烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇jm 家中正用緊可分享下,我想請問邊個牌子好呢?洗得乾唔乾淨?實用嗎?用電量及用水量會很高嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我響外國, 用雜嘜, 因為見個內籠同d 有牌子既一樣, 洗得都乾淨. 不過下次再買洗碗碟的話, 我會著重搵部靜d 既機.

我隔日至開機, 用水量同以前我日日洗碗一樣. 我覺得好實用, 有左佢簡直係救我一命.

別墅

回覆:angieshum 的帖子

我以前用部Siemens細機(benchtop果隻),好好用!好滿意,用咗5-6年都無壞過!highly recommend !

大宅

引用:我響外國,+用雜嘜,+因為見個內籠同d+有牌子

原帖由 bosch 於 14-01-15 發表
我響外國, 用雜嘜, 因為見個內籠同d 有牌子既一樣, 洗得都乾淨. 不過下次再買洗碗碟的話, 我會著重搵部靜d ...
thx 唔該哂!

大宅

引用:我以前用部Siemens細機(benchtop果隻),好

原帖由 Princema 於 14-01-15 發表
我以前用部Siemens細機(benchtop果隻),好好用!好滿意,用咗5-6年都無壞過!highly recommend !

...
係咪即可洗6套果套?我正睇梗擺位同來去水問題,多數會買,如果升高放上架,唔知安唔安全?

Princema  我唔知係咪6套,但一定係坐benchtop果隻,我廚房都好細,放咗部機佔咗好多位,但我都覺得係值得,雖然大件物件都要手洗但都save好多時間!我果部同部洗衣機用相同出水位。   發表於 14-1-17 00:03

大宅

Siemens good!
I have the large 12 setting machine for a year, squeaky clean, especially the greasy dishes and those hard to clean things like sieves. It is known that dish washer saves water (not sure saving about electrcity, but worth it)
I had the Zanussi for 10 years before that, never had a problem either.

大宅

引用:Siemens+good!I+have+the+large+12+setting

原帖由 twolilmonkeys 於 14-01-16 發表
Siemens good!
I have the large 12 setting machine for a year, squeaky clean, especially the greasy d ...
Hi, thanks for your reply!Do you think any different with Zanuss and Siemens? Actually, I wanna to buy the large one, but my kitchen is not enough area ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:Quote:angieshum+發表於+14-1-16+08:14+Hi,

原帖由 愛下廚 於 14-01-27 發表
siemens has 45cm model
have you checked it?
有,正睇梗呢部,今日叫咗師傅上來睇位 但有來去水問題、擺放位置問題,應該要鑽櫃面先ok...要過年後先搞

子爵府

請問乾唔乾淨架?D漬同油GE碗碟OK MA?
我C6成日洗碗都要成粒鐘架

大宅

引用:請問乾唔乾淨架?D漬同油GE碗碟OK+MA?我C6成

原帖由 huiwo太太 於 14-01-27 發表
請問乾唔乾淨架?D漬同油GE碗碟OK MA?
我C6成日洗碗都要成粒鐘架
睇過舊 post , 好多 jm 都話'立立令'

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:Quote:angieshum+發表於+14-1-27+23:23+有

原帖由 愛下廚 於 14-01-28 發表
O..要鑽LONE
係啦,冇計

大宅

引用:有冇jm+家中正用緊可分享下,我想請問邊個

原帖由 angieshum 於 14-01-15 發表
有冇jm 家中正用緊可分享下,我想請問邊個牌子好呢?洗得乾唔乾淨?實用嗎?用電量及用水量會很高嗎?

...
我都係外國用緊Siemens 大機,幾乾淨,都靜。

大宅

回覆:洗碗碟機一問

我剛買左部飛歌牌,洗6套碗碟的size,好好用,好乾淨,洗完D碗碟是爽的,我是每日一機,因第一個月用,未知水電費如何,但的確係幫到我好多!

複式洋房

angieshum 發表於 14-1-27 23:23
有,正睇梗呢部,今日叫咗師傅上來睇位 但有來去水問題、擺放位置問題,應該要鑽櫃面先ok...要過 ...

我都想緊. 你叫左西門子師傅? 睇位收費幾多? 我要將現有廚櫃改間格, 好似好大工程.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至