跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友今年讀浸信會幼稚園。 12月註冊時打去學校問,職員話要註冊後就會比褓姆車資料我。

上個星期去學校比留位費,老師比咗4 架車嘅電話我,今日逐間打去問先知大鑊,原來連唯一一架車,舊年賣咗

再打去學校問,老師話現有學生,全部都靠父母/工人帶返學。。。最worst case, 要搵另外一間自己有車嘅學校。。。。

唉......Life is full of ups and downs

大宅

mrskidult 發表於 14-1-17 11:11
小朋友今年讀浸信會幼稚園。 12月註冊時打去學校問,職員話要註冊後就會比褓姆車資料我。

上個星期去學校比 ...
你住邊? 幫你問人呀!my girl is k3 now, ^0^

大宅

引用:Quote:mrskidult+發表於+14-1-17+11:11+小

原帖由 bluerain_baby 於 14-01-17 發表
你住邊? 幫你問人呀!my girl is k3 now, ^0^
我住大尾督呀。

大宅

回覆:大鑊.....而家先知冇褓姆車

我都住呢頭,係無咩校車經架,我個間甘arm有,但因係幾間學校包左,所以其他學生,你可否接到佢放學呀?

大宅

引用:小朋友今年讀浸信會幼稚園。+12月註冊時打

原帖由 mrskidult 於 14-01-17 發表

上個星期去學校比 ...
點會要註冊先比資料呀,12月我去學校簽名,我問校長,佢立即比左4間保姆車果張紙我,你會唔會打電話去其他學校問下有冇位?或者叫工人姐姐接送ok嗎?

大宅

引用:我都住呢頭,係無咩校車經架,我個間甘arm

原帖由 北京狗 於 14-01-18 發表
我都住呢頭,係無咩校車經架,我個間甘arm有,但因係幾間學校包左,所以其他學生,你可否接到佢放學呀?

...
請問可唔可以pm校車資料比我呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+mrskidult+於+14-01-17+發表

原帖由 ms.kalam 於 14-01-18 發表
點會要註冊先比資料呀,12月我去學校簽名,我問校長,佢立即比左4間保姆車果張紙我,你會唔會打電話去其他 ...
係呀,我當日喺註册日打去問㗎,唸返起好後悔冇即日當場問老師.

如果工人姐姐接送,時間好難安排;流連街頭或side車錢來回……真係煩死.

大宅

知唔知林村有冇

複式洋房

回覆 Drabusam 的帖子

如果返街市對面個間浸信會, 林村有褓姆車

複式洋房

邊間浸信會?

大宅

引用:回覆+Drabusam+的帖子如果返街市對面個間浸

原帖由 cherry906 於 14-01-20 發表
回覆 Drabusam 的帖子

如果返街市對面個間浸信會, 林村有褓姆車
Thx

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:Drabusam 的帖子

林村有

別墅

下,請問邊間浸信會?
我住粉嶺,墟浸有校車到粉嶺ma?

大宅

kathy52088 發表於 14-1-21 00:08
下,請問邊間浸信會?
我住粉嶺,墟浸有校車到粉嶺ma?
Yes, I am talking about 墟浸.

You'd better to chk it out asap la.........

複式洋房

回覆 kathy52088 的帖子

粉嶺無

別墅

引用:回覆+kathy52088+的帖子粉嶺無

原帖由 cherry906 於 14-01-21 發表

粉嶺無
禁大獲!我之前見到有ga~
咁請問可以點做?

別墅

岩岩問左,叫我去學校拎資料再打去問校車~

大宅

OMG,,,,same case with mine.

The teacher answered me " the worst case is you have to find another kindergarten with own school bus"......

別墅

引用:回覆+kathy52088+的帖子OMG,,,,same+case+w

原帖由 mrskidult 於 14-01-21 發表

OMG,,,,same case with mine.
你住邊?

首頁

尾頁

跳至