想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

因某些原因同老公婚後一直都未嘗試成功圓房。 正考慮嘗試人工受孕,想問一下有無JM 知道成功率高嗎?

現在好痛苦,十五十六,唔知人工受孕會否是最好方法,失敗的話對身體有否影響呢? 但仲係處的話就直接做人工受孕會否好奇怪呢?

伯爵府

回覆:人工受孕成功率高嗎?

you should see sex therpist to solve ypur problem. even if you have baby by ivf, how about your sex life with yoyr hubby later?

複式洋房

引用:因某些原因同老公婚後一直都未嘗試成功圓房

原帖由 smile_hill 於 14-01-21 發表
因某些原因同老公婚後一直都未嘗試成功圓房。 正考慮嘗試人工受孕,想問一下有無JM 知道成功率高嗎? ...
人工受孕40%成功率

別墅

回覆:人工受孕成功率高嗎?

ivf 試管就30-50%, 視乎年齡,但iui人工只得15-20%㗎咋

大宅

回覆:zxzx 的帖子

Where can see sex therpist?

大宅

引用:ivf+試管就30-50%,+視乎年齡,但iui人工只

原帖由 Edithyuenwah 於 14-01-21 發表
ivf 試管就30-50%, 視乎年齡,但iui人工只得15-20%㗎咋
原來成功率咁低ga la..

禁止訪問

大宅

回覆 smile_hill 的帖子

你應該克服心理障礙,要同房成功,因為試管成功率很低的

大宅

引用:回覆 smile_hill 的帖子你應該克服心理障礙

原帖由 貝貝寶 於 14-04-21 發表

你應該克服心理障礙,要同房成功,因為試管成功率很低的 ...
已經見過sex therapist. 但都沒有改善,已經無晒辦法了

大宅

回覆:Edithyuenwah 的帖子

Ivf成功率係咁低嗎?

大宅

唔好甘先將自己的情緒平靜下來,然後跟先生多溝通

別墅

回覆:carryman 的帖子

因人而異啦!e.g. 對於輸卵管不通嘅人,都只可以依賴科技,有40%都叫係機會呀!唔做就0%…

不過亦有唔少人一次bingo, 10個入面有4個…睇下搏唔搏

大宅

引用:回覆 smile_hill 的帖子唔好甘先將自己的情

原帖由 貝貝寶 於 14-04-23 發表

唔好甘先將自己的情緒平靜下來,然後跟先生多溝通
其實都比之前冷靜左d ga la。之前同老公傾,有時講講下都忍唔住喊。
不過有時想同佢傾都唔敢,因為我知佢都唔開心

大宅

其实两夫妻应该坦白跟对方讲自己的想法,大家先可以有共识,好似我之前两次试管失败,钱又用得多自己自然压力很大,整日唔开心容易发脾气,好彩c6肯坐低问我,后来先好d,所以你应该好好的想办法,给机会大家了解一下吧,总有解决办法的

大宅

引用:回覆 smile_hill 的帖子其实两夫妻应该坦白

原帖由 貝貝寶 於 14-04-24 發表

其实两夫妻应该坦白跟对方讲自己的想法,大家先可以有共识,好似我之前两次试管失 ...
謝謝你呀!
Btw, 想問下你在那裏做ivf 呢?

由見醫生到可以進行ivf 大慨要幾耐時間呀?

大宅

我二次在香港,一次在大陆

大宅

回覆:smile_hill 的帖子

我輸卵管塞左,—定要做ivf,而且四十歲知道机會好低,但我冇放棄,一直戒凍野,keep好身体,放左兩次胎都失敗,知道仲有五個胎,轉左第二個医生,放埋呢幾粒雪胎,依家五個月啦,八月呀B女將會出世啦!吾好比D%影響自己!

男爵府

BK Milk勳章

我之前因2條輸卵管塞左, 加埋那時年紀已33 , 去私家做IVF, 感恩第1次已成功了...對孖已歲幾了

大宅

回覆:peteto 的帖子

請問是搵邊位醫生呀?

民房

回覆 peteto 的帖子

請問邊間醫院.揾邊個醫生啊?

首頁

尾頁

跳至