嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問大家有無試過用麥茶OR玄米茶當開奶茶用?

如題...

如果有..

WORK 唔 WORK?

因為好似唔使煲咁麻煩...

複式洋房

Re: 我想問大家有無試過用麥茶OR玄米茶當開奶茶用?

開奶茶唔係我地平時飲果d茶, 3歲前都不宜給小朋友飲茶, 因有單寧酸, 所以唔好用茶開奶.

複式洋房

但係我見明治同bean stalk都有出d專俾bb飲既麥茶同玄米茶...
我問過sales姐姐佢話可以當開奶茶用...
個d茶都唔飲得ga???
casa_mami 寫道:
開奶茶唔係我地平時飲果d茶, 3歲前都不宜給小朋友飲茶, 因有單寧酸, 所以唔好用茶開奶.

大宅

我地d開奶茶係藥材舖買的,同果d麥茶and玄米茶係兩樣野黎架,點解個sales姐姐咁同你講架. 我諗都係唔好亂咁試囉.

複式洋房

真係唔該你地....

咁但係究竟個d茶飲唔飲得??

同埋對bb有咩作用???

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我見d日本育嬰書(台灣板)係咁教嘅
不過HK唔興bor
佢地唔俾bb飲水, 但俾佢地飲麥茶,唔記得有乜好處
不過都唔會飲好多,應該無害嘅
日本仔覺得飲茶係健康之道
不過都係等bb大d先試好d

複式洋房

唔該哂~
kerkermui 寫道:
我見d日本育嬰書(台灣板)係咁教嘅
不過HK唔興bor
佢地唔俾bb飲水, 但俾佢地飲麥茶,唔記得有乜好處
不過都唔會飲好多,應該無害嘅
日本仔覺得飲茶係健康之道
不過都係等bb大d先試好d

大宅

聽一個日本返o黎o既朋友講,話麥茶係完全無咖啡因,係bb同孕婦都飲得o既茶,日本人好興俾bb飲o架!

別墅

好媽媽勳章

麥茶OR玄米茶 sure for bb ka! my bb 每week都飲1-2次,完全無咖啡因!我用水開(not milk), bb冇咁熱氣!ok ka!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10711;80/st/20051223/n/Kan+Yuet/k/8288/age.pngurl=http://www.TickerFactory.com/][/url][url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

me too, definitely no problem and safe for over 2 months' BB to drink.

conankan1 寫道:
麥茶OR玄米茶 sure for bb ka! my bb 每week都飲1-2次,完全無咖啡因!我用水開(not milk), bb冇咁熱氣!ok ka!

複式洋房

我諗你講係類似以下product, 係for baby既.

物品名稱 : (NM-01) 明治嬰兒麥茶粉
描述 : 製造商:明治乳業株式

複式洋房

yes!!

子爵府

請問係邊度有得買呀??

[quote]

描述 : 製造商:明治乳業株式缚社K1J2
賞味期間:2008年3月或以後
適合食用年

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]我都有比BB飲麥茶 & 烏龍茶, 我喺東西訂嘅

複式洋房

其實我見過既唔止呢隻牌子....
都幾多選擇...唔知邊隻最好....[quote]

描述 : 製造商:明治乳業株式

子爵府

咁几耐飲一次呀?

子爵府

除咗東西有得訂, 仲有邊度有得買
DoDoDoDo 寫道:
[size=large]我都有比BB飲麥茶 & 烏龍茶, 我喺東西訂嘅

複式洋房

Birth個門市有得買,係尖沙咀
kaiyui_BB 寫道:
除咗東西有得訂, 仲有邊度有得買 [quote]
DoDoDoDo 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至