跳至

首頁
12345...26

尾頁

別墅

Re: 07年英藝n1大召集...媽咪會所!!

Soniang:

無問題, 我地會保持聯絡, 因為大家小朋友都會讀英藝, 第二時可以成日見到, 我個人覺得大埔區學校不外乎得幾間, 浸信會, 禮賢會 ..........都OK!! 以上全部都係非牟利有學劵既學校!!如果你身邊有朋友既小朋友讀呢d學校, 可以比較一下, 如果你家庭經濟可以負擔得到, 可以選私立幼園, 如安基司, 寶兒....都好, 只係$$....!! :lol:

複式洋房

Desmond520,

我都有諗過禮賢會, 浸信會, 因為有學券. 我阿仔多數婆婆湊返學, 因我每日都帶佢入太和然後返出紅磡返工. 所以可能放假先自己送佢上學. 但 總有機會見

別墅

Soniang:

原來你係兩職媽咪, 真係好辛苦, 因為我以前都試過要返工又要湊小朋友的滋味 你就好啦, 有媽咪幫你, 努力加油呀!!
該用戶已被刪除

複式洋房

Desmond520,

係啊我要返星期一至五, 都算好彩 同埋放工都算準時, 因為放工我又會湊佢返奶奶到吃飯, 之後先番屋企, 好在我唔洗煮同都近奶奶家. 但這幾天老公要開夜加上又病了所以無接佢回家, 但我有時間都有去媽家同阿仔玩完吃埋飯先走, 有時見佢咁得意都唔捨得, 無法啦老公又病唔想野佢, 但佢好似有D咳.

Soniang

[quote]
Desmond520 寫道:
Soniang:

原來你係兩職媽咪, 真係好辛苦, 因為我以前都試過要返工又要湊小朋友的滋味 你就好啦, 有媽咪幫你, 努力加油呀!! .

別墅

Soniang:

係呀!!大人有病, 可以既話就吾多同小朋友一齊, 我個仔呢排病左, 要看兩次醫生先得!! :-( :-( :-(

洋房

有無學劵
英藝學費都好貴啦

洋房

各位大/小朋友
小心身體
暑假後我們要開學啦

複式洋房

Desmond520,

多謝提點, 希望你個囝囝快d好番. 身體健康.

Soniang

別墅

Soniang:

[size=x-large]Thanks!!

複式洋房

hi, 我個女都係8月n1上午班,大家可能對學卷有好多疑問,其實n1就一定無學卷la,即使私立幼稚園同你講己批出學卷制,也只適合今年9月入讀k1至k3的小朋友,如果要08至09年入讀k1的小朋友,即使你讀開的私立幼稚園己有學卷,也?必須願意轉入非牟利的行列,才可繼續亨有學卷,否則就只有原校升上k2的小朋友才可享有學卷,所以

複式洋房

有冇人呀?

洋房

hello
我個仔都係n1上午班

複式洋房

7月7日你地會唔會去家長會呀?我就一定去la.

洋房

當然出席啦

原文章由 sunson2001 於 07-7-1 19:17 發表
7月7日你地會唔會去家長會呀?我就一定去la.

複式洋房

Desmond520,

我囝囝係 2005年11月1日出世, 多謝你比我d意見, 囝囝星期六雖然病病地去interview但佢成功了. 面試完就即刻知道成績. 同埋要交埋600元留位費. 填表時填了上午國際班, 是否雖要再通知入那班架. 我本來比佢今年12月開學, 但覺得唔抵所以諗住轉下年2月下學期先開始比佢讀.想佢大小小識表達多d同想佢學下戒片. 你覺得點呀?

Soniang

[ 本文章最後由 soniang 於 07-7-3 17:03 編輯 ]

別墅

Soniang:

我識好多細仔媽咪(戒乎年尾出世), 都會係一或二月先比小朋友開學, 因為年歲足d, 佢地應為好d, 我覺得是乎個人喜歡, 如果你覺得自己個小朋友好似比個月數的小朋友發展得快d, 甘可以嘗試比佢地足兩歲讀, 相反如果比較發展慢d, 就可以廷遲讀!!始終要timming要岩, 如果吾係, 赫怕個小朋友就麻煩了, 我都係睇下阿仔慣吾慣作觀察, 所以你既憂慮亦係我既憂慮!! :loveliness:

男爵府

原文章由 boocat 於 07-7-3 16:44 發表
當然出席啦

请問知唔知幾多點?

因為我到依家都無收到通知...

複式洋房

原文章由 Desmond520 於 07-7-3 20:46 發表
Soniang:

我識好多細仔媽咪(戒乎年尾出世), 都會係一或二月先比小朋友開學, 因為年歲足d, 佢地應為好d, 我覺得是乎個人喜歡, 如果你覺得自己個小朋友好似比個月數的小朋友發展得快d, 甘可以嘗試比佢地足兩歲 ...

Desmond520,

多謝你的意見. 我會睇下佢這幾個月的進度. 因為我覺得佢比其他小朋友學得遲. 同埋我好擔心佢在學校失控, 佢好野蠻好大脾氣.

Soniang

洋房

5月交0左一個月學費 + 做校服
同時有封信通知7/7 開家長會
2:30 - 3:30

原文章由 Aprmum 於 07-7-4 12:34 發表

请問知唔知幾多點? 因為我到依家都無收到通知...

首頁
12345...26

尾頁

跳至