想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

hihi
想問下大家, 如果我m一向都唔準, 咁我應該day幾可以驗孕呀?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-12 17:37 發表
hihi
想問下大家, 如果我m一向都唔準, 咁我應該day幾可以驗孕呀?

你冇用排卵條check幾時排卵? 排卵後第14日m小姐就會來嘛.... 如果唔係你就用你最長0個個cycle 0黎計, 如果都過0左就用棒棒check 0下呢~ 預祝你bingo先

大宅

原文章由 siujanjan 於 08-3-12 20:29 發表

你冇用排卵條check幾時排卵? 排卵後第14日m小姐就會來嘛.... 如果唔係你就用你最長0個個cycle 0黎計, 如果都過0左就用棒棒check 0下呢~ 預祝你bingo先 ...

siujanjan,

係架係見到佢有bb展你再開張j card真係好底架。

卡b豬,

你可以好似siujanjan甘話用最長個cycle來計如果過左2日就可以check, 預祝bingo。

大宅

siujanjan / yc_bb
今日好唔開心呀, 其實本來今個cycle 我既 temp 都 keep得好好, 其實好有機會, 左右2邊都有d之前未試過既扯扯下, 點之今日day31, temp趺左la, 只有98.1, 好失望呀

想問係唔係只要temp一趺就無機會架la?
知唔知如果食排卵藥, 通常cycle係幾多日架?

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 09:00 發表
siujanjan / yc_bb
今日好唔開心呀, 其實本來今個cycle 我既 temp 都 keep得好好, 其實好有機會, 左右2邊都有d之前未試過既扯扯下, 點之今日day31, temp趺左la, 只有98.1, 好失望呀

想問係唔係只要temp一趺就無機會 ...

==>卡樂B薯片

跌得多唔多?唔好失望住,或者仲有機呢。 我好友果陣食排卵藥就好準會係 cycle 28 既,無記錯 CK_鼠鼠都係禁上下,因為 D 藥最主要係控制荷爾蒙隱定週期,所以通常都會好準。

大宅

wohwoh
都明白, 不過我真係好唔開心, 因為我既TEMP係一直都好靚, 有時都有98.9, 點之今日98.1....唉....

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 11:48 發表
wohwoh
都明白, 不過我真係好唔開心, 因為我既TEMP係一直都好靚, 有時都有98.9, 點之今日98.1....唉....

==>卡樂B薯片

嗯,我明白妳感受,因為我都試過,有次朝早仲係 37.0X 以為好大機會,誰知夜晚 M 小姐竟然失驚無神出現。不過唔好太失落啦,touchwood 真係唔得就再俾多次機會自己,妳o岩o岩先開始試排卵藥,身體可能對藥物要有個適應時間。加油呀。:D

大宅

wohwoh
其實我岩岩呢個cycle開始食排卵藥, 然後係25/2打左HCG, 再係29/2同7/3打左黃體, 今日DAY 31

我打過問醫生, 醫生叫我今日返去補多針黃體呀, 其實我幾時可以驗孕呢?

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 14:20 發表
wohwoh
其實我岩岩呢個cycle開始食排卵藥, 然後係25/2打左HCG, 再係29/2同7/3打左黃體, 今日DAY 31

我打過問醫生, 醫生叫我今日返去補多針黃體呀, 其實我幾時可以驗孕呢? ...

==>卡樂B薯片

妳知唔知自己係幾號排卵呀?

大宅

原文章由 wohwoh 於 08-3-13 14:24 發表

==>卡樂B薯片

妳知唔知自己係幾號排卵呀?

應該大約係 26/2 至 1/3之間

大宅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 17:28 發表

應該大約係 26/2 至 1/3之間

卡b豬,

你唔好甘失望住啦m小姐都未來。

我既cycle係好準既一係31一係32所以食左排卵藥都係甘多日, 我個bingo個時個temp都試過跌過一日架之後又升番, 個時我都諗住無架啦但點知就有左小gladys啦 , 所以你唔好甘擔心我都係食到最後一個cycle既排卵藥至有左架。

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 yc_bb 於 08-3-13 19:13 發表

卡b豬,

你唔好甘失望住啦m小姐都未來。

我既cycle係好準既一係31一係32所以食左排卵藥都係甘多日, 我個bingo個時個temp都試過跌過一日架之後又升番, 個時我都諗住無架啦但點知就有左小gladys啦 , 所以你 ...

m小姐一日未0黎都仲有機呀嘛

而家開始要訓練老公煮飯, 晚晚都出街食唔係好掂嘛~ 而家係下晝4點幾開始就有d翳悶, 會有少少嘔空氣0既情況, 我都有食d餅, 但係冇咩用, 可能係bb叫我早d收工, 哈哈

大宅

原文章由 siujanjan 於 08-3-13 19:31 發表

m小姐一日未0黎都仲有機呀嘛

而家開始要訓練老公煮飯, 晚晚都出街食唔係好掂嘛~ 而家係下晝4點幾開始就有d翳悶, 會有少少嘔空氣0既情況, 我都有食d餅, 但係冇咩用, 可能係bb叫我早d收工, 哈哈 :wahaha ...

我個時一到4,5點就開始頭痛架啦我又係覺得bb叫我早d收工

王國長老

王國長老

各位:

這個topic回應數已超過2,000了, 希望你們可以開一個新topic繼續討論吧! 不便之處, 敬請原諒!

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

原文章由 edea 於 08-3-14 00:07 發表
各位:

這個topic回應數已超過2,000了, 希望你們可以開一個新topic繼續討論吧! 不便之處, 敬請原諒!

edea

新topic已開, 大家請去 - 等派彩的疑問 3
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1332478&extra=

首頁

尾頁

跳至