懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:點解我bb 會咁?

阿B 13日大全埋身啜,你可以食之前幫佢換左片片先,然後開始食,如果佢開始當你乳頭係奶咀的話,你就開始用手整開佢嘴仔.....但唔好等佢好餓先比佢食....加油呀

男爵府

引用:Quote:原帖由+布丁媽媽+於+14-01-11+發表喜

原帖由 Jorgina 於 14-01-11 發表
佢唔願訓,我比多2安奶粉都係喊..
扭抱搞到我同老公要夾住佢訓...
唔好比佢習慣一齊訓,同埋唔好成日抱慣佢,先前我女岩岩出世又係咁,之後我唔抱佢由佢喊,只要佢唔喊到面青青我就由佢。如果唔係辛苦個個就係你

子爵府

回覆:點解我bb 會咁

16日即係第三個星期,好可能係猛長期,唔好理佢啜幾耐,比佢食放題啦

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

回覆:點解我bb 會咁?

大宅

引用:Quote:原帖由+之mama+於+14-01-11+發表我個

我夜晚堅持左半個月喇,呢幾日佢太誇張,唯有補奶粉.. 仲扭抱... 而家啲bb 咁快識呢啲...

...
同我個b 一樣,我投降左,比左奶咀佢啦

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-11+發表我

原帖由 hilaryashley 於 14-01-11 發表
原來有jm都同病相憐我老公要返工所以都唔想叫佢起身⋯最攞命係攪一輪就放低佢俾佢訓,一放低就聽到 ...
睇下睇下,原來好多b 都係咁,我下奏同你一樣,啜奶,啜足3個鐘頭,啜下訓下,放低又喊,濕少少片都喊。。心力交瘁
結果我比個奶咀佢,泵出黎比佢飲,你都試下啦

大宅

引用:阿B+13日大全埋身啜,你可以食之前幫佢換左

原帖由 yuenmanapple 於 14-01-11 發表
阿B 13日大全埋身啜,你可以食之前幫佢換左片片先,然後開始食,如果佢開始當你乳頭係奶咀的話,你就開始用 ...
我而家都係通常換片先再餵佢...
夜晚有時埋完身我係咁易同佢掃下風,
佢就好精神,跟住仲痾屎痾尿,
換完片又再扭食...........

大宅

回覆:Jorgina 的帖子

食人奶啲大便會好密架,幾乎餐餐痾一次,一痾完又好快肚餓,同埋埋身餵根本唔知佢食咗幾多,所以佢夠唔夠飽好難知

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-11+發表我

原帖由 hilaryashley 於 14-01-11 發表
原來有jm都同病相憐我老公要返工所以都唔想叫佢起身⋯最攞命係攪一輪就放低佢俾佢訓,一放低就聽到 ...
我case 完全同你一樣呀,琴晚我埋身餵到好耐,餵到佢訓著我就輕輕擺佢落床,一落床佢即擘大眼扭,之後頂唔順我同老公同佢一齊訓,包被包著佢放係中間,即刻可以訓2個半鐘...

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+nataliepml+於+14-01-11+發表

16日喇,啲時間仲係好唔穩定..
因為bb未分到日夜所以會咁,試下日頭比佢多d清醒既時間,換片果陣同佢講野,拖長少少時間,夜晚盡量唔好有聲,快快地換片,等佢適應日夜既分別

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

別墅

補下奶粉休息下la~

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-11+發表佢

原帖由 Hiulam.C 於 14-01-11 發表
唔好比佢習慣一齊訓,同埋唔好成日抱慣佢,先前我女岩岩出世又係咁,之後我唔抱佢由佢喊,只要佢唔喊到面青 ...
佢而家10幾日人仔我又唔忍心睇住佢係咁喊.. 佢喊時又驚佢唔知有咩唔舒服... 但最好的戒抱方法就係由得佢嗎?

大宅

引用:16日即係第三個星期,好可能係猛長期,唔好

原帖由 chan_chi_mun 於 14-01-11 發表
16日即係第三個星期,好可能係猛長期,唔好理佢啜幾耐,比佢食放題啦
佢朝早只飲80ml, 之後就訓得好好...
係夜晚會突然大食啲... 試過埋身20分鐘後仲要補60ml 奶粉....

大宅

引用:滿月之後時間先會開始定少少,得幾日/10幾

原帖由 markey 於 14-01-11 發表
滿月之後時間先會開始定少少,得幾日/10幾日,係會亂,狂啜一來係搵安全感,二來幫緊你上奶

...
我成日都係諗住佢得10幾日就咩都由得佢,但好多人都話唔好比佢抱咁多,訓咁多,但我真係控制唔到,佢一訓我就訓,佢醒左,我唯一方法另佢唔喊就係比佢啜....... 我乜都唔識....

大宅

引用:Quote:原帖由+hilaryashley+於+14-01-11+發

原帖由 dreambms 於 14-01-11 發表
睇下睇下,原來好多b 都係咁,我下奏同你一樣,啜奶,啜足3個鐘頭,啜下訓下,放低又喊,濕少少片都喊。。 ...
奶咀佢食唔得耐,有時食幾下就繼續喊..
有時食住訓但訓唔冧,一放低佢就喊...

男爵府

引用:食人奶啲大便會好密架,幾乎餐餐痾一次,一

原帖由 haululu 於 14-01-11 發表
食人奶啲大便會好密架,幾乎餐餐痾一次,一痾完又好快肚餓,同埋埋身餵根本唔知佢食咗幾多,所以佢夠唔夠飽 ...
我呢兩日(24小時計)補兩餐粉,其餘泵+埋身,一定食咗咁上下分量,點解唔係你所講食完就屙?呢兩日只屙一次,為佢啲屎尿好憂心,因為排洩代表吸收。之前已經因為食唔夠而輕磅兼黃疸。

大宅

回覆:arcBB 的帖子

會唔會喺奶粉唔啱食呀

大宅

引用:Quote:原帖由+haululu+於+14-01-11+發表食

原帖由 arcBB 於 14-01-11 發表
我呢兩日(24小時計)補兩餐粉,其餘泵+埋身,一定食咗咁上下分量,點解唔係你所講食完就屙?呢兩日只屙一次 ...
我bb之前就喺全人奶攪到黃疸退得好慢又唔夠飽,差啲出唔到院,之後我減少餵人奶,阿b啲黃疸同體重先好返咋

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+markey+於+14-01-11+發表滿月

子爵府

回覆:點解我bb 會咁

大家人奶bb黃左幾耐?我b女今日岩7日大,尋日開始泵(3安一餐)同埋身食,埋身同大家差不多,食十幾分鐘就好累瞓左,但放低就喊,要重覆起碼3次,但夜晚都算ok,瞓到3-4個鐘

首頁

尾頁

跳至