懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解開刀後第五日仲係痛到飛起ge?

我26號下午開刀生阿b,之後藥力過左就開始痛,第二日落床同轉身都痛到飛起,但e生檢查又過子宮收縮得幾好,佢睇唔到有咩問題. 咁噚日佢幫我拆左條線,佢都話個傷口好好,而我又係覺得扑左條線就真係冇之前咁痛,但都係痛.

我仲係唔可以則訓,因為一打則,成個肚就抽住痛~~

開刀生ge mummy,可唔可以話比我知咁樣係唔係正常ge!

大宅

Re: 點解開刀後第五日仲係痛到飛起ge?

我又無呀...第二日已經開始減止痛藥喇....
你有無用朿腹帶?
你係私家醫生嗎?
939A 寫道:
我26號下午開刀生阿b,之後藥力過左就開始痛,第二日落床同轉身都痛到飛起,但e生檢查又過子宮收縮得幾好,佢睇唔到有咩問題. 咁噚日佢幫我拆左條線,佢都話個傷口好好,而我又係覺得扑左條線就真係冇之前咁痛,但都係痛.

我仲係唔可以則訓,因為一打則,成個肚就抽住痛~~

開刀生ge mummy,可唔可以話比我知咁樣係唔係正常ge!

大宅

我又係26號開刀, 但係朝頭早.

今次係第二胎,發覺比第一胎痛好多呀!!!! 尋日番左屋企今日個傷口仲有少少扯住痛. 行起路黎仲要掩住掩住.

不過用左e生d 塞藥就好dd, 加埋束腹帶扎緊少少就冇咁痛.
Pretty Princess Petite Prince

子爵府

好媽媽勳章

應該係子宮收縮先會抽住痛.如果係傷口痛,淨係好似用把熱刀介一下咁痛法,抽住痛就係子宮收縮,果時我同痛到標冷汗,想要去大大咁

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

首頁

尾頁

跳至