爸爸專區

跳至

首頁
23456...45

尾頁

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 atta 於 08-1-8 00:37 發表
呀.而家公價黎架.我唔知呀.麻煩哂呀!!!

都唔係公價,係教車師傅公會定嘅參考價,如果係果個公會嘅會員,多數跟!我以前係$160/hr(實收55min),後來沙士佢地改左$120/45min一課!

男爵府

明白.我今日搵左師傅喇.不過佢未得閒回覆我.
你地之前係一星期會學幾多日架?我報鏗鏘時.個女人話叫我等到二月頭先開始學.次次都個半鐘喎.咁咪好貴囉.因為我三月底先考.定係而家就可以開始學架喇.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

民房

我果陣最初1week1課,1課2hr(當時制度),最後果個week就勁d,臨考前4日,日日孖鐘,仲要係早上5-7學!因為試場係唔俾學神入,難得師傅肯同我搏,又肯陪我捱,做學神點解唔撐下,我都好似係個零月開始!

大宅

原文章由 atta 於 08-1-8 18:50 發表
明白.我今日搵左師傅喇.不過佢未得閒回覆我.
你地之前係一星期會學幾多日架?我報鏗鏘時.個女人話叫我等到二月頭先開始學.次次都個半鐘喎.咁咪好貴囉.因為我三月底先考.定係而家就可以開始學架喇. ...

atta, 你冇買package咩?

民房

原文章由 羊咩囝 於 08-1-8 21:24 發表

atta, 你冇買package咩?

買package抵d架bor!

男爵府

有呀.買左呀.不過每堂都係平幾蚊.唔算太多.
等我計下幾時開始學先得.我有d腳痕.想快d上車.可能會早d就學.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大宅

atta, 你幾時考完筆試ga?
容唔容易呀?

如果平得幾蚊鷄, 不如散學, 係唔係規定你要最少30個鐘起碼?

男爵府

羊咩囝
係架.我都有小小後悔join package架.
我尋日考完筆試ja.都好易.不過d題目睇文字多過睇圖.有兩題都差d比佢陰到.如果你就快考.記得唔好only睇d學院比果d題目.要睇埋運輸署比果本先得架.

男爵府

好似無一定學30個鐘架喎

大宅

atta, 你星期二考完, 咁是否即時知道幾時考路試, 還是日後寄信通知?

我明天就考lu, 太late了, 沒有時間温運輸署個本書了!

民房

原文章由 羊咩囝 於 08-1-9 19:01 發表
atta, 你星期二考完, 咁是否即時知道幾時考路試, 還是日後寄信通知?

我明天就考lu, 太late了, 沒有時間温運輸署個本書了!

小心d睇題目,唔好心急,基本上你只要唔係響外國番黎都唔會點肥嘅,放鬆d啦!

男爵府

即日知道係邊日考路試架.
o.你要考喇.比心機呀!好似candietweety咁講.小心d睇題目呀!等你好消息喇!

candietweety
個師傅唔知係咪好busy呀.兩日都無回覆我呀.
睇黎天日都係要打多次電話比佢先得喇.

大宅

已經ok左了!

不過未contact到師傳, 我4月1日考路試 (聽到係愚人節果日考試, 感覺不太好, 好似會肥硬咁), 係何文田考!

atta, 你係唔係考何文田? 我打算二月中開始一個星期學一次, 三月會密集式訓練, 唔跟package lu!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

如果唔得閒温書點解唔早d申請延期考試呀,希望你pass到啦。
我月尾考筆試呀。

原文章由 羊咩囝 於 08-1-9 19:01 發表

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我諗住考完筆試先至找師傅,如果到時決定去香港駕駛學院學,唔知會唔會幫我再排去沙田考呢? 我好想响沙田考,易d pass到。

原文章由 atta 於 08-1-10 01:12 發表
即日知道係邊日考路試架.
o.你要考喇.比心機呀!好似candietweety咁講.小心d睇題目呀!等你好消息喇!

candietweety
個師傅唔知係咪好busy呀.兩日都無回覆我呀.
睇黎天日都係要打多次電話比佢先得喇. ...

大宅

fishballbaby , 駕駛學院學車唔係貴d咩? 点解你唔揾街車師傅呀?

男爵府

羊咩囝
你而家都係報左鏗鏘定直接搵candietweety介紹果個師傅?我早兩日搵佢佢無回覆我.今日我再打比個師傅約佢學車時間.叫佢今日回覆我.但係佢又無打比我.我都唔知點好.
我想問你有無打電話去其他問過.係咪一定要兩堂夾住一齊上呀.而家鏗鏘點都要我夾住上.唔可以45分鐘.個感覺好似得13堂.咁即係一定要補鐘.感覺又貴左.
fishballbaby
咩可以考完筆試再返駕駛學院學車架.
我又無諗過tim.

大宅

原文章由 atta 於 08-1-11 00:02 發表
羊咩囝
你而家都係報左鏗鏘定直接搵candietweety介紹果個師傅?我早兩日搵佢佢無回覆我.今日我再打比個師傅約佢學車時間.叫佢今日回覆我.但係佢又無打比我.我都唔知點好.
我想問你有無打電話去其他問過.係咪一定要兩 ...

你可以叫鏗鏘幫你忙找譚師傳, 可能學車联絡各方面問題都係透過鏗鏘代理呢? 如果譚師傳忙的話, 你不如直接叫鏗鏘介紹另一個師傳仲好, 我暫時未找師傳, 但會透過鏗鏘學車, 因為有熟人関係, 就算联絡不上譚師傳, 佢哋都會介紹另一個好師傳給我的.

有, 之前未學都有問過, 一般都係兩堂夾住一堂, 個半鐘咁上, 暫時未聽過剩上45mins., 我先生話如果學自動波私家車, 學左四堂左右, 已經可以完全掌握了輛車, 所以唔需要擔心咁話, 佢叫我大不了肥左補鐘再考好過, 好過之前狂加鐘咁話.

我明天或後天再留資料俾你, 我找那個師傅?

大宅

atta,

你係边樹考車呀? 考軽型貨車, 還是自動波私家車呀?

男爵府

我考自動波私家車.
你比埋你用既師傅名我啦.我真係頂唔住一個唔覆電話比我既人呀.麻煩你呀!!!

首頁
23456...45

尾頁

跳至