夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會唔會頂撞你地 6299?

我一路都唔想既,但係我 99 久唔久就比 d 說話我聽,我怕有一日忍唔住會頂番佢...
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

別墅

Re: 你地會唔會頂撞你地 6299?

我初時都忍住, 後來真係忍唔住, 都有窒佢地,但較溫和, 暗窒個隻, 明刀明鎗就唔好。當佢地係同事,窒左都唔多覺,大吵只係試過一次!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

從來都無試過頂撞佢地呀, 因為好好彩, 我62,99佢地都對我好好既, 好過對我老公tim, 愛屋及烏卦
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

我有架, 不過溫和式. 通常係為亞囝, 因為佢偏心其他孫, 當我亞囝唔存在. 除此之外, 佢2老其實都有d怕我, 從來唔敢話我不是, 原因係我比佢個仔搵錢多2倍, 頭家基本上係我撐的. :-(

大宅

我會, 一係唔出聲, 由佢講, 講到佢自己收聲, 唔回答佢。
一係出聲, 句句反駁佢, 但係我唔會同佢吵架, 因為佢始終係長輩, 而且我做唔出咁激既行為

複式洋房

我都唔會同佢地嘈,最慶個次我都係面黑... 我通常都忍到,仲可以笑笑口...

最近個次佢話我肥 (我著細碼/加細碼既),我真係想話 "我邊夠你呀"... 但係我比面我老公唔出聲... 我諗我下次唔會忍得住架
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

大宅

我唔會開聲話佢, 只係會俾面色老公睇, 叫佢同6299講
Our anniversary[br]

侯爵府

我都有試過同99fire,不過她好快會發難渣同好識同62同我d姑仔反映所以而家她話我咩我都無咩反應
該用戶已被刪除

子爵府

唔會頂撞佢地, 基本上我對佢地好冷淡

子爵府

好媽媽勳章

多數都唔出聲,嗗聲吞左佢.但初初同佬一齊時,佢亞媽把口衰過乜,開口埋口叫我做肥婆,我聽到真係想一巴刮佢,我拉c佬入房大大聲,係要特登俾佢聽:唔該你叫你亞媽以后唔好再叫我做肥婆,我叫佢八婆尿坑口得唔得?佢唔識尊重人,以后亦唔好旨意我會尊重佢呀. c佬當然唔會出聲,但自此佢亞媽唔會係面前串串貢,背后實有講壞話,都費事理佢d無文化三姑六婆.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

別墅

原則上佢地始終係長輩, 好唔想同佢地有什麼沖突.
但可能BB剛出世後意見多分岐, 加上產後自己情緒極度低落, 同時又無人關心/安慰我. ..... 好多時控制唔到自己情緒, 有次因為有關湊BB的事, 面上不經意路出不悅神色. 99就即時發晒爛渣咁用手指住我個鼻來鬧.話我比面色佢睇, 當時自己連做夢都無想過自已竟然會比人咁鬧法. 大家都是師文人, 點解無端端要好以潑婦罵街咁鬧我 :-( , 我當時跟本無時間頂撞返佢, 即是感到極大羞辱. 只有直奔入
珍惜眼前人

民房

我好同情你!但無論老公點做孝順仔都好,都吾應係果個時候令我覺得孤立無援,呢D係叫做愚孝!如果你繼續低頭忍讓,別的只會得寸進尺!如果你沒有做錯,你要堅持你的立塲,等佢地知道你的存在價值,等老公知道,你唔係迹來順受!呢D係習慣,佢哋習慣了你是這樣吞聲忍氣,係唔會覺得有問題!
不過我會選擇叫老公搬!

男爵府

我都好明你架~因為我最初都係咁忍架~我生完女女頭半年都係同佢地住~佢地成日話會搬~但係又話唔捨得呀b喎~
開頭~我都冇出聲架~咩都係係係~哦哦哦~嗯嗯嗯咁架~
之後月黎月過份~咩都要我做晒~有時我累得濟叫我c6做~佢又會等我c6反左工之後係咁哦我~又話我好叫我c6做喎~
我c6放工反黎訓就得~我病左要訓覺就話我咋病
仲有好多~講唔晒~
之後開始我都唔會就住講野喇~中意就中意~唔中意就直接講~唔會再俾面~
最後~因為一件事我仲同我62打交(係我62野蠻先,佢搵凳掉我先)~之後我就反左我呀媽到~要佢地走左我先反去喇~

真係佛都有火呀

民房

我亦都有類似啦!結婚十年,俾佢地鬧

別墅

唉'做人新抱不艱難•只有忍忍忍 :-( :-( :-(
一年之計,莫如樹穀.十年之計,莫如樹木.終身之計,莫如樹人.一樹一穫者穀也,一樹十穫者木也,一樹百穫者人也.

男爵府

我未試過,不過黑面羅....同埋同c6講話我唔鐘意羅,叫佢阿媽把口唔好咁臭

伯爵府

嘩 janet, 唔係ma,你老公無入房理你,佢都好得 wor .如果我 99 敢胆咁樣(用手指住我個鼻來鬧)罵我,我 & 亞 B 以後一定唔會再見佢.佢傻嫁?-( ,你又唔係佢個女,佢點可以咁樣對你. 至於你老公,你又無罵你 99, 佢咁都唔幫你,你問佢點解你要咁辛苦同佢生 BB呀?:tongue: :tongue:

我都遇過你咁上下嘅情況,都係生完 bb 無耐,我都淨係面黑.我 99 無當場發作,佢第二日打俾我老公對住佢 :-( ,話我俾面色佢睇.咁我老公就唯有即刻番 99 到安慰佢一番.我老公唔敢話我唔啱,其實個段期間,我都知我老公好難做人.所以最終我都打電話俾 99 話請佢飲茶.算當作道歉 ,而我 99 就話唔使,佢已經無再唔開心la. 而我老公都有錫番我,話我體諒佢.等佢唔使左右為難.

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個未來太99都成日比埋d有骨說話我聽架啦(我仲要唔係同居佢都咁)....我無頂撞過佢....黑面都無

我都怕終有一日一係忍唔住發佢火....一係就屈到自己有情緒病....我都預左婚後未買到樓之前會多d返外家避難(男友都support)

男爵府

Re: 你地會唔會頂你地 6299?

62就唔會因為佢對我好好,例如俾部新電話我、過年俾我既利是錢係佢D仔既5倍 所以佢D仔~特別我老公話佢唔好我都多數會幫62講好話,雖然佢有時真係幾麻煩,不過我都唔會嬲

至於99我就忍左佢幾年,上年開始扮無野咁頂撞佢,如果佢唔撩我咪唔頂佢lor
:tongue:

首頁

尾頁

跳至