想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 10:47 發表
gg2007
照我睇..你應該排左喇喎...你cycle 係幾多呀...?? 因為排左egg d仔會淺色架喇..但係..我聽其他bk姊妹講...佢地有d 唔會係深線個日dodo 架..係深線之后轉淺線個日dodo 囉....因為d 仔深線係提醒你..24-4 ...

:cry:我估都係排左喇, 因為今朝量到36.92喇, 又會咁早既, 未開始努力就完左, 我係cycle30-32日的, 近月最早都day16先排, 所以今月由day12先開始check
day 12 36.64 上深下淺(開始有拉絲分泌)
13 36.4 上深下深但幼 (多左透明分泌)
14 36.48 上深下深但幼
15 36.63 上深下淺
16 36.68 上深下非常淺
17 36.92 得返上線
大家可唔可以教下我, 其實應該那日排卵呢 ?-(

大宅

gg2007
你day13排左喇...因為排卵當日temp一定會跌架..then 第二日因為排左..會慢慢升返架喇
我都係啦..我cycle 28-30..都係day13個日排囉..因為day11個日check 到有深線....day13 temp 跌.....我今個月都早左

民房

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 11:25 發表
gg2007
你day13排左喇...因為排卵當日temp一定會跌架..then 第二日因為排左..會慢慢升返架喇
我都係啦..我cycle 28-30..都係day13個日排囉..因為day11個日check 到有深線....day13 temp 跌.....我今個月都早左

thanks 你解答呀, 我day12都有dodo既, 希望成功啦, 如果唔係下個月都諗住開始iui了
另外我想問, 我見bk好多姊妹都講拉絲, 咁其實拉絲出現係唔係代表第二日便排卵呀??
sorry咁多問題

大宅

gg2007
都可以咁講...一般dr. 教都係話check temp 睇分泌囉....你拉絲多唔多呀???

民房

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 11:55 發表
gg2007
都可以咁講...一般dr. 教都係話check temp 睇分泌囉....你拉絲多唔多呀???

day12 好少
day13 多

大宅

gg2007
嗯嗯...咁即係day 13真係排左喇

民房

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 12:02 發表
gg2007
嗯嗯...咁即係day 13真係排左喇

別墅

原文章由 CK_鼠鼠 於 07-7-5 09:44 發表
yccv239,

我d temp又係度玩過山車呀, 尋日係36.38, 今朝又去番36.05, 唉~~真係俾d temp玩殘, d仔又仲未check到下深線, 睇怕我都係未排卵架喇, 今日已經係day 15, 攪到我開始有d心急究竟幾時check到下深線呢, ...

CK_鼠鼠,

唔好甘擔心越緊張就越閉加火, RELEX:loveliness:
大家一齊努力唔好灰心 yccv239

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 10:49 發表
yvvc239
m 小姐完后又係新開始...努力呀....

MRS.L,

我要2個星期後至可以開始努力

大宅

頭先頂唔順lunch 訓左覺....而家好爽

講d 野你地知..我尋日上左hk discuss 討論區..產前產后..有個網友話m完后食白鳳丸..之后一個月就bingo 左...佢好似食同仁堂個隻..話余仁生個隻係燥d...唔知係咪

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 14:28 發表

講d 野你地知..我尋日上左hk discuss 討論區..產前產后..有個網友話m完后食白鳳丸..之后一個月就bingo 左...佢好似食同仁堂個隻..話余仁生個隻係燥d...唔知係咪

我之前都有食過余仁生個隻不過食食下無食因為有人話食得多唔係甘好, 之後去左睇中醫。

大宅

好野...終於搞左新的msg在前喇...唔洗click 黎click 去...

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 15:06 發表
好野...終於搞左新的msg在前喇...唔洗click 黎click 去...

係啦, 甘方便好多, 你點整架?

大宅

yccv239
唔係我整架....個網可能知道d 人投訴..可能update 左

原文章由 yccv239 於 07-7-5 15:09 發表

係啦, 甘方便好多, 你點整架?

大宅

不過仲有地方要改啦....打完msg...又返去舊果頁....唉..............

民房

原文章由 MRS.L 於 07-7-5 14:28 發表

係呀, 我都在discuss傾開計的, 她們有幾位都係食左白鳳丸之後bingo架, 不過我自己睇緊中醫, 所以冇去試

大宅

白鳳丸我以前有keep 開食架..因為以前m 都好痛下.食左之后黎m 都冇咩大痛過...不過懶左一排冇食lu..同埋而家食緊惠氏個隻葉酸..費事中西合璧囉...

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好野~~終於新message係前喇, 唔駛click黎click去咁麻煩

係呀~~我今日超忙呀, 因為我聽日放假, hehe~~我牛一呀, 所以今日要趕起晒手頭上o既工作, 你地傾住先喇, 我有時間就會入黎望一望架喇:loveliness:

大宅

ck_鼠鼠
唔怪得啦...你今日好小蒲頭..
哦...原來你生日...咁我祝你生日快樂..快d 有bb啦
唱支歌你聽啦..
happy birthday to you...happy birthday to you...happy birthday to ck_鼠鼠...happy birthday to you......:lol :lol

民房

ck_鼠鼠
Happy Birthday :-P

首頁

尾頁

跳至