跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

I really hate the new BK version

d 公仔又核突, d post 又要向後睇

大宅

咪係囉, 我都勁吾鐘意呀.....

大宅

我完全同意你們的說話, 很醜怪

原文章由 sugarjade 於 07-7-3 21:02 發表
咪係囉, 我都勁吾鐘意呀.....

大宅

原文章由 professor 於 07-7-3 17:27 發表
I really hate the new BK version

me too

複式洋房

新板面好唔方便,因為睇新的message要向後拉。希望BK會作出改善啦。

原文章由 siuman 於 07-7-4 01:14 發表

me too

大宅

金句

感激生育你的人, 因為他們給你生命
感激傷害你的人, 因為他磨練了你的心志
感激絆倒你的人, 因為他強化你的雙腿
感激欺騙你的人, 因為他增進了你的智慧
感激藐視你的人, 因為他覺醒了你的自尊
感激遺棄你的人, 因為他教會你獨立
凡事感激, 學會感激, 感激一切使你成長的人!

大宅

睇左兩日麵覺得好難睇, 是否要放棄吾再入黎呀.

大宅

入來不消一刻已暈陀陀 , 討厭新版面:tongue: :tongue:

各位媽子
我想問點可以睇番以前的Topic? 我入唔到

[ 本文章最後由 Kuromiq 於 07-7-5 13:29 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 phoebemama 於 07-7-4 09:25 發表
新板面好唔方便,因為睇新的message要向後拉。希望BK會作出改善啦。

yes lor, 向後拉, so trouble

複式洋房

原文章由 professor 於 07-7-5 14:08 發表

yes lor, 向後拉, so trouble

新板面真係十分難看, 舊果個咁好點解要用新呢?

係啦, professor,

想問吓你, 上星期收到學校有關"畢業典禮"通告, 我小b只係k1, 要參加嗎? 可唔可以唔去? 唔去會唔會好似唔投入學校活動呢?

珍珠宮

原文章由 maychui 於 07-7-5 15:02 發表

新板面真係十分難看, 舊果個咁好點解要用新呢?

想問吓你, 上星期收到學校有關"畢業典禮"通告, 我小b只係k1, 要參加嗎? 可唔可以唔去? 唔去會唔會好似唔投入學校活動呢?

my son is N1 tim la, 我冇打算去 wor, 要比 $ ga

男爵府

原文章由 maychui 於 07-7-5 15:02 發表

個畢業禮對非畢業生嚟講, 應該係optional架。至於應唔應該去, 我覺得係睇小朋友like唔like呢類program囉。

我就報左名帶個女去, 因為想俾佢睇下人地畢業係點, 同埋好似好多表現節目咁, 等個睇下囉。我覺得如果小朋友係like嘅, $60/位都ok, 咪當去戲院睇左場戲囉。:mrgreen:

btw, 我女返學時成日企喺樓下reception睇住舊年畢業禮嘅dvd, 拖都唔肯走, 相信佢會好like。

[ 本文章最後由 sheeta 於 07-7-5 22:48 編輯 ]

大宅

真係仲末習慣呢個版面, 一入黎就覺得好暈, 想嘔! 不過又吾捨得吾入黎, 唯有有限度甘上黎啦. 今日考完試啦, 聽日同亞女去睇史力加....嘻嘻, 暑假開始lu...大定準備好迎接新學年啦.

珍珠宮

原文章由 sugarjade 於 07-7-6 14:31 發表
真係仲末習慣呢個版面, 一入黎就覺得好暈, 想嘔! 不過又吾捨得吾入黎, 唯有有限度甘上黎啦. 今日考完試啦, 聽日同亞女去睇史力加....嘻嘻, 暑假開始lu...大定準備好迎接新學年啦.

same as you, 好 5 like 呢個版面, 但又吾捨得吾入黎

珍珠宮

morning friends

男爵府

原文章由 professor 於 07-7-3 17:27 發表

最煩嘅地方唔係向後睇...

係一日向後睇, 一日向前睇, 跟住又變返向後睇, 都唔知佢想點

別墅

Hi, professor,

Are u live in Dawning Views and each day your mama will wait at the shuttle bus
站幫你 and your son 排隊?
My son also study in
英藝 but already K3 now.:mrgreen:

[ 本文章最後由 Sandra_100 於 07-7-8 00:21 編輯 ]

複式洋房

:-P 大家好!我小朋友今年準備考幼稚園,希望大家幫幫忙!有朋友話英藝幾好,叫我試吓幫仔仔考,我仔仔1月出世,是大仔嚟,想問下各位媽媽對英藝有無啲咩意見可以提供吓呢?同埋面試時大概會問小朋友啲咩呢?同埋想知道課程係咪好深架?學校有無外藉老師呢?是否每天都有英文堂/跟外藉老師上課呢?唔該各位!

男爵府

原文章由 yiuyiuhui 於 07-7-8 02:15 發表

:-P 大家好!我小朋友今年準備考幼稚園,希望大家幫幫忙!有朋友話英藝幾好,叫我試吓幫仔仔考,我仔仔1月出世,是大仔嚟,想問下各位媽媽對英藝有無啲咩意見可以提供吓呢?同埋面試時大概會 ...

以我所知... 英藝面試好簡單, 只係同小朋友玩下, 睇下佢反應。老實講, 一啲都唔難入囉。

佢地有外藉老師, 雖然佢地有啲曉聽少少, 甚至曉講少少廣東話, 但校長話... 外藉老師喺校內係只可以同小朋友用英文溝通, 有本地老師會睇住。

至於學校好唔好, 我啲朋友就覺得佢好商業化, 但我就覺得呢個都係好大賣點, 因為家長有要求, 佢地就會做嘢, 尤其係雙職父母, 呢樣嘢好重要囉。同埋我覺得老師同姨姨們都幾ok, 對小朋友好好。

珍珠宮

原文章由 Sandra_100 於 07-7-8 00:18 發表
Hi, professor,

Are u live in Dawning Views and each day your mama will wait at the shuttle bus站幫你 and your son 排隊?
My son also study in 英藝 but already K3 now.:mrgreen:

Sometimes I met you & your hubby together with your son at the shuttle bus station ??? Your 仔仔 just did a hair cut & I met you & your 仔仔 in the swimming pool last time ?

你仔仔派左去邊間 primary school ar ??

首頁

尾頁

跳至