樓市動向

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

引用:不過我個主任係後生仔黎,仲要新新地果隻,

原帖由 ccgo 於 14-02-04 發表
不過我個主任係後生仔黎,仲要新新地果隻,都唔知佢做唔做野呢?
間歇性吹下佢,如果晤係佢晤做嘢

複式洋房

我12年 6月申請, 到而家都年半有多...但一D 消息都無, 打去問, 佢次次都係同一個答案, 由於太多人申請, 所以要等, 等通知啦, 但排第幾, 排幾耐, 而家到第幾個, 通通都係唔知...真係好無透明度....乜都係佢講晒...

別墅

引用:我12年+6月申請,+到而家都年半有多...但一D

原帖由 kampan 於 14-02-06 發表
我12年 6月申請, 到而家都年半有多...但一D 消息都無, 打去問, 佢次次都係同一個答案, 由於太多人申請, 所 ...
邊條村?

大宅

回覆:房協“3代同堂計劃”一問、

真係太多人排,如果分到,雖然要用一筆錢裝修、但最好都係要咗佢、唔係有排等!之前我嗰個主任咁講

別墅

引用:真係太多人排,如果分到,雖然要用一筆錢裝

原帖由 YukiCc 於 14-02-06 發表
真係太多人排,如果分到,雖然要用一筆錢裝修、但最好都係要咗佢、唔係有排等!之前我嗰個主任咁講:bashful ...
實要啦,而家出面搵晤到架喇

複式洋房

llaallaa3413 發表於 14-2-6 16:16
邊條村?

乙明村, 都差唔多兩年....仲係無聲無氣

別墅

引用:Quote:llaallaa3413+發表於+14-2-6+16:16+

原帖由 kampan 於 14-03-11 發表
乙明村, 都差唔多兩年....仲係無聲無氣
無了期等!我都最近入左紙,佢都話可能要等幾年,因為我地呢啲個優先次序係最低架,就算係有單位都分左俾啲問題家庭先。唯有慢慢等

大宅

我準備同我男朋友結婚……我地落去本身住果度辦公室問,佢話要住滿一年或有特別原因先可以加快搬!但我地條村如果三人單位果幾座得好少單位

別墅

引用:我準備同我男朋友結婚……我地落去本身住果

原帖由 meiyee322 於 14-03-11 發表
我準備同我男朋友結婚……我地落去本身住果度辦公室問,佢話要住滿一年或有特別原因先可以加快搬!但我地條 ...
咁我又晤知要等一年先可以申請!但係晤洗一定係3人單位架,可以係大單位不過有可能要同父母一齊搬個大單位!

大宅

引用:Quote:原帖由+meiyee322+於+14-03-11+發表

原帖由 llaallaa3413 於 14-03-11 發表
咁我又晤知要等一年先可以申請!但係晤洗一定係3人單位架,可以係大單位不過有可能要同父母一齊搬個大單位 ...
我意思系想分戶,但佢叫我試三代同堂個計畫先!!我都知可以同未來99一齊住,但每層只有近垃圾房多一間近垃圾房個戶先有房!細單位得二百幾呎,真系好細

複式洋房

llaallaa3413 發表於 14-3-11 10:03
無了期等!我都最近入左紙,佢都話可能要等幾年,因為我地呢啲個優先次序係最低架,就算係有單位都分左俾啲 ...
我今日先又打左去問, 點知佢答得鬼咁玄, 又話D單位Full 晒, 但我係度住, 出出入入都見到唔少空置既單位, 但又一直未見有人入伙喔....真係奇怪到爆, 唔通果D係凶宅???
但我真係等左好耐, 加上而家為左個仔, 成日同屋企人有頂撞, 真係好煩...

大宅

回覆:kampan 的帖子

你住緊邊度呀?

複式洋房

csiusin 發表於 14-3-14 16:10
你住緊邊度呀?

沙田既乙明村!!!

大宅

個計劃即係??細屋換大屋?定做分户一開二??我就黎四代同堂!我想換大啲屋!!

複式洋房

chababycha 發表於 14-3-17 10:16
個計劃即係??細屋換大屋?定做分户一開二??我就黎四代同堂!我想換大啲屋!!

...
有兩個情況: 可以由細屋換大屋, 或地分多一間細屋

複式洋房

回覆:kampan 的帖子

我都等緊呀!我10年申請!到而家都未有聲氣

大宅

唉……四月頭剛加我名入我奶奶屋契度……都月尾啦~仲一個電話都未打黎比返我地!!

大宅

引用:聽講依家截止咗申請、如果有意申請、最好親

原帖由 YukiCc 於 14-01-21 發表
聽講依家截止咗申請、如果有意申請、最好親自去問下。我12年申請、幸運地一年後就分配到、不過間屋上一手住 ...
請問要點先合資格申請?

大宅

引用:Quote:原帖由 YukiCc 於 14-01-21 發表聽講

原帖由 陸嘉妍 於 14-05-07 發表
請問要點先合資格申請?
本身老公屋企住房協屋,結婚之後有bb可以申請分户,三代同堂計劃

大宅

引用:Quote:原帖由+陸嘉妍+於+14-05-07+發表請問

原帖由 YukiCc 於 14-05-07 發表
本身老公屋企住房協屋,結婚之後有bb可以申請分户,三代同堂計劃
請問系屋邨辦事處申請?還是樂富?

首頁
12345...11

尾頁

跳至