跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今年3月o係聯合生, 我覺得聯合超好呀~~ 可以3月時啱啱開始收d大陸人3萬3, 所以我生時冇乜大陸人, so far住左7日都係見到兩個, 而且病房唔full house, 一間房6張床, 都唔full~~
我本來o係廣華掛號, 但35週時突然穿水, d水her her聲咁出黎, 亞b又冇調頭, 之前我34週見紅入廣華住左幾日, 出院時個dr.話如果穿水要快d入院, 驚d臍帶/ 脚仔跌出黎, 咁老公又o係上水返緊工, 所以我call左白車, 送左入聯合. o係有得compare下, 無論環境同人, 聯合都比廣華好好多~ 由於我一入去就send左去開刀, 好似冇乜遇過助產士, 所以冇意見!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

男爵府

原文章由 babyjason 於 07-8-25 10:54 發表

其實手術後半日到d阿姐就要你落床去洗手間,不過佢會扶住你,如果阿姐同你落過床,你又覺得無問題,你任何時間都可以落去嬰兒部睇bb.

我生果時因為發燒,我唔係餵母乳架,不過想返轉頭我好後悔點解唔餵母乳,如果生第二 ...

我都非常後悔冇堅持餵媽媽奶~~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

男爵府

原文章由 cactusk 於 07-8-25 13:12 發表
我會試餵母乳,但擔心手術後發燒,上一次做手術全身麻醉,之後嘔及發低燒,要三日才可以落,希望今次會好些,我想做半身麻醉,但有人說在脊椎打針,可能有腰痛的後遺症,你是全身還是半身麻醉?

...

我係做半身麻醉, 又係手術後嘔到七彩同有少少發燒, 但so far冇腰痛~ 我覺得打鹽水支針, 重痛過o係背脊o個支~

首頁

尾頁

跳至