校但又未夠鐘做早操嘅同學仔而設.

Ivyl,
唔該晒! :-P

chloe媽,
我同你o既case差唔多,我就o岩o岩炒左個工人,新工人申請中,未o黎到,而家都係嫲嫲湊梗,我都唔知開學前工人o黎唔o黎得切,如果唔係可能我都會俾囡囡搭校車,希望工人快d到,我就唔使煩,因為真係唔想一開始咁細個就俾佢搭校車!

羊羊,
咦~終於見到你囡囡張相喇!我都係11:15個班,到時我地再相認先!
唔知呢三堂預備班編埋同一時段,係咪即係將來係同一班呢?
我都認同你講,d皮鞋要穿一個扣先至黏到真係唔方便,我買個對都係咁架!所以都預左開頭都係大人幫佢著,再慢慢教佢著呢對鞋o既竅門喇!大大下一定識o既!

大宅

剴晴媽,
有d男人買野就係咁無耐性同求其o架喇!
我買個對都係你講o個隻款,不過我諗佢地d腳好快大o者!到時再買對o岩心水囉!

大宅

剴晴媽,

你地都好ga有老公陪,老公要做野,我自已去買鞋喳! Playgroung又係,買野又係,就連bb細個時去健康院打針都係我一個人喳!不過,我enjoy自已去多d,推住個囡周圍去慢慢間....間到啱;哈!哈!

大宅

Chloe媽,
你一個人都可以帶chloe周圍去,咁你都好本事喎!
chloe一定好跟你,好錫你o者!

大宅

Hailey 媽咪,

咪笑我啦!個個bb都錫自已個媽咪呀啦!
不過我個囡暫時都算ok!同我去街多數都話得聽,仲控制到!
但係把口就唔停,有時挍到我好"囉"!諗起又好好笑喎!
記得上星期四帶佢去診所打水豆針,等候時佢又發揮bb本質"挍挍震",我話佢唔好挍挍震啦,佢就答我"挍挍震,無幫親,哈哈哈!" 好啦!到佢坐定定,又用手指住個哥哥:"媽咪,個哥哥挍野喎!"大佬呀!個哥哥小學生嚟呀!人地個媽咪仲係度team! 我都唔知點答佢好!唉!
不過我有個friend 仲”囉”,佢帶個女(當時k1)去7-11買野,去俾$時好多人,點知個女一手攞咗盒士多啤梨包裝嘅野話:媽咪,我支士多啤梨味潤唇膏用曬啦,我要買盒新嘅!
相信大家都估到所謂個盒士多啤梨包裝嘅野係咩嚟啦?

大宅

Chloe媽,
哈哈~有時小朋友講野就係咁直接...搞到D大人好尷尬呀!
真係估佢地唔到 ?-(

男爵府

kwanchiu 寫道:
剴晴媽,

你地都好ga有老公陪,老公要做野,我自已去買鞋喳! Playgroung又係,買野又係,就連bb細個時去健康院打針都係我一個人喳!不過,我enjoy自已去多d,推住個囡周圍去慢慢間....間到啱;哈!哈!

kwanchiu,

你真係好叻呀, 咩都可以自己一個攪掂, 我就唔係好得la...

大宅

Tiffany媽咪,

我都係經過長時間訓練出來,記得chloe得幾個月時"咩"住佢走去灣仔會展覽(bb產品展覽),貪便宜走去買架bb車,仲有dbb用品,唉!開頭都好鬼開心,點知個friend走左後我嘅惡夢就開始;681巴士站係邊呢,點上車呢?MTR邊到有lift撘呢?問路又俾人點來點去,天氣又熱,個囡又喊,挍到我都喊左出嚟,最終揾到巴士站,好心人幫忙先返到馬鞍山...
自此已後,我會check 好路線先去街,過海就唔攞車仔lu!

別墅

其實到正式返學,上學時間安排係會點o家?
家長需知話8:30-9:00係回校時間,
又話有早操,又話有早餐,
照我咁估,係咪即係8:45早操,9:00食早餐,如遲到9:15就冇早餐,至於一星期一次既story time就8:45前呢?
咁放學係咪11:14就走得呢? ?-(

別墅

922yin 寫道:
羊羊,

你囡囡部Hello Kitty 單車, 我囡囡都有呀, 一樣ga!!

係呢, 你囡囡識踏單車未呀?? 我囡囡重未識呀...

未呀!通常都係我推佢多
呢排天氣熱,仲少左去公園!

別墅

del

別墅

922yin 寫道:
[quote]
Hi!922yin,

我个囡囡Chloe都係10:15果班呀,也原來有兩班呀?
你囡囡叫咩英文名呀?

Hi, kwanchiu,

唔只2 班tim 呀!! 上午九點, 同下午都有班ga!!
我個囡囡英文名叫 Tiffany , 中文名叫~剴晴 呀!! 多多指教, 到時見!! :mrgreen: :mrgreen:
[/quote]

係咩!下午有班o家!?我o個時問曹書記轉下午班得唔得,因我上午要返工,但曹書記話佢地下午休息係冇班既?! ?-(

我星期六長長短周o家!今個星期六我會同忻忻上親子班,但跟住個兩堂去唔到 :-(

男爵府

羊羊 寫道:
係咪即係8:45早操, -->9:00
9:00食早餐,如遲到9:15就冇早餐,-->早操後排隊洗手,約9:15食早餐
至於一星期一次既story time就8:45前呢?-->8:45-9:00
咁放學係咪11:14就走得呢? ?-( -->11:45

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

Tiffany媽
唔洗唔開心啦!我都係剛同老細轉左短周咋!最多發生咩事講D咩我都同你報告丫!

別墅

Ivyl 寫道:
[quote]
羊羊 寫道:
係咪即係8:45早操, -->9:00
9:00食早餐,如遲到9:15就冇早餐,-->早操後排隊洗手,約9:15食早餐
至於一星期一次既story time就8:45前呢?-->yes
咁放學係咪11:14就走得呢? ?-( -->11:45

[/quote]

ivy,唔該晒呀! 我明白晒啦!

男爵府

leannechu 寫道:
922yin及MayKan妳地好:-P
6月9日我個女返下午2:00呀 無緣相見
留代返學後再相認吧 我個女係上N班呀
10月先返學

羊羊 寫道:

係咩!下午有班o家!?我o個時問曹書記轉下午班得唔得,因我上午要返工,但曹書記話佢地下午休息係冇班既?! ?-(

我星期六長長短周o家!今個星期六我會同忻忻上親子班,但跟住個兩堂去唔到 :-(

羊羊,

我見leannechu 喺另一個topic 話佢囡囡返下晝ge ?-( ?-( 不如你試吓再問下曹書記la!!

男爵府

Tiffany媽
唔洗唔開心啦!我都係剛同老細轉左短周咋!最多發生咩事講D咩我都同你報告丫!

kwanchiu... 應該係羊羊陪唔到囡囡上堂呀...

羊羊... 係呀, 唔好唔開心la, 不如你再問下曹書記係咪真係冇下晝ge 班先la, 如果真係, 到時上堂發生d 咩事, 講d 咩我同kwanchiu 都會話番俾你ga!! 笑番la!! :-P

男爵府

Tiffany媽咪,

我都係經過長時間訓練出來,記得chloe得幾個月時"咩"住佢走去灣仔會展覽(bb產品展覽),貪便宜走去買架bb車,仲有dbb用品,唉!開頭都好鬼開心,點知個friend走左後我嘅惡夢就開始;681巴士站係邊呢,點上車呢?MTR邊到有lift撘呢?問路又俾人點來點去,天氣又熱,個囡又喊,挍到我都喊左出嚟,最終揾到巴士站,好心人幫忙先返到馬鞍山...
自此已後,我會check 好路線先去街,過海就唔攞車仔lu!

Chloe 媽咪,
, 嘩!! 你好犀利呀, 自己一個"咩"住囡囡去bb 展, 重買埋bb 車!!

首頁
12345...20

尾頁

跳至