親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

畀面勳章

要 book Hokkaido Resort Liner 巴士由 Kiroro 返扎幌, 我會住 Hotel Gracery Sapporo, 但巴士沒有站, 但會停Keio Plaza Hotel , JR Tower Hotel Nikko, Sapporo Aspen, Century Royal......請問邊間會最近 Hotel Gracery Sapporo? 洒店覆我 Kieo Plaza, 但 JR Tower 係咪可以落地下街行返去? 2 月初去, 請指教!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Keio Plaza Hotel 地面行過去好近咋喎~
JR Tower Hotel Nikko 都得, 地下街未必個個出入口都有電梯, 如果冇既你要攞住行李都幾辛苦下喎~

男爵府

畀面勳章

TMC3012 發表於 14-1-6 13:06
Keio Plaza Hotel 地面行過去好近咋喎~
JR Tower Hotel Nikko 都得, 地下街未必個個出入口都有電梯, 如果冇 ...

真係好近? 我見map 都唔係好近! 一於聽係話, thanks again!!!!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mimiso 發表於 14-1-6 13:19
真係好近? 我見map 都唔係好近! 一於聽係話, thanks again!!!!

我睇map兩個站都差唔多, 其實好唔係差好遠啦~

我都下個月去, 係keio plaza還車, 要行遠你幾倍去酒店

珍珠宮

https://maps.google.com/maps?sad ... uc&t=m&z=17

700m, 行 10mins

男爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 14-1-6 13:56
https://maps.google.com/maps?saddr=JR+Tower+Hotel+Nikko+Sapporo,+Sapporo,+Hokkaido+Prefecture,+Japan ...
thank you! but your map is from Keio plaza to JR Tower? but I need to know from Keio plaza to Hotel Gracery?

珍珠宮

https://maps.google.com/maps?sad ... amp;mra=ls&z=17

仲近, 400m. 冇理由又落又上啦, 行路面啦.

男爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 14-1-6 15:01
https://maps.google.com/maps?saddr=Hotel+Gracery+Sapporo,+Sapporo,+Hokkaido+Prefecture,+Japan&daddr= ...
唔該晒, 你地好叻, 我唔識玩呢个 map!

男爵府

畀面勳章

youhello507 發表於 14-1-6 15:01
https://maps.google.com/maps?saddr=Hotel+Gracery+Sapporo,+Sapporo,+Hokkaido+Prefecture,+Japan&daddr= ...
E.......我再睇你比我個map, Century Royal Hotel 咪重近? 邊間會好行D 呢?

子爵府

回覆:請教北海道達人

我上次就係先住kiroro,之後搭巴士去Keio plaza,喺jr站行過去都好近,10分鐘內,地下街你要得樓梯,所以直接行地面方便,走果時我喺keio plaza打的去jr站都係hkd6x,所以好近㗎咋

珍珠宮

個 map 好好用 o架, 我次次自由行都係靠佢.

用多 2 次就識用啦.

男爵府

畀面勳章

phoebe^^ 發表於 14-1-6 15:36
我上次就係先住kiroro,之後搭巴士去Keio plaza,喺jr站行過去都好近,10分鐘內,地下街你要得樓梯,所以直接 ...

Kiroro 有咩係必玩?

子爵府

引用:Quote:phoebe^^+發表於+14-1-6+15:36+我上

原帖由 mimiso 於 14-01-06 發表
Kiroro 有咩係必玩?
我上次只留左喺piano果邊,因為我二拖三小,所以就小朋友無上去滑雪,我覺得依個好好玩,轉頭再up埋其他相俾你睇,記得一去到要book左位食晚飯先,因為好full,本身去到果晚想食炭火燒,不過full晒,所以book左第二晚

男爵府

畀面勳章

phoebe^^ 發表於 14-1-6 20:39
我上次只留左喺piano果邊,因為我二拖三小,所以就小朋友無上去滑雪,我覺得依個好好玩,轉頭再up埋其他相俾 ...
我地都唔打算滑雪只玩雪dull雪車, 你小朋友玩果隻for 幾歲? 玩雪唔係係mountain 果邊? 你係咪book 包dinner & breakfast既房?
炭火燒即係咩? 有咩好食推介? 因我地會玩到第2日5點先走, 會係果度食 lunch, 果度温泉, 泳池正嗎? 唔好意思咁多問題!

大宅

回覆:mimiso 的帖子

我都是農曆年去Kiroro Piano,但上Hokkaido Resort liner 要出發前九日先可以book?是否已經無得book la?可否提供意見。
感謝!

男爵府

畀面勳章

DearDaniel 發表於 14-1-7 13:26
我都是農曆年去Kiroro Piano,但上Hokkaido Resort liner 要出發前九日先可以book?是否已經無得book la? ...
Hokkaido Resort liner web 寫by a week pior to travel day, 所以我遲D 先book. 你邊日出發?

大宅

我3/2先飞大阪,5/2由大阪飞北海渡。
2013年頭去過Kiroro,2個小孩好喜歡所以又去
從你說的酒店去keio plaza真的好近,我之前2大2细都係推住行李行地面,有點風雪都顶得住。

男爵府

畀面勳章

DearDaniel 發表於 14-1-7 14:27
我3/2先飞大阪,5/2由大阪飞北海渡。
2013年頭去過Kiroro,2個小孩好喜歡所以又去。
從你說的酒店 ...
哦, 你已經住過, 咁可以介紹下邊間餐廳咩好食? 其實我係會住 Hotel Gracery唔係 Keio Plaza, 只係以為 Keio Plaza 最近 Gracery!!! 但酒店已覆我 Century Royal 重近, just 1,2 mins by walk!

大宅

最深刻有間意大利餐廳要book,食物是ok,我地開酒,但好浪漫難忘。另外有一間食燒烤都ok呀,因我家公主食物敏感只要不出事就收货了。

大宅

想問下大家由邊個出口去Century Royal 近d,有冇得沿地下街去,因帶住兩個小朋友,thx!

首頁
12345...9

尾頁

跳至