跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 2001年11月份既BB媽媽會(Part V)

我都來報到.

別墅

Hi all

Long time no chat! 大家都祈待小朋友小一開學, 我上星期六同jeremy返學開家長會. 基本上校車, 訂飯,買書等都搞掂晒. 佢就見班主任同了解上堂係點, 好在佢話班主任好好,好鐘意佢. 而家只等9月3號上堂就ok. 我比jeremy係學校訂飯食, 因佢食得太慢&唔like食菜希望老師可以迫下佢&改變佢. 我就報左名返學校做義工,想了解學校多d. 至於細老11月就返pre-nursary, 希望一切順利唔好哭.:lol: :lol: :lol:

[ 本文章最後由 kimama 於 07-8-29 01:57 編輯 ]

別墅

Duplicate 左個message, 但唔識點delete.

[ 本文章最後由 kimama 於 07-8-29 01:57 編輯 ]

別墅

銘鉻媽
我亞嫂教我將亞仔平時的工作紙影低,之後重覆比佢做就可以. 因一年級唔會有太多變化. 好在jeremy學校不用黙書, 只係做評估大至上都係平時工作紙的形式, 所以暫時都ok. Pochacco既提意都ok, 一可以免除佢睇電視,二你返黎可以同佢溫書,玩, 諗諗佢.

琳琳媽
你老爺走得咁安詳,你唔好太傷心. 我一對二已覺很煩,你重要一對三好犀利, add oil.

HeiMaMa
我諗我地因為係細仔所以要多d時間適應. jeremy有幾個同學都係羲羲o個間,d家長都話d小朋友返學好ok. 生日會買野我都可以到時約啦.

別墅

Happy Birthday to 琳琳, 銘銘, 瑤瑤, 曦曦. 話咁快已經六歲, 祝身體健康最緊要學習進步!

別墅

回覆 #1 HOLLY2001 的文章

Hi, 新一年祝大家

大人開開心心!

小朋友健健康康!

[ 本文章最後由 kimama 於 08-2-27 15:12 編輯 ]

別墅

回覆 #1 HOLLY2001 的文章

Hi, 大家好
好耐無留言但都有睇你地D Message. 我過了一個很開心的新年. 除左一家四口去左日本玩之外, 最大原因是我成功幫jeremy轉左校. 之前間學校其實都ok只係搵間更加適合佢.(呢個係我自己諗) 返左一星期學,好在佢都ok好鍾意間學校,另我放心晒!

vanessat
我都覺得全職媽咪唔易做, 你都好犀利可以做到. 我都要努力d!

heimama
heihei無事就好啦! 換轉係我一樣會哭出來,我地d小朋友就係我地既情緒,佢哭我地就笑唔出只要佢開心我地就好似執到金一樣.

琳琳媽
我地都要relax下過下2人世界,唔係就無乜情趣. 我都會同老公去日本幾天充下電咁. 你幾時出發.

HOLLY2001

WELCOME!

別墅

回覆 #1 VANESSAT 的文章

其實轉校要考慮好多野, 由其是小朋友心理,影響好大所以我唔等到2年班已經轉左. 就係怕佢地熟左唔借得走到時無晒心機就慘.

別墅

大家好, 好耐無上BK啦! 我諗大家都忙住的小朋友嘅功課, 讀書. 而家係屋企仲慘過返工, 24小時ONCALL, 又無得愉賴, 好慘啊!

POCHACCO
恭喜你再做媽咪, 妹妹好肥好CUTE, 下次GATHERING帶埋佢出黎玩啊!

別墅

Hi All

Long time no see! 我都希望可以出黎聚下, 見下面.

VANESSA

你地EASTER係咪上左廣州, 因我同個仔去左廣州交流. 我住華廈酒店, 5號去到見到好似你啊仔加你老公剛剛入左LIFT我叫唔切佢地, 唔知係咪你地呢??

首頁

尾頁

跳至