論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有點長:同個賓妹關係一直吾錯,算係有商有量,因為佢對我b幾好所以就算99同c6對佢有意見我都一直維護佢。佢呢排越黎越hea做,我都同佢傾續約同加佢人工,佢人工已高於出面普通工資。今晚話佢兩句叫佢玩少d電話同等bb訓左先玩,佢比面色我睇,我氣上頭講左佢你冇心做落去可以同我講,佢竟然話2月24約滿吾做,佢咁扭計已不是第一次。佢平時吾會咁樣同黑我面。我係working mama朝九晚七,冇老人家幇手睇下,老公問我好吾好我再同佢傾下,我應吾應該咁做?(我見佢開頭頭dup dup好似有d吾開心,但之後又大聲亨歌好似向我示威,後來又開屜筒搵野,c6話佢想搵定后路咁款)

大宅

不用再傾, 現快找新工人, 續了約後更多面色比你睇,遲些都係要炒。而家唔續會更好。

eggcarol  Agree  發表於 14-2-3 20:03

大宅

回覆:joeyleong 的帖子

快d自己搵定新工人,宜家已經甘架態度,日後還更加難受。 我自己就是因為對工人太好,佢得寸進尺,我已經搵定後路啦

大宅

Agree

大宅

如果佢甘唔尊重你,又以為你冇做佢唔得,你真係要考慮換左佢,佢甘嘅態度,就算續約後一定會更嚴重,到時你可能會更勞氣

大宅

唔留啦,寧願揾本地ee頂住先,請過第二個,如果唔係,有排比面色你睇!

大宅

回覆:好心痛,各位JM比d意見我

同意,一定要搵定新工人,工人留低已沒意思。

男爵府

搵定新工人啦!

別墅

先搵鐘點姨姨,再搵新工人

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

揾定新工人啦,你個case都唔係難揾工人,兩公婆返工,日頭冇人眅實,好多工人都中意

子爵府

引用:有點長:同個賓妹關係一直吾錯,算係有商有

原帖由 joeyleong 於 14-02-03 發表
有點長:同個賓妹關係一直吾錯,算係有商有量,因為佢對我b幾好所以就算99同c6對佢有意見我都一直維護佢。 ...
不用再傾,小心財物

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

別墅

唔好炒,做到完约,揾人睇住bb ,連一個月通知都唔好益佢!仲有……請你不要加人工俾工人,做壞曬,令到其他僱主要受氣同啲工人博炒呢!

公爵府

佢甘既態度仲有咩傾? 請新把啦

大宅

引用:唔好炒,做到完约,揾人睇住bb+,連一個月通

原帖由 toutou1024 於 14-02-03 發表
唔好炒,做到完约,揾人睇住bb ,連一個月通知都唔好益佢!仲有……請你不要加人工俾工人,做壞曬,令到其他 ...
我同佢續約,加佢小小都係正常,後來佢屋企有d問題佢再提出吾做,c6話比多少少佢當allowance幫下佢解決佢困難,係咁多,而家佢反我我當然吾會加佢黎留佢,點解大家成日着眼起人工呢個位?

大宅

唔續

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你拿拿淋揾新工人啦. 未揾到工人前揾鐘點ee頂住先. 話到明約滿2月24號走. 等佢走啦. 你小心佢偷野.

子爵府

唔好為個外人心痛,搵定新工人啦

男爵府

搵新工人

子爵府

引用:Quote:原帖由+toutou1024+於+14-02-03+發表

原帖由 joeyleong 於 14-02-03 發表
我同佢續約,加佢小小都係正常,後來佢屋企有d問題佢再提出吾做,c6話比多少少佢當allowance幫下佢解決佢困 ...
我Renew工人都無加佢人工,係畀巿價。人人都畀多d人工, 好多工人為人工而斷約,佢地本身既顧主浪費左agent fee加時間,ESP overseas 工人,等左3個月,就咁就畀人搶。工人又覺得自己唔憂做,做老實講,你加左佢人工之後,佢態度、表現有無好左先?所以其他jm先咁著眼係人工度。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

揾定新工人,續約後態度只會更差

首頁

尾頁

跳至