跳至

首頁

尾頁

大宅

0612 BB識得企未啊

工人今日叫小叭表演企啊. 原來99日日都訓練佢企, 所以現在都可以企到成差不多兩分鐘了

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

子爵府

Re: 0612 BB識得企未啊

嘩!好勁!!!

大宅

BK Milk勳章

fion2504,
小叭好叻喎.....
蔚蔚就要"fu"住先可以自己企,放手一陣都可以....,但都試過自己企一陣....
呢張相係人地屋企影架.....
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

大宅

小夢星

蔚蔚好叻啊 女中豪傑啊
小夢星 寫道:
fion2504,
小叭好叻喎.....
蔚蔚就要"fu"住先可以自己企,放手一陣都可以....,但都試過自己企一陣....
呢張相係人地屋企影架.....

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

大宅

BK Milk勳章

fion2504,
過奬啦!! 係我工人教佢坐,有時就教佢企一陣,所以先有咁既成績咋
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

男爵府

畀面勳章

嘩~小叭同蔚蔚都好叻叻呀~
峰峰連坐都未坐得"搵"呀~

別墅

好勁丫

大宅

smart babies

remember to let them stand on their whole feet not only the toes. the doctor said standing on the toes only will not be so good for their development. :)
該用戶已被刪除

大宅

cheryl&sam,

咁要大約幾多個月先可以學企呀? 阿仔好鍾意企, 好多時我地都會"磅"住佢比佢企一陣架.

子爵府

小叭&蔚蔚真勁

男爵府

小叭&蔚蔚

enoch only can stand with support... but we afraid it's too early for him to stand ar.. coz' not sure if his legs are strong enough to support his "heavy" body & head!! HAHA..... so, i only let him stand on my tummy once in awhile lar~~

大宅

我都唔知可唔可以啊. 不過我99咁做. 工人佢個女8個月自己行. 九個月已四周圍跑...所以佢話小叭唔算快啦. 要再快d喎 醫生又話佢地自己夠力就ok, 唔可以迫佢喎.
cheryl&sam 寫道:
阿b依家仲要去鄧肇堅做條頸既物理治療 (要一路follow到一歲)
個治療師話吾好甘快俾呢個age既bb學行or企,因為d力聚晒落隻腳度,但d骨又未夠力wor....
所以我都無玩甘多扮企or扮行啦!

p.s. bb可能成曰見我地行黎行去,所以好鐘意我地hold住佢扮行

男爵府

我亞b剩係識得企係度彈下彈下
如果自己一個企係度冇人扶住佢就唔得lu
該用戶已被刪除

別墅

彤彤b依家成人自己扶住床邊企起身呀!仲企得好耐, 自得其樂
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

首頁

尾頁

跳至