烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

(全智能)萬用爐,好掂

hi, all
惠而浦,有個(全智能)萬用爐,有冇人用過呀?
蒸,煎,煮,炸,焗,咩都得喎,
好想買,唔知係未真係咁好,
請大家比d意見,thank you!!!!
Charles Chan

男爵府

Re: (全智能)萬用爐,好掂

咩樣黎gar??似光波爐果d?

複式洋房

全智能? 有咩功能0架? 好似好得喎。

子爵府

醒目開學勳章

萬用爐係點架, 邊道有得睇, 類似微波爐嗎

大宅

Hi, all
我終於買咗啦,(全智能萬用爐),好掂呀,
好多功能,最適合鍾意整嘢食的人,
買咗(全智能萬用爐)之後第一時間就去買食物返屋企試部機,
試咗煎腸仔,煎日式餃子,冇落油煎好掂,方便過開"獲"
第2日之後試咗,煎薯餅,煎蛋,炒蛋,烤豬排,焗蛋糕等等....都得,

別墅

可否post相片開吓眼界呀?

原文章由 candy9996 於 07-7-5 00:45 發表
Hi, all
試咗煎腸仔,煎日式餃子,冇落油煎好掂,方便 ...

男爵府

原文章由 miccheung 於 07-7-5 08:27 發表

是否這個?
http://whirlpool.com.hk/sc_webcat/ecat/product_view.php?id=569&lang=2

大宅

原文章由 miccheung 於 07-7-5 08:27 發表

miccheung,
惠而浦個website有介紹,你可以入去睇吓,因我講得較簡單,

昨晚焗咗個紐約芝士cake,但未試食,
之前焗咗海鮮飯,都得,同普通焗爐效果口感一樣,因我之前是用開普通焗爐很多年了想轉吓d新科技產品,而且有兩間唔同公司的售貨員都講到部機好掂,佢話試過焗腰果好好味,:mrgreen:

大宅

原文章由 marthana 於 07-7-5 11:44 發表

是否這個?
http://whirlpool.com.hk/sc_webcat/ecat/product_view.php?id=569&lang=2

marthana,
冇錯呀!就係e一部機啦!
你有冇用過呀?

男爵府

candy,

請問你係邊度買, 大約幾錢?
功能好似好吸引, 你覺得會唔會好難用? 焗旦糕係咪同用焗爐既時間一樣?

原文章由 candy9996 於 07-7-5 14:35 發表

marthana,
冇錯呀!就係e一部機啦!
你有冇用過呀?

大宅

shirley73a,
check pm pls,

大宅

原文章由 pandacat_bb 於 07-7-5 15:26 發表
candy,

請問你係邊度買, 大約幾錢?
功能好似好吸引, 你覺得會唔會好難用? 焗旦糕係咪同用焗爐既時間一樣?

pandacat_bb,
我係,B字頭(B_ _ t 電器)到買,原價$3仟幾,咗折$2仟幾到尾,其實我聽到3仟幾蚊都覺得有少少貴,不過聽到功能又好似幾好,咁就認唔住買咗啦!
功能真的好吸引,係老公睇到先,跟住就同我講想買部機,我覺得好易用,因說明書講得好清楚,同有一隻vcd 睇有人做試範
因整蛋糕唔係我,係我老公所以未必答到你,但第一次用部機來試焗海綿蛋糕時老公話比普通焗爐只用了平時的一半時間,原先要用
20min焗一個海綿蛋糕,但現在只用了10min就完成,因部機採用熱風對流功能,但其他蛋糕老公仲試緊,
今晚我會試食紐約芝士蛋糕,是昨晚焗的,

男爵府

candy,

真係羨慕死我啦, 你老公咁好, 又會整野比你食, 我老公淨係識食唔識做架:(

原文章由 candy9996 於 07-7-5 20:24 發表

pandacat_bb,
我係,B字頭(B_ _ t 電器)到買,原價$3仟幾,咗折$2仟幾到尾,其實我聽到3仟幾蚊都覺得有少少貴,不過聽到功能又好似幾好,咁就認唔住買咗啦!
功能真的好吸引,係老公睇到先,跟住就同 ...

子爵府

係咪可以炸薯條炸魚但係唔洗落油呀?

大宅

原文章由 BeautyPinky 於 07-7-8 18:54 發表
係咪可以炸薯條炸魚但係唔洗落油呀?

BeautyPinky,
炸薯條,我仲未試整,係有炸薯條功能,
麥當勞個d炸薯餅我有試過,3min-4min,就煮好,我用1茶匙油,已經煮得好好味,
而家煮3個人早餐都好方便又快,煎腸,煎蛋,炸薯餅,好快就有得食,

子爵府

炸幾塊薯餅只係用1茶匙油??? 唔係瓜???!!!
只係一個焗箱...點樣煎腸,煎蛋呢??
真係唔係好明, 但係我真係好有興趣, 如果有得睇示範就好la~

原文章由 candy9996 於 07-7-9 02:05 發表

炸薯條,我仲未試整,係有炸薯條功能,
麥當勞個d炸薯餅我有試過,3min-4min,就煮好,我用1茶匙油,已經煮得好好味,
而家煮3個人早餐都好方便又快,煎腸,煎蛋,炸薯餅,好快就有得食,

子爵府

可否告訴我全智能萬用爐的model no呀?

原文章由 candy9996 於 07-7-4 06:45 發表
Hi, all
試咗煎腸仔,煎日式餃子,冇落油煎好掂,方便 ...

大宅

原文章由 codeone 於 07-7-11 21:05 發表
可否告訴我全智能萬用爐的model no呀?

codeone,
model no: JT359,

子爵府

我今日去豐澤睇過係咪有5隻功能嫁?
但係我見唔到可以炸野喎?
咁你重有整過d乜野呀? 你估單炸雞軟骨得唔得呢?

大宅

原文章由 BeautyPinky 於 07-7-12 22:31 發表
我今日去豐澤睇過係咪有5隻功能嫁?
但係我見唔到可以炸野喎?
咁你重有整過d乜野呀? 你估單炸雞軟骨得唔得呢?

pls check pm
Charles Chan

首頁

尾頁

跳至