自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

ilikethis2005 發表於 14-1-19 22:59
我今日見女廁多人,都叫佐就黎4歲既阿仔自己入男廁,雖然佢成功攪掂,但係佢唔夠高用尿兜又唔夠高洗手…我 ...
未係, 我有仔有女,
我仔有次要開大(6歲), 入到男廁出番黎, 話好污濁, 我叫佢去女廁, 其實佢都唔想, 但係咁細都情有可原...

禁止訪問

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:男孩子七歲,入女更衣室沖涼!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:直頭離譜啦,想當年我仔三歲跟我入女更衣室

原帖由 戀仔狂 於 14-01-19 發表
直頭離譜啦,想當年我仔三歲跟我入女更衣室都比班c9搵職員叫我仔出去啦,何況7歲
三歲咁細!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

包容下啦!只係小朋友!係屋企自己識沖涼,都唔等於出去更衣室無問題,我問過我仔,佢快6歲,屋企自己攪掂完全無問題!
我問佢係泳池得唔得!佢話唔係好得!我問點解,佢話,都唔夠高掛衫同毛巾!
佢講嘅好合理!一係就水流流行出黎先攞毛巾抺身著衫!
但你估只係女仔先怕比人望全身,男仔一樣唔想!同埋點知有無孌童嘅男人?
大家都係父母,唔好變相歧視帶著男仔嘅媽媽!

Jellybear999  講得啱  發表於 14-1-20 07:05
Sindy  同埋D水制好緊的, 我仔試過話扭唔到  發表於 14-1-20 01:11
tomobibi    發表於 14-1-20 01:08

公爵府

BK Milk勳章

係羅,你可以入更衣室咪唔怕大家眼望望,掉番轉係你老公帶住你個女呢?七歲係咪自己入女更衣室,萬一跌親、整親點算呀?其實冇乜問題羅,我諗在坐咁多位家長唔會覺得係咩問題,小朋友黎啫,好似講到有個小色魔咁!

公爵府

就係唔知點解d媽咪會咁唔體諒,其實更衣室都話可能無間格呀,連廁所擺明一格格都咁介意。大佬呀,你估我地d仔仔媽咪真係好想個仔入女廁咩,都係逼不得已姐,做媽咪都係擔心有變態佬姐,有錯嗎?
搞到我宜家如果老公唔得閒,我都廢事帶個仔去游水,連學游水都一定要選老公得閒既時段,免得要帶個仔去女更衣室俾人鬧,真係好無奈!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我自己就係女更衣室開聲鬧過一個唔知幾多歲既男仔應該大過我個女(我囡6歲)同佢娘親 事關佢個仔除左多眼之餘仲要多手拉開我個女件泳衣 點忍!幼稚園都有教男女有別啦 你驚你個仔比人搞 但個仔入到黎就去整其他女仔 變態養成記?諗起個男仔都火滾!我老公會自己一個帶個女去游水 無家庭更衣室就唔會去 等耐d都要 保護自己既小朋友係每一個父母既責任 無論係仔定女 唔係話人生女就大哂, 你個仔係寶人地個女係草呀 仲有好多家長跟本就唔會理自己個小朋友 係更衣室見唔少 所以現在我帶個女去女更衣室見到有男仔同個女差唔多大既 我選擇同個女快速着衫走人 番屋企先慢慢沖 費事一陣嘈交就唔好 反正屋企近唔怕

meia  全中  發表於 14-1-20 00:26

複式洋房

你開呢個post,因為你生女,
如果你生仔,你可能會開個post,
"有冇攪錯,亞仔7歲入女更衣室,竟然比人歧視”

其實我真係從不會係更衣室全裸,
一格格沖身著埋衫先出黎,
我真係覺得冇問題喎

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我最怪獸
我有仔又女,
但我唔鍾意俾人睇到我仔女D肉
就算係同性都唔鍾意
所以我只去有家庭更衣室既泳池

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

呢個post好有潛質成為地裂post

今日係德褔,我同個女去商務印附近的洗手間

排隊之際

一個好高大的男生(去到我肩,我165)

同佢阿媽有講有笑咁行出來,

我呆了一下

男生一表人才,講話有文有路,好自在咁行出去

耐人尋味

可能有人會話,男廁危險........

而且女厕一格格,怕咩啫,自私,你生女唔明......

倘若真的如此,不如干脆不分男女廁,男女更衣室吧

我先生帶女出街,會排殘廁

tomobibi  排殘廁??唔係唔得架咩..如果有人要用咁點算.  發表於 14-1-20 01:14
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

大宅

引用:Quote:原帖由+florapang0426+於+14-01-19+

原帖由 Pura_milk 於 14-01-19 發表
我唔係擔心可唔可以照顧到自己,我怕變態佬咋。
冇錯,小心d好,真係乜人都有,做媽媽的人諒解下。

大宅

呢個post令我諗起之前我地一家人去游水!換衫我大囡跟爸爸換!入到去大囡手指住你人地下面果到講!點解甘細

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:呢個post令我諗起之前我地一家人去游水!換

原帖由 GARNETT 於 14-01-20 發表
呢個post令我諗起之前我地一家人去游水!換衫我大囡跟爸爸換!入到去大囡手指住你人地下面果到講!點解甘細 ...
咁點解你係度,個女要跟爸爸呢?

GARNETT  吾洗用甘既公仔啊?我得一個囡同睇到既話吾洗佢跟爸爸喇  發表於 14-1-20 01:20
我要記得幸福......

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章

天氣冷要游泳, 我都怕個仔一個人去換衫會冷親, 試過濕水後除唔到件保暖泳衣, 又無家庭更衣室, 只好快快手去女更衣室換完即走. 我仔都覺唔好意思, 我都係用毛巾笠頭快手搞掂

大宅

突然諗到,如果佢入男廁發生咩事(未夠八歲計),個家長會唔會中左疏忽照顧兒童架

珍珠宮

好媽媽勳章

我仔又有, 女又有... 比係我, 見到有男仔係女更衣室, 會叫D女係入面著好先出黎, 仔既話, 我會同佢快手快腳搞掂叫佢自己出去等我.. 大家體諒一吓, 又唔係咩大事, 順手都教吓個仔, 第時點照顧自己, 一步步比佢獨立.. 老實講, 我個仔同其他仔都一樣, 勁唔鐘意跟阿媽入女廁/女更衣室.. 不過.. 開冷熱水真係驚佢整親, 係香港, 有幾多阿爸可以帶佢地去課外活動丫, 真係唔駛做咩?

其他JM有問, 咁女入男更衣室又點? 男仔既文化都唔同女仔, 佢地係更衣室fing fing吓咁都OK, 咁女入去實睇到, 但女更衣室唔同呀, 好多都包住的, 咁細個細路, 都無生理反應...

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

7歲,好細個,我覺得無咩問題

大宅

引用:Quote:原帖由+GARNETT+於+14-01-20+發表呢

原帖由 浩霆豬豬 於 14-01-20 發表
咁點解你係度,個女要跟爸爸呢?
因為我要同細囡換衫!我自己又要換!睇吾到個大!咪叫大囡跟爸爸!

子爵府

引用:Quote:原帖由+florapang0426+於+14-01-19+

原帖由 Pura_milk 於 14-01-19 發表
我唔係擔心可唔可以照顧到自己,我怕變態佬咋。
人地女仔怕咸濕佬,咸濕仔,但我地啲仔就唔可以怕有變態佬

我愛我個囝,愛到變做鬼..

首頁
34567...8

尾頁

跳至