爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

loftlo 發表於 14-1-7 20:19
我部車2012年12月落地,到而家都行咗24000km。
里數唔緊要,最緊要睇保養,部車唔係積木車、仲係精精神神有 …
我12年8月車, 到而家都行咗25000km.

複式洋房

DoReMi媽媽 發表於 14-1-7 22:33

你同我都睇嚟日日揸,路程都長喎。 我返工日日都行90 km,假日有時都有揸。
係呢,你部係乜野車呢? 我部係Stepwgn。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

loftlo 發表於 14-1-7 23:05
你同我都睇嚟日日揸,路程都長喎。 我返工日日都行90 km,假日有時都有揸。
係呢,你部係乜野車呢? 我部 ...
我冇返工,不過出去多數要行highway,真係差唔多日日都有出車,我老公都話我行得仲多過人哋返工,咁我都鈡意揸車,冇乜所謂,我部係2.4 previa。

複式洋房

2.4 Previa 應該大食過我部車,咁你一個月油錢應該多過我。

象牙宮

loftlo 發表於 14-1-8 20:34
2.4 Previa 應該大食過我部車,咁你一個月油錢應該多過我。
我老公有話我油錢多

公爵府

louisachausw 發表於 14-1-6 15:00
見d七人車十年但行得六萬幾,正常嗎?
我地架七人車係假日車,六年行左三萬都唔夠

別墅

回覆:十年車行六萬

見過有朋友一年先行3000 , 真係搭的士算把喇。

別墅

我香港架假日車一年行唔夠5000公里,大陸架車差不多四年行左150000公里

不過二手車行D車一定較錶,只係較得多定少既問題

複式洋房

嘩,我五六日車,6年都行成十萬

水晶宮

引用:Quote:loftlo+發表於+14-1-7+20:19+我部車2

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-01-07 發表
我2年車,行左4萬,日日揸,好多時HK, Kln ,NT

象牙宮

wcandtt 發表於 14-1-12 09:34
我2年車,行左4萬,日日揸,好多時HK, Kln ,NT
原來我唔止25000, 係27000, 我小過HK, 只識去time square n wan chai, 但就多Kln, NT.

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+14-1-12+09:34+我2年

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-01-12 發表
原來我唔止25000, 係27000, 我小過HK, 只識去time square n wan chai, 但就多Kln, NT. ...
Time Square 未泊過,乜街入?買幾多$免泊車?我成日泊Wan chai 再去 city super 買4、5百蚊嘢(平日),夠嗎?

象牙宮

wcandtt 發表於 14-1-12 09:54
Time Square 未泊過,乜街入?買幾多$免泊車?我成日泊Wan chai 再去 city super 買4、5百蚊嘢(平日),夠 …
喺耀華街轉入霎東街入停車場, 我冇留意佢要買幾多錢 灣仔你泊邊度? 我成日好怕泊灣仔, 啲商廈停車場好多時要入lift, 上次喺越秀入lift, 窄到。。。。。。

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+14-1-12+09:54+Time+

喺耀華街轉入霎東街入停車場, 我冇留意佢要買幾多錢 灣仔你泊邊度? 我成日好怕泊灣仔, 啲商廈 ...
大有大廈,都好窄,一係泊標位,但好難等!總之,有時搭地鐵最方便!

象牙宮

wcandtt 發表於 14-1-12 10:43
大有大廈,都好窄,一係泊標位,但好難等!總之,有時搭地鐵最方便!

係呀, 錶位好難等, 我好多時都係泊奧海或圓方, 之後地鐵過海。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Paris 發表於 14-1-6 15:50
我七人車返工用,假日間中,兩年行一萬咋
行咁少?

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+14-1-12+10:43+大有

係呀, 錶位好難等, 我好多時都係泊奧海或圓方, 之後地鐵過海。
好辦法喎

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我13年8月車,而家已經行左6千幾。平日加星期六新界九龍來回,主要行highway......

象牙宮

wcandtt 發表於 14-1-12 11:24
好辦法喎
不過奧海啲優惠就麻麻哋, 好似夠$300先得2個鈡, 圓方夠$180(定$200)就4個鈡, 夠$400就6個鈡, 約莫咋, 我記性麻麻哋, 但圓方一定優惠多過奧海, 兩個場都好泊, 夠闊。

民房

我一年行二萬。

首頁

尾頁

跳至