懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-12+發表我

原帖由 markey 於 14-01-12 發表
餵人奶半夜唔埋身/泵,會追唔切奶,我食左1年,全年都係半夜起身泵,戒左夜奶都係。

...
我琴晚真係貪訓,12點幾訓到4點幾,之後換片餵奶粉,分2次餵, 搞到6點幾7點... 之後比99睇住到10點幾... 先再泵,係就比平時多左奶,但我知應該係泵密啲先上奶嘅..

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+markey+於+14-01-12+發表餵人

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-12+發表我

原帖由 markey 於 14-01-13 發表
你隔咁耐先泵,泵出來多左係假像,你想上奶快,2個方法,一你全埋身包括半夜,一係2個鐘泵一次包括半夜。
...
其實點分配照顧bb 同泵奶嘅時間,泵奶我要泵起碼半個鐘,跟住餵奶掃風換尿片,自己仲要不停食飯飲湯,24小時完全無得休息。我已經唔夠訓開始頭痛,再係咁坐月都無休息過..... 想問下,人奶無奶粉咁飽,如果想bb 訓好啲,凌晨樽餵人奶可唔可以餵多啲?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+markey+於+14-01-13+發表你隔

大宅

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-13+發表其

首先你有無人照顧你?例如99、老公,有同你處理不同。
有人照顧,你埋完身立即隊個b比佢地掃風,自己即訓, ...
其實我有陪月朝9晚5.. 加一個廢柴工人.. 但我陪月都好麻麻.. 又冇教我點泵先上奶同埋幫我b 調時間食奶.. 冇咩strategy .. 我當佢齋黎煮飯同餵b.. 佢又唔同我夾返bb 食奶同我泵奶嘅時間.. 工人好廢有等於冇..

埋身我ok 呀.. 但完全冇時間休息囉夜晚.. 我而家已經泵開,點就返時間埋身? 好似而家咁.. 4:40pm bb食完奶.. 陪月見我訓教冇叫我.. 我起身後7點泵完.. BB 差不多8點就要食.. 我點埋身呢?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+markey+於+14-01-13+發表首先

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Jorgina+於+14-01-13+發表其

複式洋房

引用:Quote:原帖由+hilaryashley+於+14-01-11+發

原帖由 dreambms 於 14-01-11 發表
睇下睇下,原來好多b 都係咁,我下奏同你一樣,啜奶,啜足3個鐘頭,啜下訓下,放低又喊,濕少少片都喊。。 ...
我B仔今日18日,本來都上左奶,餵得幾好突然今天唔夠奶,B仔食唔飽唔肯瞓。補左奶粉俾佢。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+dreambms+於+14-01-11+發表睇

大宅

引用:Quote:原帖由+markey+於+14-01-13+發表人奶

同堆你又埋身又泵係無時間抖。一你全埋身,包括夜奶,一係搵一日半夜你老公餵奶粉你至泵奶比第二晚。以後夜 ...
見你地有咁多成功例子,我梗係想堅持啦,況且有陪月煮同燉湯飲,有哂條件都想比bb 飲人奶啦.. 但新手又加上身邊嘅人唔係成日得閒幫手,所以而家那手唔成勢.... 我呢兩晚餵奶粉,所以都有儲到3餐奶係雪櫃,凌晨可以餵,但驚3oz 人奶不如奶粉飽.. 如果bb 食左3oz 幾樽餵人奶,依然口擘擘仲想攞野食,仲要餵嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+dreambms+於+14-01-11+發表睇

原帖由 margaretwan168 於 14-01-13 發表
我B仔今日18日,本來都上左奶,餵得幾好突然今天唔夠奶,B仔食唔飽唔肯瞓。補左奶粉俾佢。

...
上左奶嘅意思即係你知自己一谷奶就夠餵bb?

首頁

尾頁

跳至