跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

我諗住7-8月帶兩個小朋友(8歲半/5歲)返去美國玩1個月 ﹐會有3星期係屋企 (houston), 另外個一星期諗住去la disneyland, san diego legoland等。。。有無人可以介紹下行程可點安排﹖ LA個邊甘多theme park﹐ 邊幾個值得去﹖阿仔想去carsland, 阿女就邊度都想去 ﹐有得玩就得。

男爵府

July August... 好多人架喎....

伯爵府

好媽媽勳章

BossCatCat 發表於 14-1-8 23:59
July August... 好多人架喎....
無計﹐要就返香港放假

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 ivyscyip 的帖子

up up!

準備買機票。。。。legoland 兩日夠玩嗎﹖再加一日california dreamland 另外﹐LA有乜野好玩 (e.g. hollywood, etc.)

呢個trip 好有意思﹐順便慶祝我爸70大壽同埋爸媽結婚40周年。。。大家幫幫手plan下﹗

男爵府

I am going in early June.. just San Diego... legoland and san diego zoo, and around old town...

have you made hotel reservation yet? what's your buget?

大宅

引用:回覆+ivyscyip+的帖子up+up!++準備買機票。

原帖由 ivyscyip 於 14-02-11 發表

up up!
Legoland 2 日夠。加San Diego 可玩4日。OC 即Disney 2-3 日。temecula在中間,有winery tour。又可去Catalina island explorer /jeep tour。上到LA可去universal studio,museum tour。去smart destination.com 買Go San Diego 同Go LA card最抵玩。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:BossCatCat 的帖子

Not yet made hotel reservations...I am thinking about spending a day in the legolans hotel. Budget is flexible...

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+ivyscyip+於+14-02-11+發表回

原帖由 lottieclee 於 14-02-12 發表
Legoland 2 日夠。加San Diego 可玩4日。OC 即Disney 2-3 日。temecula在中間,有winery tour。又可去Catal ...
A winery tour would be nice...at least for my folks. Thanks for the suggestions!

大宅

引用:Not+yet+made+hotel+reservations...I+am+t

原帖由 ivyscyip 於 14-02-12 發表
Not yet made hotel reservations...I am thinking about spending a day in the legolans hotel. Budget i ...
Legoland hotel is super nice. Send you some pics. We stayed in the pirate themed room last time we went

大宅

回覆 lottieclee 的帖子

我也買了機票在7月中帶兩個(7及4)去3weeks美國中部探我妺妹一家四口(小朋友13及10),現計劃去LA 還是florida.
請問我們一行7人租車還是 flight better?? 那個會平些?
還有酒店可以在那裡search及可找到平的??
對不起,有這麼多問題!!

大宅

請問可參考妳的行程嗎?
會住在那酒店?
妳是一個人帶兩個嗎?
謝謝!!

伯爵府

好媽媽勳章

muimuiy 發表於 14-2-26 10:10

請問可參考妳的行程嗎?

我也是住中部的﹐德州。我地一家4口去。

我未plan LA個程的﹐應該會一家四口+我爸媽+我婆去LA。我地會由屋企飛LA﹐再租車四圍去。我地好flexible, 租車亦方便﹐有4個司機。

orlando都好玩﹐不過我地諗住去LA順路D。下次去就應該玩東北部。

大宅

我會先到妹妹家,
因我一帶二,唔敢自己四圍走。
妳會是分兩架車還是租一加大車??

伯爵府

好媽媽勳章

muimuiy 發表於 14-2-26 12:08

我會先到妹妹家,
應該租一架大車。你熟唔熟美國先﹖自己一個搞得掂嗎﹖

我係美國大﹐所以非常熟悉。我唔覺得係去旅行而是返屋企。如果係去旅行的感覺﹐一拖二比較麻煩。

大宅

我唔熟美國,只是去過幾次探妹妹,今次是第一次一拖二,所以更加要先到妹妹家.
我們如果7個人,只有妹夫(美國人)比較熟美國,由佢駕車.
如租大車可去那裡訂及約幾$一日??
thanks.

伯爵府

好媽媽勳章

muimuiy 發表於 14-2-26 13:18

我唔熟美國,只是去過幾次探妹妹,今次是第一次一拖二,所以更加要先到妹妹家.

那你一定要租大車啦。美國的租車公司(hertz, avis) 都有大車租的﹐幾錢就唔知﹐我媽試過租9座位。你要預鬆D﹐你兩個細的要坐carseat, 7人車會逼。

大宅

明白!我上網search吓! 希望大家都有個愉快假期
唔該哂!!

別墅

回覆:去LA/San Diego玩的行程安排

我也想問下,我7月去LA一星期,想住Disney land 內的酒店,邊間好d?另外我們會自己揸車,打算住一晚Disney Land,一晚Lego land Hotel,另外再去環球影城,outlets,大峽谷,有酒店推介嗎?謝謝

伯爵府

好媽媽勳章

引用:我也想問下,我7月去LA一星期,想住Disney+

原帖由 kahey 於 14-05-13 發表
我也想問下,我7月去LA一星期,想住Disney land 內的酒店,邊間好d?另外我們會自己揸車,打算住一晚Disney ...
Disneyland hotel have all different prices....it all depends on ur price range. I booked for Howard Johnson hotel next to Disneyland....I think it has a waterpark in the hotel

男爵府

kahey 發表於 14-5-13 18:13
我也想問下,我7月去LA一星期,想住Disney land 內的酒店,邊間好d?另外我們會自己揸車,打算住一晚Disney ...

It maybe a little bit rush to do everything you mentioned within 1 week...

There are a lot of reviews from www.tripadvisor.com - from hotels to sightseeing to restaurants... I usually look at the reviews there to make my travel plans.

首頁

尾頁

跳至