夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公變左好多,好易黑面,小事放大,詅野好負面,我一路都唔覺我地疏遠左,直到佢係俾我張生曰卡上寫出來。我一路以為每次鬧完交,傾番,件事就完左,無再擺係心度,點知佢完全唔係。佢依家好鐘意小小事就發脾氣,通常我會做主動搵佢傾番計。依家好多事我都會就住就住,感覺真係好累

cocokan2004  生完小朋友頭1-2年會勁嘈.  過左會好好多架啦.  發表於 14-1-7 05:50

公爵府

家庭瑣事確會增加夫妻間的爭吵。做太太能忍就盡量忍,多溝通,吾好開口就穩交來哎。無知點安慰你,我都係忍過來,宜家好好多啦。

複式洋房

回覆:原來有左小朋友,感情真係會差左

感同身受

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:原來有左小朋友,感情真係會差左

如果啱生bb
大家都有壓力
問下佢点解吾開心黑面
我个人覺得有時大聲嘈真係無咩用
佢發神經咪尢佢發飽佢
吾好同佢講野
吾好現佢
佢嘈更加吾好同佢嘈
無對手佢自然會收聲
講真真係慳反啖氣好過嘈
到啱時機就攞出黎傾下
會好好多架

男爵府

陪月勳章

係呀,多左个小朋友,對人生好大变化,大家都要適應,而男人適應力相對低啲,要俾啲時間啊

大宅

佢唔夠愛你?定你諗多左?,但你不要想太多,好好保重,希望BB出世會好些吧!加油!

大宅

yea, hopefully when little one is older, things will get better

everyone add oil

複式洋房

引用:老公變左好多,好易黑面,小事放大,詅野好

原帖由 ahMeow 於 14-01-05 發表
老公變左好多,好易黑面,小事放大,詅野好負面,我一路都唔覺我地疏遠左,直到佢係俾我張生曰卡上寫出來。 ...
完全明白你的感受,我B女出世到依家七個月差不多個個禮拜都冷戰,有時講錯一個字佢就成日唔啋我,剛剛慶祝結婚四周年,而家又唔啋我,又係我主動氹佢,不過都唔work,我都唔知可以頂到幾耐

ahMeow  very similar case, nothing you can do, just wait it out =-=  發表於 14-1-10 03:13

首頁

尾頁

跳至