親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問帶小朋友去越南好唔好玩

我想帶小朋友去越南玩,唔知有無好介紹???
Thanks!!!!

子爵府

Re: 請問帶小朋友去越南好唔好玩

如果去沙灘,都幾好玩。
之前另一個 topic 有講過 --->Click Here
我今年七月都會去玩,
仲有個女兩個同學仔o既 family 一齊去
我地會去 mui ne 度住 resort
打算住呢間 --->Romana Resort

話時話,點解妳會有興趣呢?
因為好少會諗去越南玩,仲要帶細路

複式洋房

Elim_mama
Thanks
放暑假想去玩,好多地方都去過,咁橋兩個電視台都介紹越南,
但係又無人識去過,咪上來問一問,唔該哂.
妳哋七月係自己去,唔係join團咩?

子爵府

基本上我去親旅行都係自由行,從未跟過團
因為我好 enjoy 乜野都由自己攪o既過程
而且可以自己 plan 行程,鐘意點玩就點玩
越南 d 團o既行程十年如一日,
由開放初期到而家都係咁,一d 進步都無
之但係越南其實好大,風景好靚,
南越同北越又好唔同,都要去好多次先玩得晒
其實舊年已去過 mui ne,mui ne 我自己都去過兩次
今次做盲公竹,帶阿女d 同學仔一齊去,所以再去
下年我想去富國島,真係好好好靚,
不過要再轉內陸機先去到,所以下年先去
襯富國島仲未比外國人玩殘o既時間去會平 d
其實好多鬼佬同日本人去越南自由行
攪到 d 野貴左好多﹗

複式洋房

越南美麗的地方在中部,很多resort及沙灘。但胡志明市或河內,小朋友去會好悶,呢兩個城市,主要睇法式古建築,吃一些特色的越南小食,在市內沒有可供小朋友玩樂的地方,一係去中部D resort,如果去大城市,我建議妳唔好同小朋友去!

首頁

尾頁

跳至